Съвременен блог за маркова парфюмерия

Как да имаме по-хубава кожа? 

как да имаме по-хубава кожа

Да се грижим за кожата си  никога не е било толкова трудно и задължаващо, колкото днес. От една страна, всекидневно виждаме по реклами и списания жени с прекрасна кожа, без нито едно несъвършенство. От друга страна, на пазара се предлага огромно количество дамски продукти за лице и тяло – толкова много, че за дамите е повече от трудно да направят избор и да открият най-подходящата козметика за тяхната кожа.

В тази статия няма да се съсредоточаваме върху конкретни продукти, а ще насочим вниманието си към важните и универсални стъпки, които трябва да присъстват във вашата рутина, ако искате да имате по-хубава кожа. Ето кои са те:

Вашата кожа е уникална – грижата за нея също

Кожата е различна при всеки – има своите несъвършенства, но и своите предимства. За да се грижите оптимално за кожата си, трябва да я познавате добре – какъв тип е, от какво има нужда тя, какви са проблемните ви зони, как реагира на определени съставки в козметичните продукти и т.н.

Отговорът на всички тези въпроси бихте могли да намерите като обръщате необходимото внимание на кожата и на нейните нужди. Познавайки кожата си, ще знаете и от какви продукти имате нужда, за да я поддържате в оптимално състояние и да изградите вашите индивидуални стъпки в грижата за нея. Много е важно да отбележим, че не бива да очаквате, че щом някой продукт работи добре за ваша приятелка, той би имал също положително действие върху вашата кожа, особено ако типовете ви кожа се различават.

Красивата кожа има нужда от редовна хидратация

Най-важната стъпка в грижата за здрава и красива кожа, това е хидратацията. Всяка кожа се нуждае от подхранване и хидратация. Когато говорим за кожата на тялото, в по-сухите зони като крака, колене, лакти и длани и т.н. е добре да нанасяме дълбоко хидратиращ лосион или крем за тяло.

Когато говорим за кожата на лицето, важно е да съобразим хидратиращия продукт. Серум или крем за лице  са  подходящи за нашия тип кожа? Мазната и комбинирана кожа има нужда от кремове с лека консистенция, които не запушват порите и не предизвикват появата на пъпки. Кожата, която е суха има нужда от подхранващи и богати кремове. С цел да се запази баланса и да намалят усещането за сухота.

Бронзовият загар може да е опасен за вашата кожа

По времето на кралица Елизабет I бялата кожа се е смятала за символ на превъзходство, аристократичност и красота. Днес обаче бронзовият загар е повече от търсен ефект. За да го постигнат, някои дами прибягват до опасни методи. Дългите излягания на слънце, без използването на слънцезащитни продукти и дори солариумите, крият неприятни рискове за кожата. Вредните ултравиолетови лъчи са отговорни за фотостареенето на кожата, появата на бръчки и пигментни петна. Затова много дерматолози препоръчват ежедневното носене на слънцезащитен лосион – целогодишно.

При по-сериозни проблеми, обърнете се към дерматолог

Нека не забравяме, че кожата преди всичко е орган.  Лекарите, които най-добре го познават – това са дерматолозите. Всякакви състояния, които се различават от нормалните, в това число много сухата и белеща се кожа, акне, зачервявания, пигменти петна и т.н. могат да създадат сериозен дискомфорт. Дори да повлияят на самочувствието ви. За да се справите с проблема, не прибягвайте до самолечение, а се обърнете към дерматолог, който да ви предостави професионална помощ.

Хубавата кожа изисква грижа и усилие. Внимателно подбирайте продуктите за лице и тяло, които използвате, за да се радвате на здрава, сияйна и блестяща кожа всеки ден.

Exit mobile version