Най-екстравагантните парфюмни флакони

extravagand-perfumes-banner-image-venera

Колко много истина има само в следното твърдение на писателката Джойбел: “Никога не си напълно облечен без парфюм”!

Из арсеналът ни от чанти, шалове, часовници, шапки и прочее, парфюмът е най-важният и запомнящ се аксесоар. Той добавя онази доза индивидуализъм, от която всички толкова се нуждаем.

И докато носейки парфюм, оставяме невидима следа зад себе си и чрез аромата му нежно споделяме нашата история с всички, които срещаме по пътя си, то парфюмния флакон остава, за да радва само нашите очи у дома.

Поставен лежерно на видно място върху нашата тоалетка, бюро, нощно шкафче или баня, или открояващо се поместен върху някое от тези места – парфюмният флакон може да се превърне в неизменна част от декора у дома. Той може да придаде онази доза лукс, модерно усещане и дори екстравагантност в нашето лично пространство.

Можем само да си представим колко часове креативна и мисловна дейност отиват в създаването на един аромат. Въпреки това, трудът на онези, които умело изработват парфюмния флакон също не е за подценяване. Парфюмната бутилка ни говори (а понякога направо крещи) и плавно ни въвежда в едно вълнуващо очакване за благоуханен аромат. Има една определена закономерност в начина, по който изглежда парфюмния флакон и съдържанието му – розовите бутилки обикновено са отредени за по-сладките аромати, а тъмните съдържат ориенталски или дървесни нотки.

Вдъхновени от майсторството и вниманието към детайла на дизайнерите, днес споделяме с вас 15 от най-екстравагантните и креативни парфюмни флакона. Те определено заслужават специално място на нашата тоалетка или ако следвате нашия пример, в списъка ни с желани покупки за Коледа!

Estee Lauder „Golden Pineapple Solid Perfume“

Perfume-bottle-image-03

Част от лимитираната колекция на Estee Lauder през 2015 г., този парфюм е истинско бижу, покрито с кристали Сваровски. Определено е един от най-добрите парфюми на марката.

La Prairie „Midnight Rain“

Perfume-bottle-image-12

Флаконът на ‘Midnight Rain’ ни предизвиква да се впуснем буреносно и безпаметно в нощта. Бляскавата опаковка под формата на дъждовна капка, определено ще засенчи всеки друг парфюм във вашата колекция.

Marc Jacobs „Decadence“

Perfume-bottle-image-04

Сякаш Марк Джейкъбс е помислил за всички ни, включително онези от нас, които не могат да решат кой е по-запомнящият се аксесоар – парфюмът или чантата. С удоволствие бихме носили този парфюм, създаден с невероятно внимание към детайла в дамската си чанта.

Betsey Johnson „Too Too Pretty“

too too pretty perfume

Свежият и момичешки дизайн на флакона, наподобяващ балерина с туту рокля, прави закачлива препратка към името на самия парфюм. ‘Too Too Pretty’ ще стои гордо до колекцията ви с червила.

Akon „Konvict“ 

konvict akon perfume

Аkon лансира първите си два парфюма ‘Konvikt’ през 2010 г.  Двете бутилки по 50 мл са свързани с верига и белезници. Предизвикателна опаковка на свеж парфюм, с аромат на бергамонт и лимон, едва осезаемо загатва за лек оттенък на сандалово дърво и кедър.

Jean Paul Gaultier „Fragile“

Fragile perfume

Снежното кълбо със златен сняг ‘Fragile’ би могло да се превърне в красиво допълнение към коледната ни декорация у дома. Композицията на ‘Fragile’ обгръща сетивата ни с цитрусови и флорални нотки.

John Varvatos „Artisan“

Artisan perfume

Облечен в плетена ракита, ‘Artisan’ ни пренася в колиба с покрив от палмови листа, намиращ се в Коста Рика. Цитрусовият му аромат подсилва усещането за временна райска идилия, от която не ни се иска да излезем.

Ed Hardy „Skulls & Roses“ for Him 

Skulls Roses perfume

В неговият типичен, крещящ и екстравагантен стил, който демонстрира в направата на дрехите си, дизайнерът лансира и новия си парфюм под формата на черен череп през 2012 г.

Viktor & Rolf  „Spice Bomb“

Spice Bomb perfume

Дизайнът на парфюмния флакон под формата на ръчна граната е изработен толкова добре, че е успял да създаде паника на летището в Единбург, при локализирането му в ръчната чанта на нищо неподозиращ пътник.

Lubin „Idole de Lubin“ 

Idole de Lubin Perfume

За любителите на африканските мотиви, този изящен парфюмен флакон, изработен от Серж Лютенс би седял страхотно на рафта ви, до книгата “Далеч от Африка”.

Katy Perry „Purr“

Purr Perfume

‘Purr’ на Katy Perry е идеален избор за подарък на хората, които обожават котките в целия им блясък и егоцентризъм. Едно прекрасно бижу, което ще ви дари не само с опияняващ аромати, но и би привлякло вниманието на всеки ваш гост, приличайки на луксозна статуетка.

Junaid Alam Syed „Hadeel“ for Her 

Hadeel Perfume

Наподобяващ визията на известния хотел в Дубай – Бурдж Ал-Араб, ‘Hadeel’ ни предлага ориенталски коктейл от флорални и плодови нотки. Страхотен избор за горещите арабски нощи в Дубай (не е ли идеален момент да избягаме от зимния студ и да откраднем още няколко топли дни?!).

Thierry Mugler „Alien“

Alien Perfume

Със своята интересна форма, наподобяваща извънземно или космически кораб, парфюмът ‘Аlien’ е за необикновени жени с необикновен вкус. ‘Alien’ ни завладява с връхни нотки на жасмин, плавно преминаващи към дървесни нотки и завършвайки с топлината на кехлибара.

Marc Jacobs „Lola“

Lola Perfume

Предизвикателната комбинация от цветове на парфюма ‘Lola’ сякаш крещи: “Само за дръзки и смели момичета!”. Композицията му е също толкова дръзка, колкото и самата опаковка, смело преплитаща цитрусови, плодови и флорални нотки с мускус и тонка.

Vera Wang „Be Jeweled“

Be Jeweled Perfume

Това истинско бижу на Vera Wang, с инкрустирани камъни, което сякаш носи огърлица, ни предизвиква да бъдем небрежно чаровни, с доза блясък и сексапил. Колкото до самия аромат – той ни спира дъха с нотки на нар и френско грозде, след което ни обгръща в цветовете на божур и маракуя.

Това е нашата селекция най-екстравагантни парфюмни флакони.

А вие имате ли своя любим парфюмен флакон, който смятате, че е екстравагантен и заслужава своето място в тази класация? Споделете вашите мнения. Нямаме търпение да ни разкажете!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.