Мъжки аромати, които жените обичат да носят

myjki parfiumi koito jenite obichat

Много от жените обичат да носят мъжки парфюми

Невероятният аромат на парфюмите присъства в ежедневието на хората, още от древните Месопотамия и Египет. Там били създадени първите парфюми, а след това уханията биват усъвършенствани от персите и римляните. Докато в миналото, това благоухание било придобивка само на фараоните и императорите, като признак на огромно богатство – то днес парфюмът достига до всеки един от нас. Това, което е запазено от миналото обаче е че ароматът и до ден днешен е показател за вкуса и стила на човекът, който го ползва.

Парфюмът, сам по себе си се е превърнал в ежедневен аксесоар към нашата визия. Докато дрехите и стилът на обличане изразяват само визуално нашата личност, то уханието се използва, за да привлича с още едно сетиво. На всеки от нас се е случвало да види красив, привлекателен човек по пътя, но понякога само ароматът на парфюма му ни кара да се обърнем, за да го погледнем още веднъж. Визията ни е само опаковка личността, която сме ние. Но парфюмът разкрива малка част от това, което стои под нея. Има хора, които откровено признават, че се затрудняват при избора на подходящ парфюм за себе си и именно поради тази причина се доверяват на парфюмни експерти, които да им помогнат.

Когато става въпрос за това, какъв парфюм да изберем за себе си или защо се чувстваме привлечени от даден аромат – лесно можем да ви отговорим. Парфюмите са разделение на две главни ухания – мъжки и женски. През последните 10 години, навлиза  нова, трета графа, и тя се отваря за ароматите, водени по името “унисекс” – подходящи са и за двата пола. Те са балансирани по средата между двата крайни аромата. Ние избираме начина, по който да ухаем спрямо качествата, които притежаваме. Често се привличаме от аромати, които изразяват качества, които може би искаме да притежаваме, но не сме ги развили. Това е причината, поради която се привличаме от парфюмните ухания на противоположния пол. Например типичният, традиционен образ на мъжа има ясно изразени качества като: сила, авторитет, увереност, бързина и др. По такъв начин можем да опишем и мъжките аромати. Но качествата, които този мъж не притежава са: слабост, нежност, лекота, грация и други, които са напълно традиционни за нежния пол. Точно заради това, мъжете се привличат от женските аромати, а дамите – от мъжките.

Поглеждайки извън сферата на интимното, ситуацията е малко по-различна. Ако някога бизнес секторът се е управлявал само от мъже, то вече не е така. Днешната жена се е изкачила до високи постове, държи на кариерата си и не позволява на слабостта и нежността да и повлияят. Налагало и се е да победи различни “противници” не само от женски пол и в професията си. Тази жена е развила някои от типичните мъжки качества, за да пожъне успех. В този момент, дамата започва да харесва за себе си мъжки аромати и ние направихме проучване, кои са тези парфюми, които независимите, силни и безстрашни жени обичат да носят.

1. Категоричен фаворит за дамите, които обичат да се обръщат с мъжки аромати е Paco Rabanne UltraViolet.

Това е дълбок и богат дървесен аромат, който толкова бързо пленява женското съсловие, че мнозина от дамите, които не робуват на разделението на ароматите, избират именно него. За тази ароматна любов на дамите, сме почти сигурни, че е спомогнало и деликатното, сближаващо ухание на сетивен мускус, силно предпочитаната тонка сладкия ванилов финал.

Men-fragrances-loved-by-women-blog-post-image-01

2.На второ място поставяме Armani Acqua Di Gio

Това е опияняващо и пленително ухание, което подканва да избягаш от скучното си ежедневие и да изживееш мечтаното си приключение още сега. Този парфюм на Армани сякаш ви вика към бреговете на морето и ви приветства да се хвърлите към него с отворени обятия и широка усмивка. Ароматът комбинира в себе си обаятелните ухания на лайм, мандарина и бергамот, а към цялата тази свежест се добавя вдъхновяваща база от кедър, кехлибар и дъбов мъх.

armani-aqua-di-gio

3.Говорейки за оригинални маркови парфюми с луксозен аромат, неминуемо трябва да споменем и Bvlgari Aqva Pour Homme.

Този свеж и пленителен мъжки аромат, кара стотици хиляди жени по целия свят да се обръщам сред господата, които ухаят на него. По-смелите дами не чакат да усетят дълготрайния аромат на Bvlgari Aqva Pour Homme върху половинката си, а бързо го взимат за себе си. Парфюмът е с невероятно и свежо ухание, което носи аромат на младост, свежест, сила и енергия.

4.Когато говорим за мъжки аромати, които неистово привличат жените, няма как да не споменем и Antonio Banderas The Secret.

Топлият аромат принадлежи на ароматната категория, съчетавайки в себе си благоуханието на подправки. Парфюмът е стилен, провокативен и сякаш с невидима сила привлича дамите към себе си. А както знаем, жените трудно устояват на това, което искат и харесват…

antonio-banderas-the-secret

5. Prada Luna Rossa също е мъжки аромат, който не можем да пропуснем в тази статия.

Много жени го обожават както върху половинките си, така и върху тях самите. Този аромат на модна къща Прада вдъхва усещане за свобода и свежест на духа, които са присъщи за свободолюбивите хора и не разграничава мъже от жени. Той е своеобразна интерпретация на класически аромат, пренесен във времето и усъвършенстван с успокояващото ухание на лавандула.

prada

6.Последният аромат в нашият списък е Bvlgari Pour Homme Soir.

Това е най-богатият, пищен и зашеметяващ аромат от серията на марката Pour Homme. Парфюмът е класически луксозен аромат, подходящ предимно за вечерни събития. Невероятното ухание ще ви плени с богати ароматни нюанси, в които се преплитат чай, бергамот, кехлибар и мускус. Не една и две са дамите, които не могат да издържа през неустоимия благоуханен чар на парфюма и се отдават напълно да ароматните му прегръдки. Парфюмът комбинира в себе си свежест, елегантност и стил – качества, които неоспоримо са присъщи за една истинска дама със самочувствие, макар и да ползва мъжки аромат.

7.Настъпи моментът да ви разкрием и една малка тайна около Paco Rabanne Black XS.

Макар че серията има мъжки и дамски аромат, много дами предпочитат да се сдобият с мъжкия аромат, купувайки ги за подарък на половинката си. Black XS толкова много се хареса на дамите, че дори нежните създания, които не биха нанесли по кожата си мъжки аромат, искат да са близо до луксозния парфюм. Именно поради тази причина, парфюмът често бива предпочитан подарък за мъже, а жените просто му се любуват от малко разстояние.

Paco Rabanne Black XS

8.Calvin Klein Euphoria Gold

Има ли дама, която е любител на висококачествените маркови парфюми и да не е чувала за Euphoria?! Почти сме убедени, че няма. Е, оказва се, че нежният пол силно припознава и мъжкото ухание Calvin Klein Euphoria Gold. Това е невероятен и зашеметяващ аромат, който дава онова, което заслужавате, а именно – лукс. Бляскав и дързък, Euphoria Gold за мъже е силно предпочитан аромат от жените, които предпочитат да нанасят по-кожата си по-силни аромати. Ароматът е част от лимитирана серия, което продължи линията на добре познатите парфюми Euphoria. Парфюмът ни въвлича в благоуханието си със свежите нотки на лимон и джинджифил, които неусетно се преливат в сладостта на канелата и меда. Към тях са прибавени и ароматните нотки на кехлибар, пачули и ванилия за наистина зашеметяващ ароматен финал.
Това са едни от най-предпочитаните и носени мъжки парфюми от нежния пол. Много дами избират за себе си именно парфюми, предназначени за противоположния пол, но това е тенденция от години и става все по-осезаема. Ако искате да експериментирате с ново опияняващо ухание, не се колебайте да тествате някой от тези луксозни парфюми.

А вие имате ли любим мъжки аромат, без значение дали го ползвате лично или просто сте го усетили върху представител на силния пол? Ще се радваме да споделите мнението си  в коментар под статията!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.