Топ 10 пролетни парфюми 2016

Ето че лятото вече се прокрадва, уханието на липа е навсякъде, мислено (а може би и не само) вече сме на морето и си мечтаем за коктейли, плаж и слънце. И тъй като пролетта е към своя край, е време да направим обзор на случилото през този прекрасен сезон!

Успехът на Поли Генова на Евровизия с песента „If Love Was a Crime” и Кубрат Пулев, който грабна европейската титла по бокс за втори път, бяха два изключително важни повода, които ни накараха да се гордеем.

Какво се случи в света на парфюмерията обаче? Десет ухания успяха да се „преборят“ и си спечелиха място в топ 10 на най-желаните пролетни парфюми за 2016 година. Ето ги и тях, заедно с кратко описание на всеки, доказващо престижното им място сред най-желаните и най-продаваните пролетни парфюми за 2016 година.

spring-fragrances-venera-cosmetics

 

Дамски парфюми пролет 2016:

Shiseido Ever Bloom EDP

Един истински представител на флоралните аромати (както подсказва и името му) Shiseido Ever Bloom е вдъхновен от една черно-бяла снимка на камелия от 1940 година направена от сина на основателя на Shiseido. Женствен и чувствен, този парфюм с финес намира перфектния баланс между деликатността и силата. Композицията на парфюма не е структурирана като пирамида (каквато е обичайната парфюмерийна структура), а има линейна композиция, в която връхните и средните нотки се разтапят заедно в един неустоим цветен букет от лотос, жасмин, българска роза, тунизийски портокалов цвят и гардения. Композицията е разстлана върху топли базови нотки на дърво Hinoki и мускус.

Bvlgari Omnia Paraiba EDT

Omnia Paraiba принадлежи към ароматното семейство на цветно-плодовите парфюми и е създаден от известния парфюмерист Алберто Морилас (Alberto Morillas). Носещ името на бразилския полу-скъпоценен камък турмалин, този парфюм първоначално приковава вниманието със своята екзотична синьо-зелена бутилка, а след това завладява обонянието със своя божествен аромат, вдъхновен от бразилската джунгла, белите пясъчни плажове и величествените океански вълни.
Един от най-търсените пролетни парфюми за жени през 2016 година, Omnia Paraiba отваря композицията си с плодови нотки на горчив портокал и маракуя. В цветното му сърце се крие една истинска тайна градина от пасифлора и бразилска гардения, а базата му е изградена от топъл ветивер и сладко какао.

Mont Blanc Lady Emblem EDP

Mont Blanc Lady Emblem принадлежи към ароматното семейство на шипровите плодови аромати. Със своя елегантен и женствен аромат, той е идеален за изтънчената жена, която е наясно, че всеки мъж е готов да падне в краката ѝ и да моли за милост като покорна жертва на нейния сексапил.
Елегантен и съблазнителен, в същото време Mont Blanc Lady Emblem е идеален за личен аромат. Неговата композиция има доста смело начало, благодарение на сладко от касис, както и нотки на роза и праскова, които дават път на наситеното му сърце от сандалово дърво, пачули и розово дърво. Мускус и малина в основата му създават трайно усещане за съблазън и изтънченост, които ще гарантират, че няма да останете незабелязана, когато решите да сложите този запомнящ се парфюм.

Lanvin Me L ‘Eau EDT

Лансиран през 2013 година, Lanvin Me L ‘Eau принадлежи към ароматното семейство на цветните аромати. Лек и ефирен, този аромат е идеален за пролетния сезон! Той ще спечели сърцето на романтичната жена, която е или в търсене на своя принц, или вече го е открила. Така или иначе, можете да бъдете сигурни, че той ще се влюби в женствения аромат, който се носи около вас! Композицията му се открива със свежа италианска мандарина, виолетови листенца и розов пипер. След това ароматът разкрива деликатно флорално сърце от божур и магнолия върху основа от сладка праскова, кедър и мускус.

Davidoff Cool Water Night Dive EDT

Този ориенталски дървесен аромат е лансиран през 2014 година и не спира да пленява дамите с божествения си аромат и досега! Davidoff Cool Water Night Dive за жени е чувствен и загадъчен.Създаден за съвременната русалка, този парфюм се отваря с плисък на мандаринена свежест, който води до екзотична смесица от шам-фъстък, дървесни нотки, жасмин и мастика. Зелената дървесна база обогатява аромата с нотки на пачули, кедрово дърво и кехлибар.

Мъжки парфюми пролет 2016:

Paco Rabanne Invictus Aqua EDT

Paco Rabanne Invictus Aqua принадлежи към ароматното семейство на дървесните морски аромати. Създаден за съвременния завоевател, този аромат е неподвластен на времето трофей за неустоимия мачо, който завладява сърцата на дамите с елегантност и стил. Със своя впечатляващ дизайн и запомнящ се аромат, този парфюм е истинска наслада за всички сетива. Композицията му се отваря с експлозия от свежест и лек намек за екзотика благодарение на своите връхни нотки на грейпфрут, юзу и розов пипер. Сърцето на парфюма ни примамва в топлата прегръдка на морски нотки, умело подчертани от деликатни акорди на билки и виолетови листенца. Топлата и наситена дървесна база прави така, че на този аромат е просто невъзможно да се устои!

Davidoff Cool Water Night Dive EDT

Davidoff Cool Water Night Dive е ново издание на емблематичния Cool Water от 1988 година. Новият аромат разполага с всички предимства и силни черти на своя предшественик, но неговата власт над жените води до нови нива на очарование. Благодарение на по-изисканата си формула, която добавя мистика и дори още повече изтънченост към аромата, това е един от най-търсените пролетни парфюми за мъже през 2016 година.

Trussardi Blue Land EDT

Друг блестящ представител на дървесните морски аромати за мъже, Trussardi Blue Land е лансиран през 2015 година. Свеж, цитрусов и дървесен, този парфюм е създаден от Александра Косински (Alexandra Kosinski). Композицията му се отваря с мощна смесица от зелена ябълка, горчив портокал и мъх, които постепенно дават път на пленителното му сърце от морски нотки, лавандула и джинджифил. Дълготрайността на парфюма се дължи на базовите нотки ветивер, кашмир и велур, които освен дълготраен, го правят и изключително секси и страстен аромат за мъже.

S.T. Dupont Paris Saint-Germain EDT

Лансиран през 2014 година, S.T.Dupont Paris Saint-Germain принадлежи към ароматното семейство на ароматните папратови парфюми. Неговият елегантен и много емоционален аромат дължи своята изключителност на Кристофър Рейно (Christopher Raynaud), който е вложил майсторство си в създаването на този истински шедьовър. Със своето свежо отваряне, интензивно сърце и богати мъжествени базови нотки, официалният аромат на Paris Saint-Germain е задължителен за всеки истински любител на парфюмите!

Baldessarini Nautic Spirit EDT

Baldessarini Nautic Spirit не е обикновен парфюм за мъже. Топъл и пикантен и в същото време построен върху контраста между горещината и студа, този аромат е вашето тайно оръжие за завладяване на женските сърца. Бъдете внимателни с него, тъй като властта му над жените е толкова силна, че ще ви трябва помощ да се измъкнете, докато упойващото му ухание ги кара да искат да разкъсат ризата ви и да си вземат парче от вас! Създаден за опитните любовници, Baldessarini Nautic Spirit е уханието, което просто трябва да притежавате независимо от сезона! 

Имате ли си любим парфюм сред най-търсените пролетни аромати за 2016 гoдина?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.