Парфюмни тестери vs. официални маркови парфюми (Видео)

парфюмни тестери срещу маркови парфюми

Чудите ли се каква е разликата между марковите парфюми и тестерите? Открийте най-точната информация в тази статия.

Питали ли сте се някога каква е разликата между оригиналните маркови парфюми и техните тестери? Тъй като темата е доста обширна, а едновременно с това вълнува много от нашите клиенти, решихме да напишем тази статия. В нея ще отговорим изчерпателно и точно на този често задаван въпрос, за да ви помогне да разберете какви точно са разликите и лесно да се ориентирате кой вариант да предпочетете.

Много от клиентите ни ползват тестери и ги предпочитат оригиналните парфюми, защото смятат, че ароматите са по-дълготрайни и наситени. Други остават несъгласни и споделят мнението си, че не биха платили „за нещо, което не е в оригиналната си опаковка“. Къде се крие истината обаче? Точно на този въпрос ще ви отговорим в следващите редове.

Каква е истината за тестерите и парфюмите? По темата има толкова много мнения и теории, че ако тръгнем да ви изброяваме всяка една от тях, ще можем да издадем цяла книга. Но все пак не това е целта ни. На този въпрос ще се постараем да ви отговорим кратко, точно и ясно, представяйки ви синтезирана цялата информация, които нашите парфюмни експерти подбраха за вас.

Какво е тестер?

Това е един съществен въпрос, който бързаме да изясним, тъй като има доста спекулации по темата. Тестерите са оригинални парфюми, които често се предлагат във външна картонена опаковка, без етикет или целофан. Традиционно те се произвеждат в най-голямата разфасовка на предлагания марков парфюм. Най-често тя е 100 мл, но е възможно да бъде във вариант от 50, 75, 90, 125 мл и др.

Предназначението на този тип продукти е да покажат и представят аромата, преди да бъде закупен в големите парфюмерии и търговски центрове. Обикновено тестерите не са предназначени за продажба, но въпреки това нерядко те биват продавани и препродавани в дистрибуторската и търговска мрежа.  Отново подчертаваме, че всеки тестер съдържа 100%  оригинална парфюмна течност, идентична по състав с официално опакования парфюм.

Как да различаваме тестер от официален парфюм?

Лесно е! Коректните търговци винаги посочват дали продуктът, който се предлага, е тестер или оригинален парфюм. Все пак, при покупка на парфюм онлайн, се уверете какво точно купувате. На повечето продукти е описано дали е тестер (TESTER) или продукт с цветна опаковка (и целофан) . 

Тестерите са също толкова предпочитани, колкото парфюмите и можете да откриете такива в много онлайн магазини за парфюми. Ако си купите парфюм без опаковка, с картонена кутия и без дизайнерска опаковка на даден бранд, има голям шанс това да бъде тестер. Официалните парфюми са в брандирана опаковка и са на различна цена. Обикновено на по-висока цена от тази на тестера.

Каква е разликата между тестер и семпъл?

Знаете ли какво е семпъл? Сигурно се сещате за малките брандирани шишенца, пълни с парфюмната течност на съответния марков парфюм. Това са рекламни мостри, които се раздават безплатно или се използват за демонстрация на аромата. Обикновено малките семпълчета съдържат около 1-2 милилитра, за разлика от тестерите, които най-често са в голям флакон, идентичен на самия парфюм. 

Те не се продават или ползват с друга цел, освен рекламна. Тяхната функция е еднократно да усетите аромата, за да придобиете представа за същината на продукта

парфюмни тестери срещу маркови парфюми

 

Каква е разликата между парфюм и тестер?

От пазарна гледна точка, разликата между парфюм и тестер е в опаковките им. Парфюмът има официална такава, а тестерът не! В тестерите имат идентично съдържание както парфюмите, но често се продават без луксозна опаковка, а само в транспортна такава. Възможно е понякога да ги намерите без капачка и етикети, които парфюмите с официална опаковка имат. 

Тестерът по-траен ли е от официалните парфюми?

Всеки тестер е траен точно толкова, колкото е и парфюмът. Трайността на парфюмите и тестерите е еднаква, но силно зависи от начина на съхранение. Ако направите експеримент и оставите официален парфюм и тестер в дамската си чанта без капачки за повече от месец, ще усетите разликата в трайността и на двата. 

Това е така, защото парфюмната течност изветрява, когато не се пази добре,  следователно ароматът губи наситеността си. Но е изключително важно да уточним, че и двата вида парфюмни продукти се произвеждат на едни и същи места с еднаква парфюмна формула от парфюмеристите, дори в еднакви флакони. Разликата между тях е, че парфюмът се предлага в официална рекламна опаковка, а тестерът се предлага без такава.

Защо да си купя тестер?

парфюми

Една от големите ползи при купуването на тестер е ниската цена, на която се предлага. Ако търсите красиво ухание за себе си, а не за подарък, тестерите са отличен вариант. Те са по-достъпна опция, която ви позволява да изберете дизайнерско ухание, дори и когато бюджетът ви да е ограничен. Не на последно място, това би ви позволило да поддръжте и по-голяма парфюмна колекция с разнообразни аромати за всеки повод и сезон. 

Изборът е ваш 

Световноизвестни брандове и парфюмеристи разработват невероятни аромати за всеки вкус и всеки стил, представени ни във великолепни луксозни опаковки. Но дали си заслужава да плащате за нещо, което ще изхвърлите минути след като разопаковате новата си придобивка? На този въпрос всеки може да отговори сам за себе си. Но когато се сдобием с нов парфюм, разкъсаме целофана, отворим лъскавата цветна опаковка, натиснем нежно пулверизатора (няколко пъти), впръскаме за пръв път ароматната течност в кожата ни, това усещане е неповторимо.

Надяваме се, че отговаряйки на вашите въпроси и давайки ви допълнителна информация, вече сте наясно какви приликите и разликите между оригиналните маркови парфюми и техните тестери.

You may also like...

4 Responses

  1. Михаил Михалев каза:

    Много благодаря! Бяхте полезни!

    Поздрави Михаил Михалев

  2. Елка Уазакова каза:

    Много ползотворна статия,благодаря,поздрави

  3. Божидар Златанов каза:

    Благодаря за статията ш, изключително полезно!

  4. Анонимен каза:

    Ехааа, доста полезна информация. Благодаря 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.