Съвременен блог за маркова парфюмерия

Топ 10 на най-скъпите парфюми в света

Топ 10 най-скъпи парфюми в света

 

За никого не е тайна, че в наши дни луксозното е все по-модерно. И под луксозно става дума не само за най-новите модели коли или някое огромно имение, а за далеч по-малки, но едновременно с това също толкова скъпи неща. Маркови дрехи, часовници и телефони са все по-търсени и съответно на все по-висока цена. 

В света на парфюмерията тази тенденция също не остава по-назад. Изтънчените и запомнящи се аромати стават все по-търсени и по-скъпи. И въпреки, че имат доста добри достъпни ароматни аналози, знаете ли кои всъщност са 10-те най-скъпи парфюми в света? Сигурни сме, че ще ви изненадаме с цените им! Ако сте любопитни да разберете как ухае луксът, останете с нас докрай!

Както във всяка една класация, ще започнем отзад напред, докато стигнем до безспорния луксозен първенец!

 

№10 Caron Poivre 

Дамският аромат Caron Poivre е създаден във Франция преди точно 70 години, през 1954 г., в една от най-старите парфюмерийни къщи. Това е парфюм докосващ всеки, които се докосне до него, не само с аромат, но и с визия. Малкото изискано флаконче е красиво допълнение към наситения пикантен аромат на парфюма. С връхните си нотки на пипер, карамфил и подправки, допълнени от цветни и дървесни нотки, парфюмът бързо се превръща в хит. Естествено, сами може да прецените колко изискан е самия парфюм като видите цената от около 1 000 долара.  

 

№9 24 Faubourg by Hermès

Нежност, изтънченост и чувственост – тези думи са достатъчни, за да опишем луксозния аромат 24 Faubourg by Hermès. Дамският парфюм, създаден през 1995 г., е истинска наслада за обонянието. Със своите цветни и леки нотки, докосва не само кожата, но и носи усещане за лекота и изящество. Носейки този аромат, всяка дама може да бъде сигурна, че няма да остане незабелязана. Цената на това произведение на изкуството е 1 500 долара.

 

№8  Jardin Nocturne Parfum by Shialini

Парфюм, носещ със себе си усещане за нежност и мистика, за ден и нощ, съчетание на мъжа и жената в едно цяло. Това е идеята този луксозен аромат – да съчетае всичко в едно и да изпълни сетивата по най-добрия начин. Създаден от Шиалини във Франция, този аромат се превръща в световна сензация, не само заради самия мирис, но и заради изящния флакон, изпипан до последния детайл. Всеки, който закупи този аромат, подарява на себе си усещане за свобода и чувственост, подчертани от нотките на уда. А красивият дизайн, загатващ за отражението на лунната светлина като корона, е перфектното допълнение за това злато в шишенце. Цената на това изящество отговаря на високия стандарт, който е заложен в производството му – около 1 700 долара.

 

№7 Les Larmes Sacrées de Thebes by Baccarat

Друг луксозен аромат, който не може да бъде пропуснат, е  Les Larmes Sacrées de Thebes. Ръчно изработеното флаконче във формата на пирамида ни пренася в древния египетски град Тебес, чието име получава и самия парфюм. Изработено от кристала аметист и допълнено с жълти кристали, под формата на балончета, това шишенце е същинско произведение на изкуството. А ароматът на парфюма, със своите доминиращи нотки на тамян, кехлибар и сандалово дърво с лек привкус на кардамон, босилек и мускус, със сигурност не може да бъде пропуснат. Цената на този шедьовър е 6 800 долара.

 

№6 1 million, LUXE edition by Paco Rabanne

Сред най-ексклузивните парфюми, създавани някога, се нарежда и  ароматът на Paco Rabanne 1 Million 18 Carats. Този мъжки аромат е нещо, което със сигурност можем да наречем “лукс”. Лимитираната колекция включва златна бутилка, допълнена с диамантена корона и прибрана прилежно в луксозна кутия – истинско доказателство за съвършенство до най-малкия детайл. А от аромата няма какво друго да очаквате освен най-доброто – свежи цитрусови нотки, допълнени с цветни, леко пикантни и дървесни, се преплитат, създавайки перфектна симбиоза. Цената на това съвършенство е 57 000 долара!

 

№5 Parfum VI by Gianni Vive Sulman

При този парфюм ключът се крие в опаковката. Кутията, създадена в комбинация от злато и дърво, допълнена от ключ, изработен от злато, диамант и рубини, е безспорно сред най-добрите изработки, създавани някога. Всичко това, завършено със страхотния аромат на самия парфюм, поднесен в изящен флакон с нестандартна форма, превръщат Parfum VI by Gianni Vive Sulman в един от най-луксозните аромати в света. Не случайно е бил сред любимите аромати на световната звезда Майкъл Джексън. Цената на този идеал в света на парфюмите е 89 000 долара.

 

№4 Opera Prima by Bulgari

Ароматът на известната марка Bulgari се превръща в един от най-скъпо продаваните парфюми. Шишенцето, във форма на красива амфора, изработено от различни скъпоценни камъни (цитрин, аметист и диамант), е създадено за 130-та годишнина на бранда. Свежият цитрусов аромат, допълнен с флорални нотки е истинска наслада за сетивата. Тази нежна и изискана комбинация от флакон и аромат е продадена на цена от 200 000 долара.

 

И така, стигнахме и до топ 3 в нашата класация. Нека видим кои са най-скъпите парфюми, заемащи челните места!

 

 

№3 No. 1 Majesté impériale by Clive Christian Perfume

Аромат, скрит в семпла бутилка, изработена от кристал и перфектно завършена от по-разчупена капачка, а помежду им има нежно поставена златна яка с 5-каратов бял диамант. Тази бутилка е толкова ценна, че има създадени само 10 броя в целия свят, като 7 от тях са закупени вече от колекционери. Сами може да си представите колко впечатляващ е този аромат, щом е определен от неговия създател като “ароматът на сърцето му”. Това е достатъчно признание, за да го превърне в един от най-скъпите парфюми в целия свят, с цена от 215 000 долара.

 

№2 The Golden Delicious by DKNY

Известната марка DKNY и бижутерът Мартин Кац създават съвместно първият в света парфюм, струващ 1 милион! Вдъхновен от ароматите на марката, Мартин Кац изработва съвършена бутилка, покрита с 2700 бели диаманта, 183 жълти сапфира и един 2,43-каратов жълт канарски диамант. Всичко това, изпълнено с нежния аромат на сочна златна ябълка, придружена от портокалов цвят и слива “Мирабел”, превръщат парфюма в истинско бижу в света на парфюмерията. 

 

№1 Shumukh by Nabeel

Черешката на тортата и безспорен победител в класацията за най-скъпи парфюми е ароматът Shumukh by Nabeel. Ако луксът има конкретна визия, то сме сигурни, че бутилката на този парфюм го олицетворява.  Украсена с 3571 диаманта, злато, сребро, перли и топаз и допълнена с уникална форма, пренасяща ни само с визия в арабския свят, тази бутилка със сигурност е символ на богатство и лукс. Лекият и нежен плодов аромат, преминаващ в към по-пикантни нотки, оставят след себе си незабравим ориенталски аромат, завършен перфектно с базови нотки на кехлибар и ванилия. Цената на първенеца в нашата класация е 1,3 милиона долара!

 

Е, след като разбрахте кои са най-скъпите и луксозни аромати в света, сме сигурни, че някои от цените са ви шокирали. Повечето от изброените аромати са предлагани в ограничени количества и закупувани с чисто колекционерска стойност. Все пак кой може да си позволи да дава по 1 милион за нов парфюм всеки месец?! Пожелаваме ви да се докоснете до тези световно известни аромати и да усетите как ухае луксът отблизо! 

Exit mobile version