Емили Бивиер Коперман – изкусен парфюмерист в постоянно търсене на ново вдъхновение

Емили Бивиер Коперман открива своята страст към парфюмите на много ранна възраст. Едва 13-годишна, тя осъзнава, че парфюмерията ще заема важна част от живота й. За да сбъдне мечтата си, тя знае, че са нужни много усилия и затова изучава органична химия и посещава международния парфюмен институт за парфюми, козметика и аромати (International Institute of Perfumes, Cosmetics & Aromas) във Версай.

Парфюмите, които създава, имат уникален стил и са вдъхновени от нейната женствена интуиция. В тях ще откриете усещането за нейните мечти и копнежа й по Индия (особено в дървесните нотки, към които изпитва непреодолима страст). Тя също така е пленена от красотата на цветята и хармонията в природата. Стилът й е характерен, тъй като тя придава нетрадиционен характер на парфюмите си чрез използването на смели комбинации от мъжки и дамски нотки в един и същи парфюм.

Emilie Coppermann perfumes

Ето какво Емили Бивиер Коперман споделя относно своето вдъхновение и целта й при създаването на нова парфюмна композиция: “Като парфюмерист, аз постоянно търся ново вдъхновение. Когато създавам ухание, целта ми е както да изненадам, така и да задоволя тайни желания.”

Много парфюмни къщи разчитат на майсторството й за създаването на страхотни парфюми – някои от тях включват Chopard, Givenchy, Christian Lacroix, Biotherm, Sonia Rykiel, Paco Rabanne, и Yves Rocher. Освен това, истинско признание за работата й е наградата от Centre du Luxe et de la Création, призът Prix Lalique, който получава през 2012 г. Това е награда, която получава за обогатяването на луксозния начин на живот чрез своите творения.

Ето какво споделя Jacques Carles, президент на Centre du Luxe et de la Création: “Емили Коперман е вдъхновение със своята страст при създаването на луксозни парфюми. Те изкусно ни водят в един свят на дървесни нотки и пикантни ухания. Тя майсторски съчетава необичайни съставки, за да създаде хармонични композиции, които ни карат да искаме още.”

Д-р Heinz-Jürgen Bertram, Изпълнителен директор на Symrise AG, също е впечатлен от таланта й: “Тя има смелостта да опитва нови идеи и способността да създава съблазнителни ухания със своя уникален творчески талант. Тя е вдъхновение за своите колеги, а работата й е от ключово значение за успеха на Symrise. Ние сме в напрегнато очакване на следващите й страхотни твореня, които винаги успяват да са в крак с най-новите тенденции.”

Някои от страхотните й творения можете да откриете в нашия онлайн магазин:

Кой е вашият любим парфюм, създаден от Емили Бивиер Коперман? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.