Съвременен блог за маркова парфюмерия

Историята на Lucas Sieuzac

Парфюми на Lucas Sieuzac

Lucas Sieuzac е достоен представител на френската парфюмерия, с когото страна може само да се гордее. Роден и израснал в магичния град на Южна Франция – Грас, Lucas Sieuzac има възможността да се докосне до хиляди, невероятни ухания. Той е трето поколение парфюмерист в семейството си, затова да тръгне по този път за него е било съвсем естествено. Sieuzac решава да следва кариера в парфюмерията на 18-годишна възраст, когато, вече сравнително зрял, той осъзнава, че това да създаваш аромати, чрез които да се докоснеш до хиляди хора, за него е най-голямото постижение. Днес французинът има над 25 години опит в сферата и в изкуството да създаваш ухания.

Въпреки че в семейството си е заобграден от други парфюмеристи, Lucas Sieuzac търси своя почерк и следва своя стил, което си личи в ароматите му. Успехите му скоро са очевидни и той започва работа в прочути компании за парфюми, където черпи опит и вдъхновение и има възможността да покаже таланта си. Започва да работи в конгломерата за хранителни вкусове и парфюми Florasynth през 1994 година, който се намира в родния му град и столица на парфюмите от 16-ти век. Скоро след това, Lucas Sieuzac търси нови предизвикателства и започва да работи в Symrise, днес носеща името Créations Aromatique. Както и предходната компания, в която работи, Symrise се занимава с разработката и производството на аромати. Този период е важен за Sieuzac, тъй като тогава той получава възможността да сътрудничи с огромни парфюмни марки като Amouage и Burberry. Благодарение на новопридобитата си слава, парфюмеристът получава завидни нови предложение от също толкова престижни марки и компании.

Името на Lucas Sieuzac се прочува след разкошните аромати, за които е отговорен. Те включват Night на Giorgio Armani, Azzaro Now на Azzaro, Berlin на Playboy и Play на Givenchy. Освен това, Sieuzac печели престижни награди, сред които Prix Lalique от френската асоциация Centre du Luxe et de la Création. През 2019 година, Lucas Sieuzac се присъединява към испанската компания за парфюми Eurofragance.

До момента Sieuzac е автор на над 30 парфюма. В нашия онлайн магазин можете да откриете следните:

Amouage Reflection Man

Givenchy Play

Други парфюми от творчеството на Lucas Sieuzac включват следните:

Exit mobile version