Мишел Алмайрак – истински творец в търсене на ново вдъхновение

Мишел Алмайрак е роден през 1953 г. в Грас, Франция. Ако кажем, че парфюмите са в неговото ДНК, няма да сме далеч от истината. Грас е столицата на парфюмерията и тя несъмнено е оказала своето влияние върху решението му да отдаде живота си на парфюмерията. Ето какво мисли той за това: “Ами, това направи решението много по-лесно! Аз винаги съм бил заобиколен от аромати и ухания, които са част от живота в този град – естествени аромати от реколтата на цветя по полята и промишлени аромати от парфюмните фабрики. Когато бях 13/14-годишен, помолих да посетя една парфюмна фабрика и бях очарован от атмосферата, от всички тези хора в техните бели престилки, разбъркващи и смесващи аромати.”

Michel Almairac

С над 30-годишен опит, Мишел Алмайрак е работил за световно известни компании като Takasago, Florasynth, Creations Aromatiques и Robertet. Той е изучавал парфюмерия от 1972 г. в парфюмерийното училище Roure School и от тогава е създател на емблематични ухания за големи световни брандове като Burberry, Gucci, Chloe, Joop! и Escada.

Неговите парфюми са високо ценени в парфюмните среди. Ето я и тайната на неговите творения: “Винаги използвам семпли, кратки формули. Ако объркаш нещо и трябва да започнеш отначало, е по-лесно да се коригираш. Един от предишните ми шефове ме попита защо използвам такива кратки формули. Казах му, че по-лесно откривам грешката, ако формулата е къса. Всичко започна от това, че ме мързеше, когато бях млад парфюмерист. По-лесно е да претеглиш 30 съставки отколкото 300.”

Мишел Алмайрак винаги търси ново вдъхновение. Той обича да изследва нови земи в света на парфюмерията като съчетаването на съвременни и класически съставки. За него: “… парфюмът е като готвенето. С едни и същи съставки се прави и майонеза, и бита сметана. Същата е и магията на парфюма. Това е изкуството да съчетаваш. Взаимодействието между съставките е важно. Един от моите учители казваше: ‘Ако не можеш да го помиришеш, нямаш нужда от него.’ Но аз не упорствам и не съм вманиачен по опростяването на формулите. Ще използвам всичко, което е нужно. Това, което разпалва страстта ми, са съставките.”

Като всеки истински творец, той счита работата си за своя страст. Нищо чудно, че е изградил това отношение към творенията си: “Имал съм възможността да създам много парфюми, това е като да имаш много деца. Ако имаш 15 или 20 деца, не можеш да избереш едно, което да обичаш повече от другите – те всички са мои деца”

Някои от емблематичните парфюми, създадени от Мишел Алмайрак можете да откриете в нашия сайт:

Имате ли любим парфюм, създаден от Мишел Алмайрак? Кой е той? Споделете с нас в коментарите по-долу!

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.