Съвременен блог за маркова парфюмерия

Топ 10 пролетни парфюми 2016

Ето че лятото вече се прокрадва, уханието на липа е навсякъде, мислено (а може би и не само) вече сме на морето и си мечтаем за коктейли, плаж и слънце. И тъй като пролетта е към своя край, е време да направим обзор на случилото през този прекрасен сезон!

Успехът на Поли Генова на Евровизия с песента „If Love Was a Crime” и Кубрат Пулев, който грабна европейската титла по бокс за втори път, бяха два изключително важни повода, които ни накараха да се гордеем.

Какво се случи в света на парфюмерията обаче? Десет ухания успяха да се „преборят“ и си спечелиха място в топ 10 на най-желаните пролетни парфюми за 2016 година. Ето ги и тях, заедно с кратко описание на всеки, доказващо престижното им място сред най-желаните и най-продаваните пролетни парфюми за 2016 година.

 

Дамски парфюми пролет 2016:

Shiseido Ever Bloom EDP

Един истински представител на флоралните аромати (както подсказва и името му) Shiseido Ever Bloom е вдъхновен от една черно-бяла снимка на камелия от 1940 година направена от сина на основателя на Shiseido. Женствен и чувствен, този парфюм с финес намира перфектния баланс между деликатността и силата. Композицията на парфюма не е структурирана като пирамида (каквато е обичайната парфюмерийна структура), а има линейна композиция, в която връхните и средните нотки се разтапят заедно в един неустоим цветен букет от лотос, жасмин, българска роза, тунизийски портокалов цвят и гардения. Композицията е разстлана върху топли базови нотки на дърво Hinoki и мускус.

Bvlgari Omnia Paraiba EDT

Omnia Paraiba принадлежи към ароматното семейство на цветно-плодовите парфюми и е създаден от известния парфюмерист Алберто Морилас (Alberto Morillas). Носещ името на бразилския полу-скъпоценен камък турмалин, този парфюм първоначално приковава вниманието със своята екзотична синьо-зелена бутилка, а след това завладява обонянието със своя божествен аромат, вдъхновен от бразилската джунгла, белите пясъчни плажове и величествените океански вълни.
Един от най-търсените пролетни парфюми за жени през 2016 година, Omnia Paraiba отваря композицията си с плодови нотки на горчив портокал и маракуя. В цветното му сърце се крие една истинска тайна градина от пасифлора и бразилска гардения, а базата му е изградена от топъл ветивер и сладко какао.

Mont Blanc Lady Emblem EDP

Mont Blanc Lady Emblem принадлежи към ароматното семейство на шипровите плодови аромати. Със своя елегантен и женствен аромат, той е идеален за изтънчената жена, която е наясно, че всеки мъж е готов да падне в краката ѝ и да моли за милост като покорна жертва на нейния сексапил.
Елегантен и съблазнителен, в същото време Mont Blanc Lady Emblem е идеален за личен аромат. Неговата композиция има доста смело начало, благодарение на сладко от касис, както и нотки на роза и праскова, които дават път на наситеното му сърце от сандалово дърво, пачули и розово дърво. Мускус и малина в основата му създават трайно усещане за съблазън и изтънченост, които ще гарантират, че няма да останете незабелязана, когато решите да сложите този запомнящ се парфюм.

Lanvin Me L ‘Eau EDT

Лансиран през 2013 година, Lanvin Me L ‘Eau принадлежи към ароматното семейство на цветните аромати. Лек и ефирен, този аромат е идеален за пролетния сезон! Той ще спечели сърцето на романтичната жена, която е или в търсене на своя принц, или вече го е открила. Така или иначе, можете да бъдете сигурни, че той ще се влюби в женствения аромат, който се носи около вас! Композицията му се открива със свежа италианска мандарина, виолетови листенца и розов пипер. След това ароматът разкрива деликатно флорално сърце от божур и магнолия върху основа от сладка праскова, кедър и мускус.

Davidoff Cool Water Night Dive EDT

Този ориенталски дървесен аромат е лансиран през 2014 година и не спира да пленява дамите с божествения си аромат и досега! Davidoff Cool Water Night Dive за жени е чувствен и загадъчен.Създаден за съвременната русалка, този парфюм се отваря с плисък на мандаринена свежест, който води до екзотична смесица от шам-фъстък, дървесни нотки, жасмин и мастика. Зелената дървесна база обогатява аромата с нотки на пачули, кедрово дърво и кехлибар.

Мъжки парфюми пролет 2016:

Paco Rabanne Invictus Aqua EDT

Paco Rabanne Invictus Aqua принадлежи към ароматното семейство на дървесните морски аромати. Създаден за съвременния завоевател, този аромат е неподвластен на времето трофей за неустоимия мачо, който завладява сърцата на дамите с елегантност и стил. Със своя впечатляващ дизайн и запомнящ се аромат, този парфюм е истинска наслада за всички сетива. Композицията му се отваря с експлозия от свежест и лек намек за екзотика благодарение на своите връхни нотки на грейпфрут, юзу и розов пипер. Сърцето на парфюма ни примамва в топлата прегръдка на морски нотки, умело подчертани от деликатни акорди на билки и виолетови листенца. Топлата и наситена дървесна база прави така, че на този аромат е просто невъзможно да се устои!

Davidoff Cool Water Night Dive EDT

Davidoff Cool Water Night Dive е ново издание на емблематичния Cool Water от 1988 година. Новият аромат разполага с всички предимства и силни черти на своя предшественик, но неговата власт над жените води до нови нива на очарование. Благодарение на по-изисканата си формула, която добавя мистика и дори още повече изтънченост към аромата, това е един от най-търсените пролетни парфюми за мъже през 2016 година.

Trussardi Blue Land EDT

Друг блестящ представител на дървесните морски аромати за мъже, Trussardi Blue Land е лансиран през 2015 година. Свеж, цитрусов и дървесен, този парфюм е създаден от Александра Косински (Alexandra Kosinski). Композицията му се отваря с мощна смесица от зелена ябълка, горчив портокал и мъх, които постепенно дават път на пленителното му сърце от морски нотки, лавандула и джинджифил. Дълготрайността на парфюма се дължи на базовите нотки ветивер, кашмир и велур, които освен дълготраен, го правят и изключително секси и страстен аромат за мъже.

S.T. Dupont Paris Saint-Germain EDT

Лансиран през 2014 година, S.T.Dupont Paris Saint-Germain принадлежи към ароматното семейство на ароматните папратови парфюми. Неговият елегантен и много емоционален аромат дължи своята изключителност на Кристофър Рейно (Christopher Raynaud), който е вложил майсторство си в създаването на този истински шедьовър. Със своето свежо отваряне, интензивно сърце и богати мъжествени базови нотки, официалният аромат на Paris Saint-Germain е задължителен за всеки истински любител на парфюмите!

Baldessarini Nautic Spirit EDT

Baldessarini Nautic Spirit не е обикновен парфюм за мъже. Топъл и пикантен и в същото време построен върху контраста между горещината и студа, този аромат е вашето тайно оръжие за завладяване на женските сърца. Бъдете внимателни с него, тъй като властта му над жените е толкова силна, че ще ви трябва помощ да се измъкнете, докато упойващото му ухание ги кара да искат да разкъсат ризата ви и да си вземат парче от вас! Създаден за опитните любовници, Baldessarini Nautic Spirit е уханието, което просто трябва да притежавате независимо от сезона! 

Имате ли си любим парфюм сред най-търсените пролетни аромати за 2016 гoдина?

Exit mobile version