Топ 10 на най-скъпите мъжки парфюми

top-10-most-expensive-men-fragrances-new-bgВсеизвестен факт е, че мъжете в наши дни харчат дори повече от дамите, за да поддържат стила си и мястото си в обществото. Често тези харчове включват доста скъпи „играчки” и придобивки като луксозни коли, скъпи часовници, маркови дрехи и, разбира се, отбрани парфюми. И тук важи максимата, че търсенето определя предлагането, тъй като много парфюмерийни къщи решиха да разработят през годините ексклузивни парфюми, които само отбраният елит от свръхбогати мъже може да си позволи.

Ето ги и десетте най-скъпи мъжки парфюма, които можете да откриете днес:

Clive-Christian-No.-1-Pure-Perfume-Clive Christian No. 1 Pure Perfume за мъже – $2,150/30 ml

Изключително високата цена на този парфюм явно не е пречка за заможните богаташи от цял свят. Това е и официално най-скъпият мъжки парфюм, а славата му се разпростира на всички континенти. Елементи като оригинална кралска емблема върху опаковката, както и изключително рядко срещани съставки правят този парфюм така желан както от най-богатите мъже на света, така и от знаменитости и известни личности.

Caron Poivre
Caron
Poivre за мъже и жени – $1000/30 ml

Този изключителен парфюм е създаден преди повече от половин век, но и днес е сред най-търсените мъжки парфюми сред тези, които могат да си го позволят. Кристалната му бутилка с инкрустации от бяло злато, наред с редки съставки, събирани от цял свят, печелят сърцата както на мъже, така и на жени.

Annick-Goutal-Eau-d'Hadrien

 

 

Annick Goutal Eau d’Hadrien за мъже и жени – $441/30 ml

Разкошният парфюм, заслужено заемащ мястото си сред най-желаните парфюми за мъже и жени, е дело на една изискана дама. Аник Хутал, неговата създателка, използва италианския юг за вдъхновение, създавайки, благодарение на него, един от най-емблематичните парфюми на 20-ти век.

Clive-Christian-1872-for-men

 

Clive Christian 1872 за мъже – $310/50 ml

Създаден от същата парфюмерийна къща, Clive Christian 1872 е парфюм, който покорява любителите на луксозни парфюми със своята силна цитрусова свежест. Създаден по традиционен начин изцяло от съставки с растителен произход, той осигурява разкошно ухание, което трае с часове.

 

 

Straight-to-Heaven-by-Kilian-for-men

 

 

Straight to Heaven by Kilian за мъже – $260/50 ml

Името на този парфюм се превежда като „Право към Рая”. Точно там ще ви отведе неговата изключителна композиция, вдъхновена от кубински ром. Екзотичен и напомнящ за горещи летни тропически нощи, този аромат е дълготраен и впечатляващ.

 

 

Clive-Christian-C-perfume-for-menClive Christian C perfume за мъже – $300/60 ml

Интересното за този екслузивен парфюм е, че е разработен след дамския вариант на същото ухание. Според създателите му, ако една двойка (мъж и жена) се напръскат едновременно с мъжкия и дамския вариант на парфюма, то уханието му ще се разгръща впечатляващите 24 часа!

 

Ambre-Topkapi-for-men

 

Ambre Topkapi за мъже – $250/60ml

Един одеколон със световна слава покорява световния пазар с мъжествената си сила, вдъхновена от Ориента, пикантните подправки и дървесните нотки. Силен и загадъчен, но запазил свежестта си, този одеколон подчертава мъжествеността и личния стил на мъжа. Според мъжете, които го ползват, си заслужава всяка стотинка.

L-eau-Serge-Lutens-for-men

 

L’eau Serge Lutens за мъже – $150/50 ml

Свежото и ярко ухание на този парфюм напомня за току-що докоснат лен или фин натурален сапун. Неговите деликатни съставки – цитруси, магнолия, роза и амбра – му придават едно семпло ухание, което би паснало идеално на всеки елегантен джентълмен, който предпочита ненатрапчивите ухания.

 

 

Serge-Lutens-Borneo-1834-Cologne-for-men

 

Serge Lutens’ Borneo 1834 Cologne за мъже – $135/75ml

Официално признат за едно от най-добрите мъжки ухания, този парфюм е топъл и чувствен. Комбинацията от пачули и какао в композицията му е първоначално объркваща, но тя по безпрекословен начин задоволява сетивата и на най-изискания мъж.

 

 

Eau-de-Vert-Eau-de-Parfum-Spray-by-Miller-Harris

 

Eau de Vert Eau de Parfum Spray by Miller Harris за мъже и жени – $142/100ml

Това ухание е подходящо както за мъже, така и за жени. Ярките цитрусови нотки, които отварят композицията му, скоро са победени от зрелия същински характер на уханието, постигнат с помощта на мощните майорана и гераниум. Силното му ухание привлича мъжете, които не се страхуват от властта.

 

Опитвали ли сте някой от тези изключително скъпи парфюми за мъже? Кой от тях бихте искали да притежавате? Споделете с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.