Съвременен блог за маркова парфюмерия

Странни и нестандартни съставки, използвани в парфюмите

В свят, в който почти всяка една комбинация от аромати вече е използвана, е невероятно трудно да намериш единствено по рода си ухание. Плодовете и цветята не изненадват никого. Сетивата ни са жадни за нещо ново и вълнуващо. С настъпването на лятото въображението ни препуска напред към плажа и безсънните нощи и имаме нужда от експлозия от цветове и аромати. Вече ви споделихме какво не трябва да пропускате в горещите дни – тук.

Изненадите и смелите комбинации, обаче, не винаги са успешни. Екипът на Fragrances.bg ви представя кратък списък с най-шантавите съставки, озовали се по неведоми пътища в парфюмите.

 

Пуканки

Винаги ги предпочитам горещи, с много масло, в огромна купа и съпровождани от страшен филм или романтична драма (зависи от настроението в петък вечер). На мен може и да не ми е хрумвало да го изпробвам като ухание, но за други притегателната сила на този аромат не е нещо ново – Miss Dior Cherie by Dior и New Jersey United Scent of America са само някои от парфюмите, в които може да се срещне тази нотка. Там тя смело е комбинирана с дива ягода и мандарина. Това напомня на комбинацията шоколад с карамелизирани солени бадеми – само за хора с характер, които са готови да опитат нещо нестандартно. Момичета, последно чух, че мъжете само такива търсели, така че марш към магазините. Или пък направо нахлупвайте купата с пуканки на главата – гаранция за ухание, което дълго няма да изчезне.

 

Кактус

Някой има ли представа на какво изобщо мирише кактуса? Предполагам, че по очевидни причини малко са хората, които са се престрашили да проучат. За всички останали, които искат да ухаят на нещо нестандартно и оригинално и не искат да вадят трънчета и бодли от носа си, ето по-лесен начин : Desert Queen, което съдържа екстракт от цветето Queen of the night. Тази уникална „нощна кралица“ е получила името си именно заради това, че цъфти една единствена вечер в годината и превръща парфюмът в уникално преживяване. Това ухание навява спомени за горещ пясък и лунна светлина и е само прелюдия към екзотичните нощи.

 

Синьо сирене

Не, не изхвърляй парфюма си. Тази съставка не се среща често. Създателите на известното синьо сирене Stalton по неведоми причини създадоха и аромат. В далечната 2006 г. Eau de Stilton прави своят дебют. Не ми е известно колко бройки от него са продадени, но в случая само може да отбележим, че модата отново взима своите жертви. Синьото сирене го предпочитам в салатата, а не по дрехите си, благодаря!

 

ДНК

„На какво ухаеш? На твоето ДНК!“  Не, това не е реплика от някой филм на ужасите, а уникалното изобретение на компания ECO Health and Beauty. Революционното при тях е, че създават парфюми без алкохол и други вредни съставки. А най-шантавото е, че не спират до там. Те предлагат линията ECO Fragrance , гаранция за уникалност и неповторимост. Благодарение на напредъка в  науката те правят ДНК анализ и създават твой личен аромат, който няма как да бъде копиран. Компанията вече предлага и ухания с ДНК-то на известни личности. За мен това пренася любовта и обсебването в съвсем други измерения. Да си създадеш ухание с ДНК-то на половинката ти граничи с кич. Романтично е да му облечеш тениската, за да миришеш цял ден на него, а не да му откраднеш ДНК-то.

 

Нови книги

Тук е моментът да си признаем, че едва ли на някой от нас не му допада миризмата на прясно напечатана хартия. Книгите притежават магия и тя не се изчерпва само до необикновените светове и неограничени възможности за въображението ти, които предлагат. Разбира се, че не откриваме топлата вода. За Хърмаяни Грейнджър това беше една от главните съставки на Амортенцията (за любов, скъпи мои, разбира се, че за любов). Благодарение на Paper Passion това не е възможно само в магическия свят на Хари Потър. Такъв парфюм съществува и се обзалагам, че жъне голям успех.

 

Шоколадови кексчета

За една жена е приемливо да мирише на кухня. Даже е желателно, понеже в голям процент от случа ите събужда асоциации с уменията си в кухнята. За предпочитане е уханието да е на нещо сладко и секси, изпечен сладкиш например. Най-вероятно има мъже, на които и миризмата на пържоли им действа съблазняващо, но това е съвсем отделен проблем. Beyoncé’s Pulse съдържа в себе си сладки нотки на шоколад. Каквото и да си говорим, любовта на мъжа винаги минава през стомаха. Дами, в следващата свободна петък вечер се въоръжете с един такъв парфюм и успехът е гарантиран.

 

 

Барут

Защото… ами защо не? Може би търсеният ефект е на опасност и мъжественост, така че да събужда асоциации за каубои и герои, които са готови да влязат в героичен двубой/престрелка за любимата си? Love by MCMC Fragrances необяснимо е унисекс парфюм. Този свят наистина е пооткачил малко.

 

Ако си мислите, че сте станали свидетели на всичко, не бързайте със заключенията. Лейди Гага се състезава сама със себе си. Не за друго, ами никой не смее да се конкурира с нея щом се отнася до нестандартни идеи. За аромата й Fame дълго време се спрягаше, че ще съдържа куп съставки, който едва ли на някой му е хрумвало, че могат да намерят приложение в парфюм, като кръв например. Дали заради това или защото наистина е неповторим, парфюмът й бележи рекордни продажби. Така че, ако не сте експериментирали до сега, време  е да започнете с нещо нестандартно. Един съвет от мен : четете внимателно етикета, понеже изброените по-горе съставки далеч не са единствените, за които да внимавате. Никога не може да си сигурен  какво се крие в бутилката.

 

Exit mobile version