Съвременен блог за маркова парфюмерия

Магичната синтетична молекула Iso e Super в парфюмите

молекула, iso e super

синтетична молекула, iso e super

Ако сте истински почитатели на парфюмите и се интересувате от всичко, свързано с тях, то вероятно сте чували или чели за нещо, наречено Iso e Super. Но какво всъщност представлява това и какво общо има с парфюмите? Това предстои да разберете в тази статия.

Създаване

Както всички знаем, парфюмерията е сложна наука, изискваща много внимание към детайлите, постоянно търсене на нови начини за подобряване на парфюмите и усет към хубавите аромати. Вече години наред парфюмеристите прекарват много време и усилия в създаване на нови парфюми чрез различни химични процеси.

Така през 1973-та година учените Джон Хол и Джеймс Сандърс откриват ново химично съединение, което наричат “Isocyclemone E”. По-късно подобряват откритието си, метода на синтез и наричат молекулата с по-благозвучното име Iso e Super.  Именно тази молекула се оказва огромен успех за света на парфюмерията и е широко използвана в много парфюми.

Iso e Super

Сега вероятно се чудите как точно ухае тази молекула. Ако трябва да се опише с една дума, бихме казали – невероятно! Но понеже сме по-изчерпателни, ще ви споделим, че уханието на Iso e Super наподобява приятна комбинация от нотки на кедрово дърво, амбра, пачули и ветивер. Въпреки това, ароматът ѝ е лек и ненатрапчив, което не е така типично за дървесната група. Това прави Iso e Super много версатилна, защото се комбинира добре с много други аромати, създавайки перфектния парфюм.

Специфичното ухание на съединението е много обичано от хиляди хора. Парфюмеристите смятат, че ароматът ѝ е успокояващ и нежен и обичат да експериментират с него. Освен това, Iso e Super е способна да омекоти по-тежки и натрапчиви нюанси, като тези на тамяна, мускуса и боровото дърво.

Iso e Super в известните парфюми

Iso e Super става истински популярно събитие през 1988-а, когато Christian Dior използва аромата ѝ в своя мъжки парфюм Fahrenheit. Иновативният парфюм се превръща в хит, а Iso e Super става звездата в парфюмерията. Стотици парфюмеристи започват да използват молекулата и в своите творения и да оставят собствен почерк в ароматите си. Оттогава насетне можем да открием  много прочути марки парфюми, съдържащи молекулата. Някои от тях са Escentric Molecules Molecule 01, Chanel Bleu de Chanel, Azzaro Wanted by Night, Calvin Klein Obsessed for Women, Gucci Bloom Acqua di Fiori, Burberry Mr. Burberry Indigo.

Заради дървесния си аромат, Iso e Super е предимно срещан в мъжки парфюми с дървесни нотки, които прекрасно допълва. Но заради версатилността си, която вече споменахме, парфюмеристи успешно съчетават и аромати с предимно флорални или цитрусови нотки с Iso e Super. Това позволява и използването ѝ не само при мъжките аромати.

Процентово, някои от тези парфюми съдържат много Iso e super, докато други съвсем леко загатват аромата му. За това е добре да изпробвате някой с по-леко съдържание, за да сте сигурни, че ви допада.

Iso e Super наистина е супер. Тази съставка е способна да превърне обикновен аромат в истински шедьовър, който докосва сетивата ви. Магичната молекула притежава от онези универсални аромати, които са обичани от повечето хора. Ако имате любима марка парфюми, шансът тя да притежава аромат, съдържащ Iso e Super е огромен. Още по-голям е шансът вече да сте усещали това ухание, без да знаете на какво се дължи. Но ако веднъж свържете името Iso e Super с вълшебния аромат, който носи, ще можете да го разпознаете винаги.

Exit mobile version