Флорални парфюми, които ще ви накарат да се чувствате добре

флорални парфюми
Новият парфюм винаги ни кара да се чувстваме добре. След като дългото търсене на следващия ни любим парфюм приключи, най-накрая държим в ръцете си малката бутилка, пълна с божествен аромат. Чувството е все едно сме намерили липсващото парченце от пъзела! После нямате търпение да се изфукаме с новия си аромат и да впечатлим всички наши приятели и познати.

Всички познаваме това чувство, което ни обзема, когато направим нова покупка. Но има ли някои парфюми, някои аромати в самия парфюм, които наистина могат да повдигнат настроението ни и да ни накарат да се почувстваме по-добре? Оказва се, че отговорът е да! Има някои флорални парфюми, чиито деликатни флорални нотки имат силата да се отразят положително върху емоционалното ни състояние. С други думи, има парфюми, които действително ще ни карат да почувстваме по-щастливи, когато сме окъпани в техния цветен аромат!

От само себе си се разбира, че всяка жена ще ви дари с най-щастливата си усмивка всеки път, когато ѝ подарите букет цветя. Защо да не направите още една крачка и да изберете деликатен цветен парфюм, който ухае на любимия ѝ цветя?

Това са нашите предложения за флорални парфюми за жени:

Nina Ricci L’Extase Caresse de Roses EDP за жени

този чувствен цветен парфюм дължи славата си на кралицата на цветята – розата. Розите са емблематичен символ на любовта, така че един цветен парфюм с ароматна нотка роза в сърцевината му ще разтопи сърцето на любимата жена – точно като букет кадифени наситено червени рози!

Givenchy Play For Her 2014 EDP за жени

този парфюм принадлежи към ароматното семейство на ориенталски цветни, а неговата най-отчетлива флорална парфюмерийна нотка е орхидеята. Сладкото, подобно на ванилия ухание на орхидея, ще ви накара да се почувствате по-добре, ако сте напрегнати или страдате от постоянно главоболие или мигрена. За да постигнете още по-добри резултати, освен да се поглезите с парфюм с нотката орхидея в него, можете да си вземете една орхидея и за вашия дом – комбинацията от нейния божествен аромат и изящен вид ще ви помогне да се почувствате отново спокойни след дълъг ден, прекаран в офиса или в изпълнение на задължения.

Bottega Veneta Knot EDP за жени

благодарение на успокояващия аромат на лавандула, този парфюм ще намали вашата тревожност и ще ви помогне да постигнете вътрешен мир. Заедно с цялото изобилие от цитрусови нотки, плюс божур и бяла роза, този аромат ще ви накара да се почувствате така, сякаш се разхождате сред разцъфнала градина от брега на Средиземно море.

Cacharel Noa EDT за жени

този цветен дървесен мускусен аромат за жени ще ви накара да се почувствате женствена и елегантна като листенцата на момината сълза, една от най-осезаемите средни нотки в Cacharel Noa EDT за жени. Точно като невидим воал, деликатното ухание на момина сълза ще донесе със себе си положителни чувства и скъпи спомени, които ще държат усмивката на лицето ви през целия ден.

Ами мъжете? Те със сигурност също заслужават да се чувстват добре, особено през пролетта, когато всички растения и цветя наоколо цъфтят! Не е конвенционално да подарите букет с цветя на мъж, но пък можете да изберете да му подарите парфюм за мъже с вашия (или неговия) любим цветен аромат като парфюмерийна нотка в него. По този начин, мъжът, облечен в аромата, ще усеща деликатното ухание на цветната нотка, която сте избрали за него и ще се чувства щастлив, че има такава специална жена в живота му.

Това са нашите предложения за флорални парфюми за мъже:

Hermes Terre D’Hermes Eau Fraiche Tres EDT за мъже 

свеж и лек, този парфюм със здравец сред средните нотки е идеален за пролетно-летния сезон. Той е ненатрапчив и може да се носи по много поводи! Ароматът на здравец в сърцето на композицията ще повдигне настроението на мъжа, който носи парфюма, напомняйки му, че спокойствието е също толкова важно в живота на мъжа, колкото и изкачването по корпоративната стълбица.

Hermes Un Jardin Sur Le Nil EDT за мъже и жени

този унисекс аромат е събрал цял букет от цветни нотки в себе си (лотос, божур, зюмбюл, ирис и др.). Такъв аромат ще се хареса на мъжа, който е стресиран по време на работа, работи дълги часове и няма енергия сутрин. Цветният букет в композицията на аромата ще намали тревожността, ще повиши продуктивността, ще насърчи креативността, а дори може и да подобри паметта!

Cerruti 1881 Pour Homme EDT за мъже

друг мъжки аромат на базата на флорални нотки е Cerruti 1881 Pour Homme EDT за мъже. В неговата композиция ще откриете лавандула, бергамот, карамфил, роза, момина сълза и иланг-иланг. Тази комбинация със сигурност ще донесе глътка жизненост и усещане за хармония на мъжа, който носи аромата. Естествено свеж и дискретен, този мъжки аромат е чудесен избор за пролетен парфюм!

Няколко думи за цветята и настроението

Цветята носят положителни емоционални чувства благодарение както на свежия си външен вид, така и на своето деликатно естествено ухание. Има множество изследвания, които показват, че хора, на които са им подарявани цветя или които слагат цветя в домовете и офисите си, се чувстват по-малко тревожни, имат по-ниски нива на стрес и, като цяло са положително повлияни от вида и аромата на цветя около себе си.

Ето и 3 причини да направите любимите си хора щастливи с цветен аромат (дори и когато няма повод):

  1. Ще ги накарате да се усмихнат – всеки обича да получава подаръци (независимо от пол, възраст, социален статус и т.н.). Добавете букет цветя и усмивката ѝ/му неминуемо ще подобри настроението ви в продължение на седмици наред!
  2. Можете да допринесете за по-осезаемо чувство на щастие и удовлетвореност от живота у човека, за когото е парфюма – всички знаем колко хубаво е усещането да си сложиш малко от любимия парфюм и да излезеш навън, знаейки, че можеш буквално да покориш света, след като си сложил невидимия „щит“ от ароматна елегантност.
  3. Ще се насладите на по-качествено време и по-задълбочени лични взаимоотношения – даването и получаването на цветя, както и на парфюми, е личен жест, който получателят високо цени. Фактът, че сте отделили от времето си, за да изберете конкретно цвете или конкретен аромат, със сигурност ще бъде оценен!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.