Аник Менардо – един от най-видните парфюмеристи в днешния парфюмериен свят

Аник Менардо (Annick Menardo) е сред най-видните парфюмеристи в днешния парфюмериен свят. Парфюмните ѝ творения (както за мъже, така и за жени) впечатляват стотици хиляди фенове на парфюмите от всички краища на света като я превръщат в един от най-търсените парфюмеристи в днешно време. Парфюмите ѝ включват шедьоври и бестселъри като Lacoste Red, Dsquared2 Wild, Bvlgari Black, Lancome Hypnose, Christian Dior Hypnotic Poison, Hugo Boss Boss и много други!

Annick-Menardo

Родена в Кан, известната парфюмеристка Аник Менардо (Annick Menardo) учи органична химия като студент. След като приключва следването си със специалност парфюмерия във френската парфюмерийна академия ISIPCA, тя работи под ръководството на Мишел Алмайрак (Michel Almairac) в Aromatiques.

След като обогатява опита си и научава всичко, което може, от страхотния си ментор, тя е приветствана във Firmenich, където работи от 1991 г. насам. Първоначално е дълбоко повлияна от стила на своя ментор, което си личи и в ранните ѝ творения. Скоро обаче, тя намира своя собствен почерк, който не спира да впечатлява както парфюмерийните критици, така и феновете на парфюми от всички краища на света.

Аник Менардо (Annick Menardo) е единствено дете и детството ѝ е било изпълнено с мечти да стане психиатър. Докато преследва детската си мечта, тя учи медицина, биохимия и химия, но всички тези дисциплини в крайна сметка и отварят вратите към света на парфюмерията. С отдаденост и перфекционизъм тя е една от малкото жени, които властват в света на създаването на парфюми със своята грация и женственост.

Сред най-невероятните проекти, в които участва Аник Менардо (Annick Menardo), е най-амбициозната творба на скулптора Ноби Шиоя (Nobi Shioya) наречена „7S“ – седемте смъртни гряха. Арт инсталацията се състои от 7 гипсови тежести в промишлени стил, които са смесица от гипс, вода, пигменти, ароматни масла и химикали. Всеки „грях“ има свой собствен аромат, създаден от парфюмерист на Firmenich заедно със самия скулптор, който успява да приложи естеството на всеки грях към творчеството на всеки отделен парфюмерист.

Аник Менардо (Annick Menardo) е избрана да работи по греха „Гняв“ и това е било, „Лесно да се избере“, както обяснява скулптора: „[…] защото Аник Менардо (Annick Menardo) винаги е ядосана. Тя е невероятно талантлива. […] Има почти животинско обоняние“. Миризмата на „Гняв“ е изключително мощна – тя прилича на странно и шокиращо съпоставяне между разяждащи химикали и един провалил се цветен аромат. „

Някои от парфюмите на Аник Менардо (Annick Menardo), които ще откриете в нашия онлайн магазин, са:

Някои от другите парфюми, които е създала, са:

Benetton Funtastic Wild Citrus за мъже
Celine Celine за мъже
Cerruti 1881 Edition Blanche за жени
Charriol Royal White за мъже
Christian Dior Bois D`argent за мъже и жени
Eau d’Italie Morn to Dusk
Escada Loving Bouquet
Fendi Palazzo
Giorgio Armani Emporio Armani City Glam за мъже и жени
Givenchy Xeryus Rouge
Guerlain Bois d’Armenie
Kenzo Vintage Edition

А вие имате ли си любим парфюм, създаден от невероятната Аник Менардо?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.