Как да изберем най-подходящия дамски парфюм според случая

how-to-choose-the-best-perfume-according-to-the-occasion(669x550)

Както сме писали в предишни статии по темата, изборът на най-подходящия парфюм не е лека задача. Има много фактори, с които трябва да съобразите избора си като сезона, настроението, дори зодиакалния ви знак!

Един от тези фактори е поводът, за който се приготвяте. Независимо дали отивате на плаж или на официално събитие като сватба, парфюмът е неизменна част от вашата визия, която допълва облеклото и бижутата ви. Това е невидимият аксесоар, който, обаче, понякога прави дори по-силно впечатление от наниз перли или диамантени обеци.

Ето защо трябва внимателно да прецените кой парфюм кога да сложите, защото едно е уханието, което ще ви отива в горещия летен ден на плажа, а съвсем друго е уханието, което ще носите на първа среща с бъдещата си половинка. Ето и нашите съвети за дамите, които искат да са в крак с парфюмния етикет:

На работа

Прекарвате доста голяма част от времето си на работа и подходящо избраният парфюм за цял ден в офиса е не просто желателен, а задължителен за безупречния ви стил. За работното ежедневие препоръчваме ненатрапчиви ухания, които са деликатни и свежи, по-скоро традиционни, отколкото новаторски. За предпочитане са цветно-тревистите и цветно-плодовите парфюми.

Ето ги и нашите предложения за работа:

Boucheron Jaipur Bracelet EDP за жени

Chloe See By Chloe EDP за жени

Karl Lagerfeld EDP за жени

Bvlgari Omnia Crystalline EDT за жени

За делова среща

Работното ежедневие е свързано с комуникация с много хора на различни нива в офисната йерархия, но, кoгато имате делова среща и искате да впечатлите човека отсреща, можете да си позволите по-дързък парфюм, който да казва: „Аз съм независима, уверена, интелигентна и знам как да се грижа за себе си.” Подобно на червеното червило, което приковава погледите, парфюмът за делова среща е дързък, запомнящ се и енигматичен. Подходящи за целта са парфюми, в които се откриват роза, ванилия, амбра, пачули и жасмин.

Ето ги и нашите предложения за делова среща:

Chloe EDP за жени

Shiseido Zen EDP за жени

Cerruti 1881 Pour Femme EDT за жени

Cacharel Noa EDT за жени

За специален повод

Независимо дали става дума за сватба, официална вечеря, бал, благотворително събитие, коктейл, опера или театър, специалният повод изисква специален парфюм. Такъв, който разкрива женствеността ви, подхожда на официалното ви облекло, силен е (имайки предвид, че повечето специални поводи се празнуват вечер) и подчертава индивидуалността ви. За такива поводи изберете парфюм от дървесното семейство с амбра, пачули и мускус.

Ето ги и нашите предложения за специален повод:

Lancome La Vie Est Belle EDP за жени

Elie Saab Le Parfum EDP за жени

Narciso Rodriguez for Her EDP за жени

Givenchy Ange ou Demon Le Parfum EDP за жени

На романтична среща

На романтична среща всичко е цветя и рози. Както букета, който ще получите от кавалера си, така и парфюма, който ще сложите зад ушите, а и там, където искате да бъдете целувана, както е казала Коко Шанел. Лилия, портокалови цветчета, жасмин и, разбира се, роза, са сред най-често срещаните парфюмни нотки, с които се постига този ефект. Ако сте на първа среща обаче, внимавайте с нотките гадрения и тубероза, тъй като те са твърде въздействащи и сексуални.

Ето ги и нашите предложения за романтична среща:

Boss Ma Vie EDP за жени

Paco Rabanne Lady Million EDP за жени

Guerlain Idylle EDP за жени

Ferre In The Mood For Love Pure EDT за жени
А вие ползвате ли различни парфюми за различни поводи? Споделете опита си с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.