Увлечението по парфюми – достъпно ли е за всеки

perfume-woman-199x300Има хора, които искат да научат повече за ароматите, но се опасяват, че това хоби може би не е по джоба им. Как могат да пробват всички аромати, за които чуват, без да се разорят? Всички знаем, че когато разполагаме с малко средства, купуването на нещо по-скъпо изисква голямо планиране.

Истината е, че радостта от това хоби не изисква да имаш много шишенца на тоалетката. Докосването до ароматите е това, което прави това хоби толкова вълнуващо. За това не трябва да харчиш и стотинка.

Ще ви споделя няколко трика, които ми помогнаха да се придържам към бюджета си и все пак да развия вкус към парфюмите.

 1. Просто пробвай
  За да се наслаждаваш на миризмите, не трябва да купуваш нещо. Ако искаш мостра от някой парфюм, просто влизаш в магазина и пробваш тестера. Някои магазини дори ще ви дадат безплатни мостри.
  Когато помиришеш нещо за първи път, по-скоро се фокусираш върху чувствата, които поражда, а не върху това дали ти харесва или не.
 2. Не бързай да купуваш
  Това е може би най-важното нещо, което трябва да усвоите. Отделете малко време, за да разберете какво е по-вкуса ви, защото спонтанната покупка може и да не ви харесва утре.
  Ако чуете някой да хвали определен парфюм, но той е прекалено скъп за вас, не се колебайте и попитайте дали няма някакъв по-евтин подобен парфюм. Често скъпите парфюми имат по-бюджетен аромат, който го наподобява по някакъв начин.
 3. Помириши класиките
  Не е задължително всеки да има парфюм-класика или дори да ги харесва. Но докосването до класически парфюм може да ти помогне да научиш много за парфюми, чието качество е впечатляващо. Дори местният магазин да е ограничен откъм избор на парфюми, със сигурност ще предлагат Estee Lauder, Lancome, Chanel и Dior.
 4. Усещай ароматите около теб
  Ако искаш да научиш повече за ароматите, мириши ароматни неща около теб – билки, чайове, кафета, шоколад, зехтин, манго. Отвори шкафа с подправките и открий ванилия или канела. Да научиш за характера на подправките ще ти помогне много в разбирането на парфюмите, тъй като повечето използват поне 1 или 2 подправки в състава си.
 5. Купувай малки милилитри, вместо големи шишенца
  Ако си открил аромата, който е привлякъл вниманието ти, купи малък милилитър. Въпреки че големите милилитри са по-изгодни, поне ще можеш за същата цена да си купиш няколко парфюма на по-ниска цена. По този начин дори и да ти омръзне, ще има с какво да го замениш.
 6. Разменяй парфюми
  Открий хора със същите интереси по блогове и форуми, и разменяйте парфюми. Това е чудесна възможност да пробваш нови парфюми и да се запознаеш с хора, които също обичат парфюмите.
 7. Опитай ‘бюджетни’ парфюми
  Ще се учудите колко много от парфюмите на ниска цена притежават също толкова добро качество. Също така най-вероятно ще откриете такива, които ви напомнят на много по-скъпи парфюми. Не е нужно да похарчите огромна сума пари, за да откриете аромат, който ще ви допадне и ще впечатлява хората около вас. Просто е нужно малко проучване, а това не коства много време при наличието на толкова много блогове, форуми и сайтове с мнения за всеки един парфюм.
  Ние все пак ще ви препоръчаме няколко по-бюджетни марки парфюма, за които сме установили, че са много харесвани и търсени.

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.