Кои са най-популярните френски парфюми?

Кои са най-популярните френски парфюми

Френските парфюми, които ни отнасят на прочутата френската ривиера или на фестивала в Кан, са едни от най-забележителните ухания в историята на парфюмерията. Именно затова ценителите на изисканите и свежи аромати обожават парфюмите, създадени в тази романтична държава.

В днешната статия ще ви представим най-популярните френски парфюми, на които си заслужава да дадете шанс. Те са оставили много история и са носени от едни от най-известните личности и до днес.

Guerlain

Тази марка е в основата на много парфюмни къщи, защото е сред най-старите, с над 175-годишна история. Парфюмите от марката са известни със своите много редки и луксозни съставки. Освен това създателите на марката са иноватори, защото те първи включват синтетични съставки в своите ароматни творения.

Парфюмът, който вероятно ви е по-познат е Jicky, защото той е първият съвременен парфюм, който е изработен от Guerlain. До него се нареждат и едни от най-добрите парфюми в историята, Mitsouko, Shalimar, Vetiver. Тези аромати са харесвани от многозина, но не това е причината да останат толкова популярни и до днес. За тяхното създаване са използвани различни техники, масла и есенции, които са дали нов облик на парфюмната индустрия.

През 90-те години на XX век семейната компания вече не е семейна, защото се купува от известния международен холдинг LVMH. Създавайки над 300 парфюма марката Guerlain успява да се припознае във всеки вкус и да задоволи и най-взискателните потребители.

френски парфюми 2022г

Chanel

Госпожа Шанел е една от най-елегантните дами, които познава светът и творчески управлява своята компания до смъртта си през 1971 г.

Chanel е модна къща, която поне в началото няма нищо общо с ароматите и парфюмния свят, но Жак Полж променя това през 1921 г. Той е създателят на парфюмите от марката и самият той казва – “Подуши и ще видиш”. Полж оставя след себе си един от най-невероятните аромати, правени някога – легендарният Chanel N5.

С този аромат Chanel прави абсолютна революция. Той продължава да бъде бестселър, поддържан от марката със страхотни реклами. Днес все още може да го откриете в колекцията на от любимите лица от екрана.

Един от старите аромати Chanel Allure е също толкова уникален, но той е направен от Ърнест Бюкс.

Thierry Mugler

Френският моден дизайнер беше сред най-влиятелните известни личности в света на модата, красотата и иновативността. Неговият стил е прочут с характерните футуристични форми и много фентъзи елементи и именно това грабва феновете му.

Невероятен иноватор в създаването на парфюмите си, като той въвежда една изцяло нова категория в областта – “gourmand” (гурме). Самото име подсказва за него специално, нещо, което не е за всеки. Името издава нещо, което се консумира, като шоколад, хайвер, мед, ванилия. Тази вълна завладява пазарите и скоро той се превръща в истински иноватор, който е любимец на мнозина почитатели на специалните аромати.

Първият уникален аромат е Angel, лансиран през 1992 година. С невероятен успех той създава и парфюмът Alien, който се появява на пазара през 2005 г. С почти всеки от своите над 100 парфюма той успява да развихри из основи парфюмния свят, за да покаже себе си.

Lancome

Lancome е иконичен френски бранд, основан през 30-те години на миналия век. Брандът носи името на стар френски замък и сами можете да си представите за какви изискани аромати става дума. През годините се пускат 5 аромата, които дори участват в световен панаир в Брюксел.

Самата марка има свой собствен символ, който е розата, вдъхновен от розите, които са обгръщали замъка. Затова може да усетите цветни нотки в почти всеки от ароматите.

Един от най-красивите аромати на марката е La Vie Est Belle. Както името подсказва, този аромат може да ви накара да се почувствате щастливи на мига. С неговите есенции от круша, роза, жасмин и божу, той ще ви разходи из най-чувствените места в Южна Франция.

Chloé

Chloé е френска модна къща, основана от дизайнерката Габи Агион. Тази дама е родена в Египет и именно подобни екзотични нотки могат да бъдат разпознати в нейните парфюми.

Първият парфюм от марката носи нейното име и е изключително класически женски аромат. Има и съвременна версия, която е лансирана през 2008 г. До момента в колекцията на Chloé има 28 парфюма, като най-новият е от 2017 г.

Парфюмът, който си заслужава да опитате е Chloe Rose Tangerine. Той е лек и свеж аромат, в който ще откриете нотки на мандарина, роза, касис и кехлибар. Ще се чувствате изключително женствени и привлекателни.

Paco Rabanne

Дизайнерът, който стои зад марката, е великият испанец Пако Рабан. Той израства в Париж и именно затова неговите най-големи постижения се случват във Франция. След известно време в модния бранш той решава, че е време за ново предизвикателство и се впуска в намирането на перфектните аромати.

Първият парфюм с уникален успех е Calandre, който е лансиран през 1969 г. С десетки парфюми зад гърба си той обслужва едни от най-известните личности за времето и това е носело още по-голям успех при продажбите на масовия потребител.

Ароматите са изключително интересни, свежи, елегантни, но с нотки, които ще ви изненадат и ще докоснат сетивата ви.

Късметлии сте, защото може да се насладите голям избор от страхотни френски парфюми. Богато разнообразие от ухания на световноизвестни френски марки ще откриете в онлайн магазина на Венера Козметикс. Избрахте ли своя нов завладяващ аромат?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.