Съвременен блог за маркова парфюмерия

Топ 10 марки парфюми за жени

Топ 10 марки парфюми за жени

Най-добрите марки дамски парфюми

“Парфюмът е отпечатък на идентичността на жената и завършващият щрих на нейния стил”. Това са думи, които принадлежат на легендарния френски дизайнер Кристиан Диор, който е известен не само с впечатляващите ухания, създадени от неговата модна къща, но и с това, че е истински познавач на женската същност.

Наистина парфюмите са не само красиви аромати, но те могат да издадат много за личността и темперамента на дамата, която ги носи. Тъй като всяка дама е различна и притежава своя индивидуален стил, разнообразието от маркови дамски парфюми е повече от огромно. За да ви помогнем да се ориентирате лесно в търсенето на качествени, дълготрайни и запомнящи се аромати, в днешната статия ще ви представим топ 10 на най-популярните и харесвани марки парфюми за жени. Вижте кои са те:

10. Prada

Италианската модна къща Prada се прочува най-вече заради нюха и усилията на наследничката на фамилията – Миука Прада. От основаването си през 1913 г., дълги години брандът се концентрира изцяло върху създаването на уникални дрехи и аксесоари, които им донасят световна слава.

През 2004 г. компанията взема решение да разшири портфолиото си, като лансира на пазара първия си парфюм – Prada Amber. Нетрадиционният дървесно-флорален аромат с преобладаващи нотки на кехлибар веднага привлича вниманието. След него се появяват и следващите дамски парфюми Prada, които бързо се превръщат в бестселъри – Prada Candy, Les Infusions Iris, Heat Wave, Tendre и др.

9. Bvlgari

Bvlgari е италианска модна марка, създадена от бижутерът с гръцки корени Сотириос Вулгарис. Интересното е, че отначало дейността ѝ е насочена към производството на луксозни и красиви бижута. Първият парфюм с марка Bvlgari – Thé Vert става факт през 1992 г. и е част от стратегията за модернизиране и разширяване на компанията. Сред най-харесваните дамски парфюми Bvlgari се нарежда серията им BVLGARI Omnia, а също BVLGARI Goldea, Jasmin Noir и др. Тези аромати са дръзки и завладяващи и подчертават женската същност по един деликатен начин.

8. Nina Ricci

Една вечна класика в любимците на много дами. Тази марка разполага с богата селекция запомнящи се аромати, които през годините са станали истински известни. Много дами разчитат именно на тях, за да прекарат една по-официална вечер, за събития, а често и за ежедневна употреба. Има цветно-пикантни нотки, а карамелът и розата се усещат осезаемо, ако не знаете кой е този парфюм, той е L’air du Temps. Очарователен аромат, който ще ви заплени още след първото вдишване. 

7. Tom Ford

Американският моден дизайнер Том Форд успява да наложи компанията си като един от най-добрите парфюми брандове в света. Вероятно ще се запитате какво прави дамските парфюми с марка Tom Ford толкова предпочитани? Всичко! Наистина всеки един детайл е изпипан до съвършенство. От смелите и невероятно комбинации на ароматни нотки – до изключително луксозните и елегантни опаковки. Най-емблематичният парфюм на марката безспорно е Tom Ford Black Orchid – несравним аромат, едновременно свеж, но и загадъчен.

6. Dolce & Gabbana

Модното италианско дуо Доменико Долче и Стефано Габана не само диктуват тенденциите в света на модата, но и успяха да наложат своя бранд като един от водещите в парфюмната индустрия. Dolce & Gabbana разполагат с богато портфолио от аромати, като най-запомнящите сред тях дамски парфюми са: Dolce & Gabbana The One, 3 L’imperatrice Ladies, Light Blue. Ако не сте пробвали уханията на марката, съветваме ви да поправите този пропуск.

5. Giorgio Armani

Още един италиански моден дизайнер намира заслужено място в нашата класация. Очевидно италианците наистина разбират как се правят качествени и дълготрайни парфюми, които очароват дамите по цял свят. Giorgio Armani не прави изключение. Едни от най-популярните дамски парфюми са именно дело на марката. Това са Giorgio Armani Si, My Way, Code, You и др.

4. Yves Saint Laurent

Приживе френският моден дизайнер Ив Сен Лоран умело е владеел изкуството на провокацията и я е използвал по най-галантния начин. Той е и един от първите дизайнери, който открива и развива потенциала на парфюмите, като първият аромат на марката се появява още през 1964 г.

През 1977 г. Лоран публично оповестява лансирането на Opium – аромат вдъхновен от културата и традициите на Изтока. Заради провокативното име, дизайнерът получава изключително много критики и дори обвинения, че популяризира използването на наркотици. Въпреки силния обществен натиск, Лоран отказва да смени името, а Opium и до днес е най-продаваният парфюм на марката.

3. Versace

Що се отнася до дамски парфюми, Versace напълно заслужава да бъде в челните позиции. Модната къща, управлявана от Донатела Версаче, много умело успява да създаде красиви и разнообразни дамски аромати, като спечели както привържениците на свежите и леки дамски ухания, така и дамите, които търсят силни и смели парфюми. Сред бестселърите на Versace, на които си струва да обърнете внимание са Bryght Crystal, Eros, Crystal Noir, Atelier.

2. Dior

Не случайно спомняхме Кристиан Диор в началото на тази статия. Ароматите на бранда са се превърнали в запазена марката на милиони жени по света. Те са нарицателно за женственост, ефирност и елегантност. Сред иконичните дамски парфюми Dior са J’Adore, Miss Dior, Joy, Poison. Тези прекрасни ухания, наред с нестандартните модни творения, продължават да прославят името на Кристиан Диор и неговия гениален талант.

1. Chanel

Вероятно не всеки би се съгласил, че Channel заслужава челната позиция. Фактът, че Chanel No. 5 e най-известният класически дамски аромат и продължавани да е един от най-продаваните аромати в света вече 100 години след неговото създаване, говори достатъчно за това колко емблематично е наследството, оставено от Коко Шанел. Модната къща обаче не остава да лежи само на стара слава и продължава да създава изискани и красиви ухания като Chanel Coco, Chanel Allure, Chanel Chance и др, които носят духа на марката.

Така завършва нашата класация. Надяваме се да сте открили вдъхновение за следващия парфюм, който ще добавите във вашата ароматна колекция. А кои според вас са най-добрите марки женски парфюми?

Exit mobile version