Парфюми пролет 2017: Уханията на свободния дух

Spring-blog-post-image-venera

Пролетта най-накрая дойде и е време да приберем зимните якета и да отворим сърцата и съзнанието си за красотата на топлото време. Този така дългоочакван нов сезон носи със себе си надежди и мечти, както и едно цялостно чувство на щастие в очакване на всички страхотни неща, които ще ни се случат през топлите сезони.

Пролетта по традиция е време, в което както мъжете, така и жените разглеждат своите гардероби и освобождават място за пролетните колекции с ярки цветове, които дават усещане за нов живот и истинска наслада.

А какво ще кажете за вашия парфюмериен гардероб? Време е да приберете тези тежки ориенталски парфюми, които бяха ежедневния ви избор през студените зимни дни. Дайте път на по-леките пролетни парфюми, които са много по-подходящи за слънчевото пролетно време навън! Това са нашите предложения за най-добрите пролетни парфюми за 2017 г.:

Дамски парфюми пролет 2017: 

Hermes Le Jardin de Monsieur Li EDT 

Лансиран през 2015 г., това е петият парфюм от серията аромати Jardin на световно известната парфюмерийна къща Hermes. Ефирен и пикантен, този парфюм е лек, но е невъзможно да забравите неговия аромат. Парфюмът е вдъхновен от китайска цветна градина! Ето какво си спомня парфюмериста, който стои зад аромата, Жан Клод Елена (Jean-Claude Ellena): „Спомних си уханието на езерата, аромата на жасмин, мокри камъни, сливови и цитрусови дръвчета, както и на гигантски бамбук. Всичко това беше събрано на едно място, а в езерата имаше дори шарани, които наближаваха своя стотен рожден ден.“ Hermes Le Jardin de Monsieur Li EDT е много нежен и семпъл – по-скоро навява спомен за градина – едновременно истинска и въображаема. Като красиво японско хайку, ароматът е лек и фин, много деликатен и ненатрапчив. Ароматният букет от свежи цитруси, чист жасмин и фини дървесни нотки го прави един от любимите ни парфюми за жени за тази пролет!

Lanvin Eclat De Fleurs EDP

Лансиран през 2015 г., това е пролетен аромат, създаден от парфюмеристите Ан Флипо (Anne Flipo) и Никола Балю (Nicolas Beaulieu). Плодово-цветният аромат дължи своята сладост и свежест на комбинацията от круша, бели цветя, роза, бял мускус и сандалово дърво. Обещанието на марката по отношение на този парфюм е, че „пресъздава еуфорията от разходка на слънце, пълна с цветя и радост.“ Свеж, чист и съвременен, това е един от най-добрите пролетни аромати, които са излизали на пазара в последните няколко години. Перфектен за обяд с момичетата под топлото пролетно слънце (или просто за безцелна разходка, по време на която се наслаждавате на времето), този парфюм веднага ще приповдигне настроението ви и ще ви накара да се размечтаете за безкрайните възможности за забавления на открито, които пролетта може да ви предложи.

Boucheron Quatre EDP

Предлагаме ви още един аромат, който принадлежи към семейството на цветно-плодовите аромати – Quatre от Boucheron. Лансиран през 2015 г., този прекрасен пролетен парфюм е с модерен аромат, който има за цел да впечатли по-младите почитателки на парфюмерийната марка. Вдъхновен от Париж и неговата вечна красота, този цветно-плодов парфюм с елегантни дървесни базови нотки със сигурност ще ви постави в центъра на вниманието тази пролет. Женствен и изискан, Boucheron Quatre е неустоим парфюм, с който няма да останете незабелязани!

Roberto Cavalli Paradiso Azzurro EDP

Лансиран през 2016 г., този свеж и пикантен цветен парфюм е вдъхновен от спиращите дъха златисти изгреви, които могат да се видят над лазурното Средиземно море. Релаксиращият цитрусов аромат с флорално сърце и сладка дървесна база неслучайно се нарича Paradiso Azzurro (Лазурен Рай). Той има силата да ви отведе на пътешествие към брега на Средиземно море, където почти можете да почувствате топлия пясък с босите си крака. Романтичен и чувствен, той е перфектният пролетен аромат, който ще ви подготви за лятна романтика.

Cartier Baiser Vole Lys Rose EDT

Този чисто цветен аромат е лансиран през 2014 г., а носът зад него е Матилде Лорен (Mathilde Laurent). Деликатният свеж аромат на Lys Rose е напудрен и сладък, построен върху неустоимата комбинация от розова лилия и малина. Чистият мускусен воал около Lys Rose допълнително е обогатен с черен пипер и жасмин, за да се създаде един многопластов аромат, който е идеален за пролетен ден, прекаран навън. Той ще ви накара да се почувствате щастливи и в унисон със слънчевото време и покачването на температурите навън.

Мъжки парфюми пролет 2017: 

Versace Pour Homme Dylan Blue EDT

Лансиран през 2016 г., този парфюм за мъже е създаден от известния парфюмерист Алберто Морилас (Alberto Morillas). Създаден за по-младия мъж (в своите 20 и 30 години), Versace Pour Homme Dylan Blue е смесица от свежи и запомнящи се парфюмерийни нотки. Това, което го отличава от обичайните мъжки аромати на пазара, е неговата мощна комбинация от цитруси, смокинови листа, водни нотки, черен пипер, виолетови листенца, както и специфичната нотка на папирус. Ето как Донатела Версаче описва парфюма: „Dylan Blue улавя емоционално-насителния свят на мъжествеността на Versace“, като добавя, че парфюмът е „силен, свеж, съблазнителен“.

Van Cleef & Arpels In New York EDT

Лансиран през 2016 г., този мъжки аромат е създаден за мъжа, който всекидневно покорява космополитния град, откъдето идва и името му „In New York“. Улавяйки заетия, но и елегантен начин на живот в Голямата ябълка, този парфюм е идеален за съвременния мъж, който ежедневно завладява големия град с чара си. Свежият дървесен аромат е неподвластен на времето – това е един от онези парфюми, които никога няма да остареят или да станат демоде. Динамичната му композиция се отличава с цитрусово начало, водни нотки, лавандула, градински чай и наситена дървесна база от мускус, кехлибар и тонка.

Burberry Mr. Burberry EDT

Лансиран през 2016 г., този мъжки аромат не е подходящ за всеки мъж. Изисква се класа, елегантност и стил, за да го носите и да се чувствате като истински британски джентълмен с него. Създаден от парфюмериста Франсис Куркджиан (Francis Kurkdjian), ароматът има цитрусово отваряне, ориенталско сърце от бреза, индийско орехче и кедрово дърво и топла дървесна основа от сандалово дърво, ветивер и дърво Guaiac. Изисканият аромат върви ръка за ръка с топлото пролетно време като просто ви кара да се чувствате добре. Ако искате да постигнете мистичния баланс между чувственост и свежест през тази пролет, Burberry Mr. Burberry е вашият очевиден избор!

Hermes Terre D’Hermes EDT

Този мъжки аромат е лансиран преди повече от 10 години (през 2006 г.), но неговата елегантност скоро го поставя сред най-желаните мъжки парфюми за пролетта. Това, обаче, не е стандартен аромат за мъже! Неговата композиция е специфична и запомняща се – точно като мъжа, който се осмелява да го носи. Композицията на Hermes Terre D’Hermes е минималистична, но е невъзможно да се забрави: тя се отваря със сладки цитрусови връхни нотки, а след това се развива в богата съвкупност от средни нотки (черен пипер, кедър, пачули). Ароматът узрява и става по-топъл с времето благодарение на своите земни дървесни базови нотки.

Kenzo L’Eau Kenzo Intense Pour Homme EDT

Лансиран през 2015 г., този вдъхновяващ мъжки аромат е сред любимите ни мъжки парфюми за тази пролет. Той е перфектният аромат за мъжа, който е готов отново да покорява сърцата на дамите след края на дългата зима. Интензивен и енергизиращ, ароматът си пасва перфектно със закона за привличането, като не оставя нито една жена безразлична към своя завладяващ аромат. Създаден за уверения мъж, този парфюм е идеален както за бизнес срещи, така и за (все още) хладните пролетни вечери. Ако искате ухание, което напомня за соления океански бриз, Kenzo L’Eau Kenzo Pour Homme Intense е най-добрият ви избор тази пролет!

А кое е вашето любимо пролетно ухание за тази година?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.