Съвременен блог за маркова парфюмерия

Кои са най-популярните френски парфюми?

Кои са най-популярните френски парфюми

Френските парфюми, които ни отнасят на прочутата френската ривиера или на фестивала в Кан, са едни от най-забележителните ухания в историята на парфюмерията. Именно затова ценителите на изисканите и свежи аромати обожават парфюмите, създадени в тази романтична държава.

В днешната статия ще ви представим най-популярните френски парфюми, на които си заслужава да дадете шанс. Те са оставили много история и са носени от едни от най-известните личности и до днес.

Guerlain

Тази марка е в основата на много парфюмни къщи, защото е сред най-старите, с над 175-годишна история. Парфюмите от марката са известни със своите много редки и луксозни съставки. Освен това създателите на марката са иноватори, защото те първи включват синтетични съставки в своите ароматни творения.

Парфюмът, който вероятно ви е по-познат е Jicky, защото той е първият съвременен парфюм, който е изработен от Guerlain. До него се нареждат и едни от най-добрите парфюми в историята, Mitsouko, Shalimar, Vetiver. Тези аромати са харесвани от многозина, но не това е причината да останат толкова популярни и до днес. За тяхното създаване са използвани различни техники, масла и есенции, които са дали нов облик на парфюмната индустрия.

През 90-те години на XX век семейната компания вече не е семейна, защото се купува от известния международен холдинг LVMH. Създавайки над 300 парфюма марката Guerlain успява да се припознае във всеки вкус и да задоволи и най-взискателните потребители.

Chanel

Госпожа Шанел е една от най-елегантните дами, които познава светът и творчески управлява своята компания до смъртта си през 1971 г.

Chanel е модна къща, която поне в началото няма нищо общо с ароматите и парфюмния свят, но Жак Полж променя това през 1921 г. Той е създателят на парфюмите от марката и самият той казва – “Подуши и ще видиш”. Полж оставя след себе си един от най-невероятните аромати, правени някога – легендарният Chanel N5.

С този аромат Chanel прави абсолютна революция. Той продължава да бъде бестселър, поддържан от марката със страхотни реклами. Днес все още може да го откриете в колекцията на от любимите лица от екрана.

Един от старите аромати Chanel Allure е също толкова уникален, но той е направен от Ърнест Бюкс.

Thierry Mugler

Френският моден дизайнер беше сред най-влиятелните известни личности в света на модата, красотата и иновативността. Неговият стил е прочут с характерните футуристични форми и много фентъзи елементи и именно това грабва феновете му.

Невероятен иноватор в създаването на парфюмите си, като той въвежда една изцяло нова категория в областта – “gourmand” (гурме). Самото име подсказва за него специално, нещо, което не е за всеки. Името издава нещо, което се консумира, като шоколад, хайвер, мед, ванилия. Тази вълна завладява пазарите и скоро той се превръща в истински иноватор, който е любимец на мнозина почитатели на специалните аромати.

Първият уникален аромат е Angel, лансиран през 1992 година. С невероятен успех той създава и парфюмът Alien, който се появява на пазара през 2005 г. С почти всеки от своите над 100 парфюма той успява да развихри из основи парфюмния свят, за да покаже себе си.

Lancome

Lancome е иконичен френски бранд, основан през 30-те години на миналия век. Брандът носи името на стар френски замък и сами можете да си представите за какви изискани аромати става дума. През годините се пускат 5 аромата, които дори участват в световен панаир в Брюксел.

Самата марка има свой собствен символ, който е розата, вдъхновен от розите, които са обгръщали замъка. Затова може да усетите цветни нотки в почти всеки от ароматите.

Един от най-красивите аромати на марката е La Vie Est Belle. Както името подсказва, този аромат може да ви накара да се почувствате щастливи на мига. С неговите есенции от круша, роза, жасмин и божу, той ще ви разходи из най-чувствените места в Южна Франция.

Chloé

Chloé е френска модна къща, основана от дизайнерката Габи Агион. Тази дама е родена в Египет и именно подобни екзотични нотки могат да бъдат разпознати в нейните парфюми.

Първият парфюм от марката носи нейното име и е изключително класически женски аромат. Има и съвременна версия, която е лансирана през 2008 г. До момента в колекцията на Chloé има 28 парфюма, като най-новият е от 2017 г.

Парфюмът, който си заслужава да опитате е Chloe Rose Tangerine. Той е лек и свеж аромат, в който ще откриете нотки на мандарина, роза, касис и кехлибар. Ще се чувствате изключително женствени и привлекателни.

Paco Rabanne

Дизайнерът, който стои зад марката, е великият испанец Пако Рабан. Той израства в Париж и именно затова неговите най-големи постижения се случват във Франция. След известно време в модния бранш той решава, че е време за ново предизвикателство и се впуска в намирането на перфектните аромати.

Първият парфюм с уникален успех е Calandre, който е лансиран през 1969 г. С десетки парфюми зад гърба си той обслужва едни от най-известните личности за времето и това е носело още по-голям успех при продажбите на масовия потребител.

Ароматите са изключително интересни, свежи, елегантни, но с нотки, които ще ви изненадат и ще докоснат сетивата ви.

Късметлии сте, защото може да се насладите голям избор от страхотни френски парфюми. Богато разнообразие от ухания на световноизвестни френски марки ще откриете в онлайн магазина на Венера Козметикс. Избрахте ли своя нов завладяващ аромат?

Exit mobile version