Съвременен блог за маркова парфюмерия

Любимите парфюми на Петър Дяксов – съавтор на „Парфюмите от А до Я“ (Видео)

petar-dyaksov-lubimi-parfumi-fragrances

Петър Дяксов е маркетолог, дигитален предприемач, мениджър, но и изключително вещ в сферата на марковите парфюми. Заедно със своята колежка и редактор и автор на блога, който в момента четете – Христина Димитрова, както и с помощта на големия си опит в парфюмерийния свят, те написаха първата безплатна онлайн книга за парфюми – „Парфюмите от А до Я“. Миналата седмица ви представихме любимите аромати на Христина, а сега е ред на Петър да сподели своите фаворити. Пожелаваме ви приятно гледане!


Lalique Encre Noire EDT (дървесна ароматна)

Защо ти харесва? Защото е различен. Това е дързък аромат, който не е за всеки вкус. Комплексен и задълбочен, този аромат е пуснат на пазара през 2006 година, но е неподвластен на времето. Въпреки че на мен първоначално ми се стори прекалено тежък и натрапчив, в момента е любимият ми аромат. Понякога се напръсквам моменти преди да си легна – толкова много го харесвам.

Кога го носиш? Най-вече есента и зимата. В началото, когато се сложи върху кожата, се усеща един по-наситен аромат, но колкото по-дълго стои, толкова по-хубав става.

Как те кара да се чувстваш? Дързък, предизвикателен, желан, силен.

Кои нотки в него са ти любими? Като голям почитател на нотката ветивер, няма как да не бъда пристрастен. Но освен различните нюанси от ветивер бърбън и хаитянски ветивер, много ми харесва, че може да се усети мускуса и кипариса.

 

Guerlain L’Homme Ideal EDT (дървесна ароматна)

Защо ти харесва? Открих го съвсем скоро, но може да се каже, че беше любов от пръв поглед. Уникален дървесен аромат, който страхотно се разлива върху кожата.

Кога го носиш? Този парфюм е много подходящ за вечерни излизания и романтични срещи. А и съм забелязал, че се харесва особено много на дамската аудитория.

Как те кара да се чувстваш? Желан, непобедим.

Кои нотки в него са ти любими? Тук са ми любими цитрусовите плодове, бадемът и тонката, които се усещат деликатно и точно в правилните моменти.

 

Paco Rabanne Invictus EDT (дървесна морска)

Защо ти харесва? Свеж, ароматен и дълготраен. Харесва ми, защото ме кара да се чувствам мъжествен, свободен и специален.

Кога го носиш? Подходящ е за абсолютно всеки един сезон и всеки един повод, но аз го препоръчвам най-вече за пролетта и лятото. В комбинация с морските вълни и дните, изпълнени с приключения, ще усетите истинския порив на свободата.

Как те кара да се чувстваш? Свободен.

Кои нотки в него са ти любими? Определено жасминът, мандарината и морските нотки. Прекрасна комбинация!

Книгата може да свалите безплатно на този адрес: http://veneracosmetics.com/parfumite-a-do-y/

А страхотните аромати може да намерите тук:
1. Lalique Encre Noire EDT
2. Guerlain L’Homme Ideal EDT
3. Paco Rabanne Invictus EDT

Следете нашия влог за още интересни материали от парфюмерийния свят!

Exit mobile version