Орхидеята – символ на красотата и съвършенството

Орхидеите са много известни в света на цветята – те очароват със своите красиви цветове, изящния си вид и божественото си ухание. Те са символ на красотата и съвършенството. Малко хора знаят, че орхидеите всъщност са съществували още в ерата на динозаврите (има доказателства за полени на орхидеи, намерени върху вкаменелости на пчели в кехлибар). Съществуват много видове орхидеи и, въпреки че изглеждат толкова крехки, те всъщнст са доста издържливи растения.

Орхидеите растат върху скали, на земята, но най-често върху дървета. С над 20 000 вида, семейството на орхидеите е сред най-големите семейства на цъфтящите растения. Интересен факт е, че те не нараняват дърветата, на които живеят, по никакъв начин – те просто използват повърхността им, за да живеят на нея. Знаете ли, че най-известната орхидея в хранителната индустрия е ваниловата орхидея? Тя е тази, от която се извлича ванилията!

парфюми с орхидея

Когато става въпрос за уханието на орхидеите, се оказва, че можем да различим много уханни характеристики – от приятни флорални аромати до неприятни миризми на изгнило месо и изпражнения. Тяхната миризма всъщност зависи от вида насекоми, които опрашват съответния вид орхидея и техните предпочитания.

Етеричното масло от орхидея е много известно в ароматерапията заради способността си да подхранва и рехидратира кожата и да намалява признаците на стареене. Неговите защитни качества на антиоксидант спомагат за намаляне видимостта на фините линии и правят кожата видимо по-млада и сияйна. Орхидеите се използват и в медицината – растителни екстракти от орхидея помагат при много медицински състояния като  високо кръвно налягане, мигрена, алергии, главоболие и крампи.

Парфюмната нотка орхидея се определя като цветна, сладникава, подобна на ванилията. Що се отнася до улавянето на нейното ухание, невъзможно е да се извлече по естествен начин, тъй като биха били нужни твърде много цветя. Тайната зад това ухание е в създаването на идеята за орхидея – илюзорно ухание, което ни напомня на красивия цвят на орхидея. Това може да бъде постигнато чрез комбиниране на различни съставки (както естествени, така и изкуствени), които пресъздават аромата на цвета на орхидея.

Ние предлагаме широка гама парфюми с нотка на орхидея в нашия уебсайт. Ето ги някои от тях:

Имате ли си любим парфюм сред тях? Кой е той? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.