Любимите парфюми на Христина Димитрова – съавтор на „Парфюмите от А до Я“ (Видео)

Тази седмица ще ви представим любимите парфюми на съавтора на книгата „Парфюмите от А до Я“ – Христина Димитрова. Тя ни сподели с какво са я спечелили тези ухания и даде полезни съвети за тяхното използване – като истински експерт в парфюмерийния свят 🙂

1. Thierry Mugler Alien EDP (ориенталски дървесни)

Защо ти харесва? Защото е предизвикателен, дързък и неподвластен на времето. Над 10 години минаха от пускането му на пазара през 2005 г. и все още е изключително актуален. Този аромат просто отказва да остарее, а това ме радва много, защото това е „моят“ аромат и не мога да си представя как бих се чувствала, ако спрат производството му.

Кога го носиш? С две думи, нося го постоянно. Просто не мога да му се наситя. Дори през лятото, когато е твърде горещо за него, често предпочитам да не сложа парфюм, отколкото да му „изневеря“ с друг.

Какви спомени ти навява? Спомням си първия път, когато помирисах тестера на Alien. Останах поразена. Не можех да повярвам, че съществува такова неземно ухание. Беше любов от пръв поглед!

Как те кара да се чувстваш? Не мога да го опиша с една дума. Свободна. Самоуверена. Специална. Сексапилна.

Кои нотки в него са ти любими? Обожавам връхните нотки на жасмин в Alien – това е невероятен аромат, който ми действа като наркотик. А белият кехлибар в базовите нотки се усеща часове след като съм го нанесла – ако класата имаше ухание, тя вероятно щеше да ухае на бял кехлибар!

2. Givenchy Ange Ou Demon EDP (ориенталски цветни)

Защо ти харесва? След като открих Alien, си мислех, че няма как да се появи нов парфюм, който да покаже същата класа, но ето че, година по-късно, през 2006 г., на пазара излезе Ange Ou Demon, който ми доказа, че греша. Този парфюм е умело изграден върху контрасти, а това е много близко до моята природа, така че бързо си паснахме, така да се каже.

Кога го носиш? Нося го, когато съм на романтична среща, което ми напомня, че отдавна не съм го слагала (особено след като се роди сина ми). Но това е поправимо!

Какви спомени ти навява? Този парфюм за мен означава романтика. Но не сладникави жестове като свещи и рози, а дълги разговори, в които най-важното си остава неизказано, погледи, в които се таи копнеж, желание просто да слушаш гласа на човека отсреща и да попиваш присъствието му с всичките си сетива.

Как те кара да се чувстваш? Ange Ou Demon ме кара да се чувствам женствена и изящна. Като скъпа порцеланова фигура, от която е произведена само една бройка и трябва да си много внимателен, за да не я счупиш.

Кои нотки в него са ти любими? Шафранът във връхните нотки е впечатляващ и запомнящ се, дори, бих казала, стряскащ, защото не се използва често за връхна нотка. Но на мен ми харесва. Ванилията и дъбовият мъх му придават неустоим чар.

3. Guerlain Shalimar Parfum Initial EDP (шипрови флорални)

Защо ти харесва? Харесва ми, защото е изключително чувствен, но си остава елегантна класика. Дори само един поглед към бутилката ме кара да се чувствам стилна и изискана. Той е от тези парфюми, за които няма възраст – стои еднакво добре и на млади дами, и на зрели жени

Кога го носиш? Рядко. Пазя си го за „специални“ случаи като решението да съм с него почти винаги идва в последния момент. Основно вечерни излизания, дамски партита с приятелки. Обичам да го нося и на Нова година, защото ми харесва да я посрещам с усещането за лукс, което носи Shalimar.

Какви спомени ти навява? Спомням си една приятелка, която помириса въздуха около мен и каза: „Ти с Shalimar ли си?“, „Да“, отговорих. „Ама този със лилавия пискюл?“ – още тогава бях сигурна, че това ухание е за мен. Обичам да изненадвам хората, а този парфюм носи противоречието в себе си.

Как те кара да се чувстваш? Като кралицата на нощта. Нежна и ефирна, но излъчваща чувствена женска сила, която може да подчини света с очарование.

Кои нотки в него са ти любими? Обожавам цялостното усещане, което носи в себе си – миксът от топъл карамел, ванилия и мускус, е влудяващ.

4. Chanel Allure EDP (ориенталски ванилови)

Защо ти харесва? Защото това е едно от класическите ухания на неподражаемата марка Chanel. Той е изискан, очарователен и съблазнителен, но по един изключително ненатрапчив начин – типично за Chanel!

Кога го носиш? Нося го основно през деня. Зарежда ме с енергия и ми напомня, че няма непостижими неща. Често го слагам, когато имам делова среща с клиент или работен обяд. Понякога го слагам и вкъщи – когато ме очаква напрегнат ден пред компютъра и ми трябва допълнителен стимул, който да подклажда вдъхновението ми и да ме държи продуктивна през целия ден.

Какви спомени ти навява? Веднъж прекарах един цял ден с книга в ръка в градската градина (в Пловдив). Беше ме обзело невъзмутимо спокойствие, въпреки натоварения ми график и светът като че ли се въртеше на по-бавни обороти специално заради мен, за да се насладя на този ден. Бях с Allure на Chanel и никога няма да забравя това усещане за свобода и безвремие.

Как те кара да се чувстваш? Женствена, целеустремена и стилна. Сякаш няма какво да ме спре да постигна целите си твърда ръка, но и с доза елегантност. Помага ми да се концентрирам и да бъда продуктивна в работата си.

Кои нотки в него са ти любими? Богатият му цветен букет е разкошен – роза, жасмин и божур се преплитат по умопомрачаващ начин и буквално се запечатват в съзнанието ти. Цялостното му ухание е женствено и деликатно, просто неустоимо!

 

Книгата може да си свалите безплатно от тук: http://veneracosmetics.com/parfumite-a-do-y/

А невероятните ухания може да намерите тук:

1. Thierry Mugler Alien EDP – https://fragrances.bg/thierry-mugler-alien-edp-90ml-for-women?
2. Givenchy Ange Ou Demon EDP – https://fragrances.bg/givenchy-ange-ou-demon-edp-30ml-for-women?
3. Chanel Allure EDP – https://fragrances.bg/chanel-allure-edp-100ml-for-women?

Следете нашия видео блог за още интересни видеа от света на марковата парфюмерия!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.