Какво издава парфюмът ви за  вашия характер?

„Парфюмът на една жена говори за нея повече от почерка ѝ.“ Това са думи на известния моден дизайнер и познавач на женската красота – Кристиян Диор. Може би дори самият той не си е дал сметка колко вярно е това твърдение, когато го е изрекъл. Научни изследвания, проведени през последните години, показват, че има връзка между парфюма и характера на жената, която го носи. 

 

 Всяка дама има един аромат, който обожава и купува отново и отново и той се превръща в нейна запазена марка. Въпреки, че парфюмите не могат да говорят,  те имат способността да разкриват много за темперамента на техните притежателки. Ако и вие сте любопитни да разберете какво говори любимият ви аромат за вашия характер, тогава прочетете следващите редове. 

 

Романтични флорални ухания

В морето от маркови дамски парфюми, флоралните аромати са сред най-предпочитаните от нежния пол. В тази група попадат нотки като: жасмин, роза, люляк, гардения, лотос и т.н. Фините и свежи цветни ухания прилягат на нежните и страстни дами. Жените, които избират тези парфюми обикновено са романтични натури и големи мечтателки. Те са умерени в облеклото и грима си и не обичат да прекаляват с излишна показност. Макар понякога да изглеждат срамежливи, те са много мили и грижовни към околните.

 

Цитрусови нотки, преливащи от енергия 

Лимон, лайм, бергамот, грейпфрут – цитрусовите аромати могат да бъдат описани с най-точно с една единствена дума – свежест. Дамите, които избират такива парфюми са преливащи от енергия, оптимисти по душа и винаги готови за нови приключения. Що се отнася до стила им, понякога те обичат да залагат на щури и нестандартни комбинации, а когато изберат нещо по-традиционно го разчупват с интересен аксесоар. Тези дами зареждат околните с енергия и в тяхната компания никога не може да скучаете. 

 

Ориенталски нотки за огнени жени 

Ориенталските парфюми често включват съставки като ванилия, карамфил, канела, екзотични цветя и подправки. Те прилягат на огнени и смели жени, които не се страхуват да бъдат център на внимание. Тези дами се открояват заради уникалната си личност и топлата си  чувственост. Те обичат да изпъкват и знаят, че лесно могат да го постигнат с правилния парфюм. В гардеробът им преобладават дрехи, подчертаващи женствеността и извивките на тялото. Изключително емоционални и чувствени, тези огнени жени могат бързо да запалят пожар в сърцето на всеки мъж. 

 

Плодови аромати за сладки момичета 

Плодовите аромати като пъпеш, диня, ягода и малина пасват перфектно на млади и енергични жени, в които завинаги остава да живее едно малко момиче. Те са сладки, нежни и невинни. Тези жени умеят да се  забавляват и не хабят време в ядосване за дреболии. Те откриват красота в всеки свой ден и знаят как да се радват на малките неща. Обичат ярките цветове, съчетани в нежна визия. 

 

Дървесни аромати, излъчващи спокойствие

Дървесните аромати са създадени на жени с темперамент на природни стихии. Те са изключително земни, целеустремени, спокойни и едновременно с това излъчват мощна енергия и сила. Дамите, попадащи в тази категория, обожават да прекарват всяка свободна минута на открито сред природата. И също като нея са разнолики. Характерно за тях е, че са много борбени и винаги постигат целите си. Едновременно с това пък са много откровени, грижливи и винаги готови да помогнат, когато имате нужда. А вие към коя категория спадате?

 

Следващият път, когато решите да похарчите пари за марков дамски парфюм, изберете внимателно, защото той е много повече от просто ухание. Той е вашият уникален почерк. 

 

Hristiyana Petkova

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.