Топ 10 на най-красивите дамски парфюмерийни бутилки

парфюми

Казват, че за книгата не трябва да съди по нейната корица. Ние абсолютно се съгласяваме с това твърдение – трудно е да пресъздадеш цял свят само с една илюстрация върху корица. Това правило обаче не важи, когато става въпрос за парфюми. Парфюмерийната бутилка разкрива много за „историята“ на парфюма и неговия аромат. Разбира се, парфюмът е сложно творение и няма как всичките му тайни да бъдат разкрити с един поглед. Но парфюмните шишенца успяват да подготвят сетивата за ароматното пътуване, което ни предстои.

Например флоралните парфюми обикновено се предлагат в бутилки с цветя, нарисувани върху тях или самата форма на бутилката следва силуета на цветето, с което ароматът е най-известен. Съвременните аромати обикновено имат бутилки с много изчистени линии и опростени форми, помагайки ви да се подготвите за ароматния свят на модерния аромат вътре. Летните аромати често използват златистия цвят на слънцето и тюркоазения цвят на морската вода, за да ви настроят на вълните на безгрижното лятно настроение. Подобни примери може да изглеждат очевидни, но нивото на изработката и креативния процес е изключително високо – затова и се смята, че парфюмите и парфюмните шишенца са едни от най-висшите форми на изкуство.

Вие със сигурност сте попадали на много парфюми с привличащи погледа дизайни, които привличат с външния си вид не по-малко отколкото с ароматните си качества. Парфюмът е истинско произведение на изкуството и заслужава да бъде нанасян и гордо „носен“ върху вашата кожа, ароматизиращ целия ви свят. За парфюмерийните бутилки положението не е много по-различно – можете с гордост да ги изложите на нощното си шкафче или на тоалетката си, за да красят интериора ви. Ето и нашата селекция от топ 10 на най-красивите бутилки на дамски парфюми (А ако все още закъснявате с подаръка за любимата дама във вашия живот, спокойно можете да добавите страхотно изглеждащ ароматен парфюм – всички от тях могат да бъдат открити в нашия онлайн магазин!):

  1. Viktor & Rolf Bonbon

Лансиран през 2014 г., Viktor & Rolf Bonbon привлече вниманието ни не само заради своя завладяващ пролетен аромат, но и заради изключителната си парфюмерийна бутилка. Проектирана с формата на панделка, тя разкрива уникална красота, която ще впечатли дори и най-взискателните колекционери. Някои парфюмерийни специалисти настояват, че бутилката прилича повече на опакован бонбон (може би поради факта, че името на парфюма го подсказва), докато други смятат, че тя изглежда по-скоро като пеперуда. Във всеки случай, деликатната форма и тъмнолилавият нюанс в центъра, който постепенно се разтапя в почти прозрачно бебешко розово, прави тази бутилка задължително бижу върху тоалетката ви.

  1. Marc Jacobs Decadence

Един от нашите лични фаворити – Marc Jacobs Decadence, е пуснат на пазара през 2015 г. Ароматът се намира в парфюмерийно шишенце, за което много парфюмерийни фенове буквално примират. Едно истинско произведение на изкуството, тя прилича на луксозна дамска чанта в неземен смарагдов цвят с детайли от луксозна кожа от питон, златна верижка и шикозен черен пискюл. Дизайнът на бутилката е просто неотразим. Усещането за разкош, което провокира, определено кореспондира с аромата вътре – приказен и изискан. След като си купите аромата, никога няма да изхвърлите бутилката, в която е бил приютен – тя е шедьовър сама по себе си.

  1. Thierry Mugler Angel

Лансиран през 1992 г., този парфюм е толкова уникален, че хората ​​или го обичат, или го мразят. Независимо от това как се чувствате спрямо аромата обаче, бутилката няма да спре да ви впечатлява. Призьорът на известните парфюмерийни награди FiFi Award Hall Of Fame 2007 се помещава в елегантна светло синя бутилка във формата на падаща звезда. Дизайнът на изключителната бутилка на Thierry Mugler Angel отнема цели две години, за да се превърне в реалност! Първоначално описана като „невъзможна да се произведе“, тази бутилка под формата на небесносин обект изглежда все едно падаща звезда и ръчно полиран диамант са се слели в една неописуемо красива космическа целувка. Днес тази бутилка-шедьовър е реалност благодарение на иновативна въртяща се матрица, създадена специално за нея! Впечатляващо, нали?

  1. Mark Jacobs Honey

Бутилката на Mark Jacobs Honey е прекалено сладка, за да е истина. И, все пак, е истина! Лансиран през 2013 г., този цветно-плодов аромат е открил перфектната бутилка, в която да се „облече“. Забавната жълта бутилка е покрита с бели полка точки, емблематичните маргаритки върху нея имат златни листенца с черни ивици, а нежното цветче в средата представлява бяла перла. Това, което никога не престава да ни учудва, е как, когато се вгледате в бутилката от различен ъгъл, маргаритката като по чудо се превръща в забързана златна пчеличка, която изглежда, че все едно току-що е кацнала на върха на бутилката, сякаш привлечена от портокаловите цветчета и нежния аромат на мед в парфюма. Ако имате нужда от още причини да се усмихнете на отражението си в огледалото, не забравяйте да поставите тази весела парфюмерийна бутилка в непосредствена близост до него!

  1. Dolce&Gabbana Dolce Floral Drops

Лансиран през 2015 г., Dolce & Gabbana Dolce Floral Drops навлезе на пазара с полъх на пролетна флорална свежест и страхотна бутилка в деликатни нюанси, която спечели сърцата на милиони жени по целия ​​свят. Деликатният свеж аромат идва в една също толкова деликатна бутилка, изработена от матирано стъкло, което носи мъгливия зелен цвят на целунати от утринна роса диви цветя. Изработена от дебело стъкло, парфюмерийната бутилка следва уникален дизайн с извити линии, който допринася за нейната женственост. Капачката е истинско произведение на изкуството – деликатно изваяна роза с млечнобели венчелистчета и кремаво-розова сърцевина в центъра.

  1. Lancome La Nuit Tresor

Стартирала през 2015 г., Lancome La Nuit Tresor ни разкрива „тъмната страна на розата“, което ясно може да се види, ако се съди по наситения розов до виолетов цвят на неговата парфюмерийна бутилка. Оформено като диамант, това красиво творение никога не стои в изправено положение, така че можете да му се наслаждавате от различни ъгли след всяко нанасяне на парфюма. Изчистената форма на диамант създава усещане за елегантност и изтънченост, докато сатенената панделка с черна роза като централен акцент разкрива едно обещание за чувствен аромат, предназначен за жени с индивидуалност. Дизайнерът зад парфюмерийната бутилка е известният Charles Boussiquet.

  1. Paco Rabanne Lady Million

Когато става въпрос за зашеметяващ дизайн на парфюмерийна бутилка, бутилката на Paco Rabanne Lady Million с форма на диамант е всепризнат шедьовър. Чудесно допълнение към луксозния парфюмериен дизайн на аромата за мъже, 1 Million (под формата на златно кюлче), Lady Million навлиза под светлината на прожекторите с впечатляващия дизайн на бутилката си в лъскав златист цвят металик. Дизайнерът на бутилката – Noé Duchaufour-Lawrance, е почерпил вдъхновение от известния диамант Regent. Той се счита за най-красивия диамант в света днес заради безупречния си блясък и перфектната си форма,. Оригиналният диамант Regent е буквално безценен и може да се види само в сектора за декоративни изкуства в Лувъра (Париж, Франция). При покупката на Lady Million обаче, можете да се наслаждавате всеки ден на невероятната красота на своя собствен диамант благодарение на невероятния дизайн на бутилката на Lady Million.

  1. Carolina Herrera CH Eau De Parfum Sublime

Има нещо в бутилката на този парфюм, което те кара веднага да го грабнеш от рафта (или да натиснеш бутона „Купи“) и да го скриеш вкъщи, където можеш да прекараш цялото време на света, наслаждавайки се на неговата красота. Толкова шикозна и женствена, тази парфюмерийна бутилка заслужава своето централно място на вашата тоалетка. Една от най-красивите (и най-атрактивните) парфюмерийни бутилки, които някога са били проектирани, бутилката на Carolina Herrera CH Eau De Parfum Sublime е елегантна и стилна. Парфюмът е скрит в непрозрачна бутилка, покрита с лилаво-виолетов плат с кожен принт, оставяйки цвета на парфюма неразкрит. Разкошната панделка в същия стил, металната златна капачка, както и отличителните златни инициали на CH са впечатляващи детайли, които допринасят за невероятната естетика на тази парфюмерийна бутилка.

  1. Van Cleef & Arpels Feerie

Ако има само една дума, която най-добре да описва парфюмерийната бутилка на Van Cleef & Arpels Feerie, тя би била „шедьовър“. Магична, съблазнителна, приказна и прелестна, тази парфюмерийна бутилка е всичко друго, но не и обикновена. Бутилката е шлифована (като скъпоценен камък) и е изработена в тъмносиния цвят на нощното небе. Емблематичната фея (с която бутилката е толкова известна) си почива в грациозна поза на върха на необичайно лунно цвете, което сякаш е израснало от капачката на бутилката. Една от най-луксозните парфюмерийни бутилки, тя е вдъхновена от известната колекция бижута на марката „Сън в лятна нощ“. Деликатна, женствена и неземна, тя е проектирана да бъде истинската звезда на шоуто на вашата тоалетка.

  1. Guerlain Insolence

Парфюмерийният бранд Guerlain има дълга история при създаването на парфюмерийни бутилки-шедьоври за своите аромати. Ето какво пише Jean-Paul Guerlain за връзката между парфюмите и техните бутилки в увода към емблематичния справочник, Guerlain – бутилки от 1828 година: „Във време, в което повечето парфюмеристи не мислят за бутилките като за нещо друго, освен просто като за контейнер, в който се съхранява парфюма, моите предци бързо разбират тънката връзка, която свързва бутилката и нейното скъпоценно съдържание“. Бутилката на Guerlain Insolence е една от най-емблематичните парфюмерийни бутилки на Guerlain. Една истинска наслада за сетивата, тази красива бутилка има семпъл, елегантен и стилен дизайн. Тя е създадена от известния френски скулптор Serge Mansau и прилича на въртяща се спирала в движение, изработена от подредени полусфери. Нейният иновативен дизайн, красива форма и наситения ѝ чувствен виолетов цвят я правят чудесно допълнение към колекцията ви от парфюмерийни бутилки.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.