Съвременен блог за маркова парфюмерия

Какви парфюми биха имали дисни принцесите

What-Perfumes-Would-Disney-Princesses-Wear-01

Чудите ли се какви парфюми биха имали дисни принцесите, ако можеха да избират? Ето и отговорите в тази забавна и увлекателна статия

Някога попадали ли сте на онлайн тестовете, определящи характера, с които ни заливат социалните мрежи, като например: “Какъв си бил в предишния си живот?” или “Какво говори любимият ти плод за твоя характер?” и т.н.

Решихме да се гмурнем в психологията на уханията и да проверим как характерът на човек влияе върху предпочитанията му за парфюм. Това е доста интригуваща тема за нас, която изисква да се отдели доста време за проучване и анализ, но ние решихме да вкараме доза забава в цялото начинание.

И тъй като сме върли фенове на Дисни анимациите, решихме да направим “подробен психологически анализ на Дисни принцесите” и да предположим какви парфюми биха избрали, ако имаха достъп до изобилието от парфюми в днешно време.

Пепеляшка

Милостивата и чаровна натура на Пепеляшка я превърна в една от любимите Дисни принцеси на няколко поколения. Тя е красива, работлива, талантлива, и в същото време леко наивна, но дори  в това виждаме чар.

Основни черти от характера: Блага, любяща, наивна, търпелива

Интересен факт: Пепеляшка е първата Дисни принцеса, която не е с кралско потекло.

Парфюмът, който Пепеляшка би имала: Аромат, който е ‘момичешки’ и в същото време излъчва чистота и женственост би подхождал най-добре на характера на Пепеляшка. Chloe Love Story  е нежен и в същото време предизвикателен и излъчващ увереност аромат, точно като Пепеляшка, която не осъзнава силата, която крие в себе си. Вдъхновен от романтиката в Париж, ароматът е свежа цветно-плодова композиция, която запленява с букет от цитруси и нероли, постепенно разгръщайки се в сърцевина от рози и жасмин и отвеждайки ви към пленителната основа от мускус и кедър.

Принцеса Жасмин

Според някои източници, при създаването на принцеса Жасмин, Уолт Дисни е бил вдъхновен от една от принцесите в “Приказки от хиляда и една нощ” – принцеса Бадрулбудура. Дръзкото отношение на ориенталката красавица и склонността ѝ да изразява мнението си без свян, я превръщат в пример за подражание за децата днес. Отказвайки да се омъжи, както традицията повелява и вместо това последвайки любовта, принцеса Жасмин научи всички ни да следваме сърцата си и да не позволяваме на никого да ни кара да правим каквото и да е било против нашата воля.

Основни черти на характера: Умна, дръзка, силна, уверена

Интересен факт: Жасмин е единствената Дисни принцеса, която целува отрицателен герой.

Парфюмът, който Жасмин би имала: Вярваме, че силен ориенталски аромат би подчертал най-добре характера на принцеса Жасмин. Olympea by Paco Rabanne e парфюм подходящ за богини, точно като принцесата. Той има изискано и силно ухание, което се разгъва с жасмин (случайно или не, също като нейното име), джинджифил и зелена мандарина, нежно отвеждайки ви към предизвикателна сърцевина от ванилия и сол, за да ви завладее с топла кадифена прегръдка от кашмирено дърво, сандалово дърво и амбра в основата си.

Бел от „Красавицата и Звяра“

Както подсказва името ѝ, Бел е красавица, но това далеч не е единствената причина толкова много деца и възрастни да я обичат. Също както в сюжетната линия на “Красавицата и Звяра”, Бел е много повече от една красива фасада. Тя е любознателна, иска да научи възможно най-много за света около нея и е истински ‘книжен плъх’ по душа. Нейният любознателен ум и интелект не се нравят на местните, които я считат за странно момиче. Това, от друга страна, ѝ придава доза мистицизъм и чар. Вероятно най-добрият урок, който научихме от тази приказка, е че красотата идва отвътре, и че трябва да се стараем първо да опознаем хората, ако искаме да ги видим в истинската им светлина.

Основни черти на характера: Любознателна, интелигентна, любвеобилна

Интересен факт: Бел е първата Дисни принцеса с по-голяма дълбочина на характера и е до голяма степен вдъхновена от актрисата Кетрин Хепбърн, в ролята на Джо в екранизацията на книгата “Малки жени” от 1933 г.

Парфюмът, който Бел би избрала: Интелигентната, свободолюбива и независима Бел би носела с удоволствие парфюма Jimmy Choo Illicit. Това е съблазнителен аромат, който преплита свежи връхни нотки на джинджифил и портокал с чувствен букет от рози и жасмин в сърцевината (Бел определено би избрала парфюм с нотки на роза, не мислите ли?) и завършва с топла дървесна основа от сандалово дърво, кехлибар и мед.

Покахонтас

Покахонтас е сред най-храбрите Дисни принцеси, редом с Мулан и Мерида. Нейната храброст се проявява, когато си позволи да се сближи с абсолютно непознат човек от различна раса и култура, влюби се в него и дори се изправи срещу баща си, като открито заяви любовта си към чужденеца Джон Смит.

Основни черти от характера: уважение към природата, свободен дух, храбра, честна

Интересен факт: Покахонтас е единствената Дисни принцеса с татуировка и също така единствената, която не е носила тиара.

Парфюмът, който Покахонтас би избрала: Обожаваща природата и с приключенски дух, Покахонтас би носела с удоволствие парфюма Dsquared2 She Wood. Той е изтънчен и в същото време съблазнителен дървесен аромат, който създава перфектен баланс между връхните нотки на лимон, нероли и жасмин, сърцевина от мускус и виолетки, и дървесна база от ветивер, кехлибар и кедър.

Ариел

Любопитната и широкоскроена душа на Ариел я доведе до това да се влюби в различен от нейния вид, да опита човешка храна и дори да се снабди с цели два човешки крака. Нейната позитивна и смела натура научи всички ни да бъдем любознателни, да не се страхуваме от непознатото и да излезем, и открием нови хоризонти. От друга страна, тя също ни научи да бъдем находчиви и да не униваме, когато нямаме гребен за коса, а просто да използваме вилица.

Основни черти от характера: Любознателна, с приключенски дух, не се страхува от непознатото

Интересен факт: Знаете ли, че Ариел пее повече песни от всяка друга Дисни принцеса? Освен това, тя е единствената Дисни принцеса, която не е била човек при раждането си.

Парфюмът, който Ариел би избрала: Смелото сърце на Ариел, което е готово за всякакви предизвикателства би харесало спортен и все пак чувствен аромат, като този на  Davidoff Cool Water. Той е класическа цветно-морска композиция, която едновременно носи уханието на невинна красота и чувственост, съчетавайки свежи връхни нотки на цитрус, пъпеш и касис със сладко цветно сърце от рози, жасмин и мед, и отвеждайки ви към ново приключение с ванилия и мускус в основата.

Рапунцел

Рапунцел спечели сърцата на малки и големи с нейната жадна за забава и приключения натура. Това, че беше затворена между четири стени през по-голямата част от живота си не пречупи нейния дух, а напротив, направи я още по-силна и по-буйна от всякога. Поуката, която всички можем да си вземем от Дисни анимацията “Рапунцел и Разбойникът”, е че няма нищо страшно в това да излизаме от зоната си на комфорт от време на време, защото промяната много често води към щастлив край.

Основни черти от характера: Приключенски дух, позитивна, смела

Интересен факт: Рапунцел е първата Дисни принцеса със супер сили. Въпреки, че и при някои други принцеси е присъствала магия, Рапунцел е първата, която притежава магически сили.

Парфюмът, който Рапунцел би избрала: Armani Acqua Di Gioia би паснал перфектно на свободолюбивата и приключенски настроена Рапунцел. Това е свеж, цветно-плодов аромат, който ни вдъхновява да преоткрием света около нас с връхни нотки на лимон и мента и чувствено, но пикантно сърце от жасмин и розов пипер и финален сладък допир от кафява захар и кедър в основата.

Това са нашите предложения за парфюми, които биха носили Дисни принцесите ако имаха достъп до днешното разнообразие от аромати.

А вие бихте ли добавили парфюм или два към нашите предложения? Ако е така, споделете ги в коментарите по-долу, ще се радваме да ги чуем.

Exit mobile version