Ягода – пленяващото сладко ухание, носещо приказен и романтичен дух

strawberry-perfume-note-banner

Отново е лято и пак сме очаровани от плодовете на мъничката горска (дива) ягода. Нейното деликатно и сладко ухание, нейната мъничка красива червена „рокля“ на точки и божествен вкус ще накарат и най-предирчивия да си поиска  още.

Обикновено използвана за дамски парфюми, ягодата е сред най-популярните и класически парфюмни нотки. Тя пленява сетивата със своя сладък аромат, напомня за летни коктейли, спомени от детството за ягодовото сладко на баба,сладолед, провокира мисълта за романтични нощи с шампанско и любимия човек. Перфектното ухание за приповдигане на настроението!

Знаете ли, че семейството на ягодата е много близко до семейството на розата? Това обяснява връхните цветни акорди в нея! Освен това, богатият аромат на ягодата разкрива плодово-зелени, пикантни и дори карамелени нюанси.

Сравнително лесни за отглеждане, ягодите нямат нужда от много внимание и вероятно това е причината да се намират както в природата (диви), така и култивирани. Техният червен цвят и сърцевидно тяло често се асоциират с любов, романтика и чиста радост. Те са толкова свързани с вътрешните ни емоции, че има дори поеми, посветени на ягодата!

Освен че хранят душата, ягодите са много полезни и за здравето на нашето тяло. Богати на витамини, протеини и минерали, те са предпочитана храна за тези, които внимават с какво се хранят. Още повече, ягодите оказват изключително ползотворно влияние върху нервната система, успокоявайки съзнанието, а също така се борят със стреса и дори безсънието.

Интересен е фактът, че в парфюмерията нотката ягода не се извлича от самото растение, а се постига в лаборатория чрез комбиниране на различни молекули. Причината за това е, че е (почти) невъзможно да се извлече нотката от растението ягода чрез най-широко разпространените методи за извличане, използвани в парфюмната индустрия.

Също както всички плодови парфюми, ние препоръчваме романтичната ягодова нотка като избор за летен парфюм. Тя ще бъде един прекрасен начин да подчертаете своята романтична страна като тези, които най-вече ще и се насладят, са дамите, които обичат поезията, приказките, както и тези, които вярват в любовта от пръв поглед!

В нашия онлайн магазин ще откриете богато разнообразие от парфюми с нотката ягода. Ето ги някои от тях:

Aigner Starlight EDP за жени

Bruno Banani Magic Women EDP за жени

Cartier La Panthere EDP за жени

Chopard Wish EDP за жени

Davidoff Cool Water EDT за жени

Diesel Plus Plus EDT за жени

Escada Sexy Graffiti 2011 EDT за жени

Escada Turquoise Summer EDT за жени

Jimmy Choo Flash EDP за жени

La Perla Divina Silver Edition EDT за жени

Lalique Amethyst EDP за жени

Marc Jacobs Daisy Black Edition EDP за жени

Marc Jacobs Oh,Lola! EDP за жени

Moschino Cheap & Chic Chic Petals EDT за жени

Salvatore Ferragamo Incanto Lovely Flower EDT за жени

 

А вие имате ли си любим парфюм с нотката ягода? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

 

 

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.