Емили Бивиер Коперман – изкусен парфюмерист в постоянно търсене на ново вдъхновение

Емили Бивиер Коперман открива своята страст към парфюмите на много ранна възраст. Едва 13-годишна, тя осъзнава, че парфюмерията ще заема важна част от живота й. За да сбъдне мечтата си, тя знае, че са нужни много усилия и затова изучава органична химия и посещава международния парфюмен институт за парфюми, козметика и аромати (International Institute of Perfumes, Cosmetics & Aromas) във Версай.

Парфюмите, които създава, имат уникален стил и са вдъхновени от нейната женствена интуиция. В тях ще откриете усещането за нейните мечти и копнежа й по Индия (особено в дървесните нотки, към които изпитва непреодолима страст). Тя също така е пленена от красотата на цветята и хармонията в природата. Стилът й е характерен, тъй като тя придава нетрадиционен характер на парфюмите си чрез използването на смели комбинации от мъжки и дамски нотки в един и същи парфюм.

Emilie Coppermann perfumes

Ето какво Емили Бивиер Коперман споделя относно своето вдъхновение и целта й при създаването на нова парфюмна композиция: “Като парфюмерист, аз постоянно търся ново вдъхновение. Когато създавам ухание, целта ми е както да изненадам, така и да задоволя тайни желания.”

Много парфюмни къщи разчитат на майсторството й за създаването на страхотни парфюми – някои от тях включват Chopard, Givenchy, Christian Lacroix, Biotherm, Sonia Rykiel, Paco Rabanne, и Yves Rocher. Освен това, истинско признание за работата й е наградата от Centre du Luxe et de la Création, призът Prix Lalique, който получава през 2012 г. Това е награда, която получава за обогатяването на луксозния начин на живот чрез своите творения.

Ето какво споделя Jacques Carles, президент на Centre du Luxe et de la Création: “Емили Коперман е вдъхновение със своята страст при създаването на луксозни парфюми. Те изкусно ни водят в един свят на дървесни нотки и пикантни ухания. Тя майсторски съчетава необичайни съставки, за да създаде хармонични композиции, които ни карат да искаме още.”

Д-р Heinz-Jürgen Bertram, Изпълнителен директор на Symrise AG, също е впечатлен от таланта й: “Тя има смелостта да опитва нови идеи и способността да създава съблазнителни ухания със своя уникален творчески талант. Тя е вдъхновение за своите колеги, а работата й е от ключово значение за успеха на Symrise. Ние сме в напрегнато очакване на следващите й страхотни твореня, които винаги успяват да са в крак с най-новите тенденции.”

Някои от страхотните й творения можете да откриете в нашия онлайн магазин:

Кой е вашият любим парфюм, създаден от Емили Бивиер Коперман? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.