Парфюмите, които остават в историята

Perfumes-that-remain-in-history-blog-post-image

Има парфюми, които да родени от модните тенденции. Има и други, които устояват на времето и остават в историята като истинска класика

Парфюмите са неизменна част от модата. Понякога, луксозните парюфмни ухания разказват по-добре дадена история само чрез един мирис, отколкото всички думи на света. Те напомнят за летните вълнения, за радостта от пролетното слънце, за скъпи моменти, споделени с приятели и какво ли още не. Има парфюми, които са изцяло базирани на моментните модни течения. Те са създадени на база актуални аромати за модната година и често можете да видите техни представяния по модните канали по телевизията или онлайн. Те, разбира се, са обаятелни и привлекателни, но само малка част от тях преодоляват настоящата модна тенденция и устояват на времето.

Парфюмите, за които ще ви разкажем днес, са именно такива. Те се превръщат в истинска класика в парфюмните среди и са обичани от милиони хора по целия свят. Всички тези имена са символ за висококачествен и привлекателен аромат, който разтуптява сърцата на мъже и жени. За тях актуалните модни тенденции не са нищо повече от тренд, който даденият аромат може да подобри.

И без да изпадаме в излишни словоизлияния, ви представяме 10-те парфюма, които остават в историята като едни от най-любимите аромати.

  1. Chanel No 5

Няма как да говорим за парфюмните класики, без да започнем с една от иконите в ароматни среди, а именно Chanel No 5. Луксозният дамски аромат бива описван от неговите почитатели, а и не само, като „Кралицата на парфюмите“ и това съвсем не е случайно. Той е ароматно празненство за всеки изтънчен вкус, който съвсем скоро ще празнува своя 100-годишен юбилей. Парфюмът е направил своя дебют през далечната 1921 година и до днес превръща всяка негова притежателка в същинска кралица.

  1. Dior Poison

Вторият вдъхновяващ парфюм, който пребори временните трендове и вече няколко десетилетия е любим луксозен аромат на милиони дами по целия свят, е Poison. Дело на световно известната модна къща Dior, този парфюм е истинска наслада не само за сетивата на дамите, които го ползват, но и за мъжете около тях. Оригиналното ухание е създадено, за да впечатлява и изненадва. Благодарение на своите плодово-пикантни нотки, които деликатно се преплитат със сладостта на кехлибара, действа успокояващо и ви зарежда с позитивно настроение.

  1. Burberry My Burberry

Елегантността и стила на божественото ухание My Burberry си личат още от парфюмния флакон. Впечатляващо изисканият и семпъл дизайн съхранява в себе си закачливото ухание, създадено от лондонската модна къща. То е истинско ароматно превъплъщение на градските традиции в Лондон. Носещ уханието на свежи цитруси и нежно благоуханно докосване на цветя, парфюмът е привлекателна и свежа изненада за всеки негов притежател. Лансиран през 2014-та година, My Burberry бързо печели сърцата на почитатели и парфюмеристи, и заслужено намира място в тази класация.

Perfumes-that-remain-in-history-blog-post-image-01

  1. Jean Paul Gaultier Classique

Не е ли някак естествено Classique на Jean Paul Gaultier да се превърне в класика!? Но този път, парфюмната класика е наситена със сексапил и лека доза провокативност. Чувствените цветни нотки в луксозното парфюмно ухание създават усещането за дълбочина и топлота на аромата. Привлекателните ароматни нотки се дължат на божествената комбинация между иланг-иланг, джинджифил, портокалов цвят и орхидея. Благоуханното съдържание на предизвикателния флакон е толкова характерно, че ще накара хората да ви разпознават със затворени очи.

  1. Chanel Coco Mademoiselle

Наистина ли смятахте, че можем да пропуснем Coco Mademoiselle на Chanel? Този ориенталски аромат е перлата в короната на всяка кралица. Парфюмът е ароматното превъплъщение на свободолюбивия дух на самата Коко Шанел. Луксозното ухание е изключително нежно и женствено и подчертава грациозността у всяка дама. Лансиран през 2001-ва година, Mademoiselle предизвика страхотен бум, а наградите за вдъхновяващата композиция започнаха да валят след официалното представяне.

  1. YSL Opium

Марковото ухание на Yves Saint Laurent  не случайно носи това име. Опияняващ, пленителен, забележителен! Opium  е един от шедьоврите на парфюмерийното изкуство и би накарал всяка жена да се почувства като истинска богиня само с едно нанасяне. Плавно преливащите се кехлибарени и дървесни нотки остават усещането за загадъчност, а момината сълза и жасминът, които са добавени към тях, ще ви накарат да изживеете страхотни мигове. Може би, ако Пепеляшка имаше Opium, нямаше да и е нужна фея кръстница.

  1. Calvin Klein Euphoria

Има ли жена, която да не е усещала това привлекателно ухание? Без значение дали сте избирали този парфюм за себе си, усещали сте го върху своя приятелка или сте го помирисвали в някоя парфюмерия от чисто любопитство… Почти всяка жена е усещала това вълнуващо ухание минимум веднъж в живота си. Чувственото и пленително ухание на Euphoria е лансирано през 2005 година, а интересът към този луксозен аромат не спира да ни изненадва с всяка изминала година. Едва ли е случайно, че именно това пленително благоухание се оказа едно от най-продаваните в нашия онлайн магазин през изминалата година.

  1. Viktor & Rolf Flowerbomb

Истинска цветна експлозия от аромати се крие в изкусителния парфюм Flowerbomb на Viktor & Rolf. Завладяващата свежест и сладките нотки с марковото ухание ще докоснат най-нежните черти от характера на всяка жена и ще ги накарат да разцъфтят като роза. Уханието е фино, изтънчено и сексапилно. Ароматната композиция съчетава в себе си свежестта на зелен чай, жасмин и африкански портокалов цвят. Тези свежи нотки са изключително добре балансирани с нежното ароматно докосване на фрезия, роза и орхидея. Парфюмът е представен официално през 2005 година и до днес е едно от най-предпочитаните ухания от нежните дами.

Perfumes-that-remain-in-history-blog-post-image-02

  1. Chloe Roses De Chloe

Цветето, което е емблематично за Chloe, а именно розата, открива своето ново превъплъщение в изящния парфюм Roses De Chloe. Неговото ухание е изключително нежно и грациозно. То гали кожата на дамите, които го ползват, с божествено и деликатно флорално ухание, в което се преплитат изкусителните ухания на маслодайна роза, бял мускус и кехлибар. Неустоимият парфюм е лансиран едва през 2013-та година, но появата му предизвиква такъв фурор, че се превърна в една от неизменните парфюмни класики само за 5 години.

  1. Dior J’adore

Не, не можем да пропуснем луксозния марков парфюм, който бе издигнат в култ от самоуверените и стилни жени. J’adore на Dior не е просто парфюм, а пленителна ароматна магия, която пристрастява. Веднъж ползвали това ухание, едва ли ще можете да се примирите с друг аромат, който така изкусно да подчертава най-женствената част от всяка жена. Наричан още „Богът на парфюмите“, J’adore е лансиран през 1999 година и до днес е един от най-търсените оригинални маркови парфюми. Не просто класически аромат, а вечен – това е J’adore!

Това са десетте аромата, които световно известните парфюмеристи обявиха за парфюми, които са истински класики. Ползвали ли сте някои от тези аромати и съгласни ли сте с парфюмеристите? Ще се радваме да споделите мнението си в коментар под статията 🙂

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.