Съвременен блог за маркова парфюмерия

Как да имаме красиво и изчистено лице?

жена оглежда в огледалото своето лице

Красиво и изчистено лиже в няколко стъпки

Младата и свежа кожа на всяко лице, лишена от несъвършенства, векове наред е идеал за красота. Причината затова може да бъде потърсената и на подсъзнателно ниво. Нека не забравяме, че кожата не е просто обвивка на тялото, тя е орган. Нейното състояние всъщност може да изкаже възрастта ни, здравословни проблеми и пороци като пушене, прекалено излагане на слънце и т.н.

Както грижите, които полагаме за здравето си, така и външните влияния, на които ежедневно сме изложени, могат да окажат сериозно влияние върху състоянието на нашата кожа. За да имаме красиво и изчистено лице, е необходимо да се грижим внимателно за кожата си. В тази статия ще ви издадем няколко практични съвета, които ще ви помогнат да подобрите състоянието на кожата си. Вижте кои са те:

Почиствайте редовно своето лице

Както вече споменахме, външната среда може да окаже негативно влияние върху начина по-който изглежда лицето ви. Замърсеният въздух, изгорелите газове от автомобилите, фините прахови частици – всички тези нечистотии полепват по кожата, когато сте навън. Затова е повече от задължително да измивате и почиствате лицето вечер. По този начин максимално ще отстраните мръсотата и ще предпазите кожата от появата на пъпки, черни точки и други несъвършенства. Разгледайте нашите продукти за лице и тяло тук.

Не си лягайте, без да сте премахнали грима 

Много важно правило, което по всяка вероятност сте чували многократно, е да не си лягате с грим. Дори да сте били гости на специално събитие и да сте се прибрали вкъщи в малките часове на нощта, непременно отстранете грима. Иначе рискувате на следващата сутрин да се събудите със суха кожа, пъпки и други неприятни несъвършенства, които е можело да си спестите.

Бъдете внимателни с продуктите, които използвате

Не всеки продукт ще бъде подходящ за вашата кожа. Някои дори могат да предизвикат негативна реакция. Затова е много важно да познавате добре типа на вашата кожа – нормална, суха, комбинирана или мазна. Много често дамите нямат правилна представа за типа кожа и използват продукти, които са крайно неподходящи. Не правете тази грешка и купувайте само продукти, които са подходящи за кожата ви. Ако имате по-чувствителна кожа, избягвайте агресивните почистващи средства и вместо това изберете козметика с по-натурален състав.

Нанасяйте слънцезащитни продукти за лице

Може би не сте запознати, но прекомерното излагане на слънце е сред основните причини за преждевременното стареене. Този процес е известен като фотостареене. Последствията от вредните UV лъчи могат да бъдат сериозни – пресушаване и загрубяване на кожата, поява на бръчки, а също и на упорити пигментни петна. Използването на продукти с подходящ слънцезащитен фактор ще ви предпазят от фотостареенето, а също и от неприятно изгаряне. Когато сте на плажа или дори в градска среда, когато планирате да прекрати дълго време навън, нанесете слънцезащитен лосион. Добра идея е също така да сложите шапка и слънчеви очила за допълнителна защита.

Не изстисквайте пъпки и черни точки сами

Дори да не страдате от акне, възможно е да  ви се появят неприятни пъпки по лицето. Колкото и да са дразнещи, съветваме ви да не се опитвате да ги изстисквате сами. По този начин може да разнесете инфекцията и на други места и да се появят още пъпки. Освен това, много вероятно е да остане и белег. Така че, ако искате да имате чисто лице, старайте се да не наранявате кожата по никакъв начин. В случай, че имате пъпка, може да нанесете специални кремчета или лепенки, които се поставят локално върху нея и помагат за по-бързото и премахване.

Това са няколко общи съвета, които ще ви помогнат да запазите кожата си свежа и здрава. Все пак, имайте предвид, че ако кожата ви страда от по-сериозни проблеми, с които не може сами да се справите, най-добре е да се обърнете към дерматолог. Той ще ви даде професионални насоки и ако е необходимо ще ви изпише специална медицинска козметика, която да ви помогне в борбата с проблемите.

Exit mobile version