Съвременен блог за маркова парфюмерия

Какво трябва да знаем за испанските парфюми

Когато си мислим за парфюмерийната индустрия, първата държава, която изскача в съзнанието ни безспорно е Франция. Още от времената на кралските особи, когато висшето общество предпочитало парфюмите пред сапуна, до бума на модната индустрия, в който всяка френска дама държала на своя стил, прическа и парфюм и диктувала световните тенденции.

И въпреки че и днес Франция е една от водещите страни на красотата, когато говорим за парфюмни ухания, със сигурност трябва да споменем и южната ѝ съседка – страстната, огнена и слънчева Испания. Поради факта, че испанските парфюми са по-малко прочути, в тази статия ще разгледаме именно тях.

Paco Rabanne

Въпреки че създателят на невероятните парфюми Paco Rabanne е израснал във Франция, родом Франсиско Куерво е от Испания. Paco Rabanne е псевдонимът, който използва и с който става прочут. Започва модната си кариера със създаване на бижута за известни луксозни марки като Cardin и Givenchy. В последствие отваря и своя собствена модна къща, където твори ексцентричните си модели на дрехи. Но откакто представя първия си аромат през 1973-та година – мъжкия Paco Rabanne Pour Homme, повечето хора го свързват именно с парфюмите му.

Днес ароматите на испанската марка са десетки, като предлагат ухания както за жени, така и за мъже. Парфюмите на Paco Rabanne са луксозни, висококачествени, трайни и изтънчени. Невероятните комбинации от ароматни нотки създават запомнящи се и обичани от хиляди хора парфюми.

Освен в невероятните ухания, компанията отделя много време и усилия в дизайна на красивите и уникални флакончета, в които се предлагат. Те винаги успяват да впечатлят и изненадат почитателите си с оригиналност и тематика. Сред най-известните аромати на марката са следните – 1 Million за мъже и еквивалентът му за дами Lady Million, Olympéa, Invictus, Black XS, Ultraviolet и Paco.

Adolfo Dominguez

Адолфо Домингез е испански моден дизайнер, който е в света на модата от 70-те години на 20-ти век. Тогава той поема управлението на семейния моден бутик. В последствие развива таланта и работата си и дори става първият испански дизайнер със собствен магазин и марка, носеща неговото име. Ароматите му са както за мъже, така и за жени и са обичани заради деликатността, свежестта и дълготрайното им ухание.

Сред най-харесваните парфюми на марката са Agua Fresca de Rosas – лек и цветен дамски парфюм с романтично ухание на жасмин, лилия, мускус, българска роза и сандалово дърво. Spirit of Youth – още един ежедневен аромат, подходящ както за елегантните дами, така и за заетите забързани градски момичета. В уханието му се крият бленд от бели рози, юзу и жасмин.

За мъжете прекрасен избор са ароматите Fresh Forests – с нежни и успокояващи нотки на мъх, лавандула, салвия и розмарин, и Vetiver Hombre – дървесно ухание с бергамот, африкански портокал, ревен и карамфил.

Antonio Banderas

Едно от филмовите лица на Испания завинаги ще остане невероятният Антонио Бандерас. Но освен на големия екран, феновете му могат да се радват и на парфюмите от собствената му едноименна марка. Бандерас работи в сътрудничество с испанската парфюмерийна компания Puig от 1997 г. насам. Заедно те създават десетки мъжки и дамски аромати, достъпни на международния пазар.Вече повече от 20 години ароматите под името Antonio Banderas продължават да изненадват и радват почитателите си.

The Golden Secret – този мъжки аромат е едновременно мъжествен, лек и свеж. Има открояващо се ухание, което може да се превърне в любимия парфюм на всеки изискан и самоуверен мъж. Изключително подходящ е и за специални поводи. На върха усещаме ябълка, ликьор и мента, а в основата – мускус, кожа и кедрово дърво, подправени с индийско орехче, кимион и пипер.

The Secret, King of Seduction, Queen of Seduction и Diavolo са други популярни парфюми на марката, които са на пазара от години.

Custo Barcelona

Custo Barcelona е испански дизайнер, който започва кариерата си още през 1980 година. Тогава той, заедно с брат му, стартират дизайна на мъжки и дамски дрехи. По-късно създават и собствената си марка Custo Line, която в последствие се превръща и в Custo Barcelona. Идеята за появата на марката е родена след дълго околосветско пътешествие на братята. Тогава те имат възможността да опознаят различни култури, общности, да се вдъхновят от непознати за тях цветове, десени и стилове. Двамата са завладени от шарения и весел калифорнийски стил, повлиян от сърфистите и спокойния начин на живот. Точно този стил успяват да върнат и в родната си Испания и да пренесат по-късно дори в парфюмите си.

Първият парфюм на Custo Barcelona е лансиран през 2008 година и както и другите аромати на марката е лек и цветен. Флакончетата на парфюмите също са весели, модерни и дръзки. Някои от ароматите, които може да изпробвате от Custo Barcelona са Pure Custo Barcelona, Glam Star, Enjoy Man и Enjoy Woman.

Massimo Dutti

Massimo Dutti е името на испанска модна марка, основана през 1985 година. Първоначално компанията предлага единствено мъжки дрехи, но през 1991 година испанската текстилна компания Inditex поема управлението и започва производство и на дамски дрехи. Днес, освен тях, има детски и бебешки колекции, аксесоари, както и парфюми.

Стилът на Massimo Dutti се характеризира с елегантност и модерно излъчване. Парфюмите им са разнообразни, дълготрайни и достъпни. Един от най-популярните дамски аромати на марката е In Black for Her. Той е на пазара от 2014 година насам и е точно толкова нежен и женствен, колкото и флакончето, в което е поместен. Флорално-ориенталската композиция на аромата съчетава нотки на бергамот, ябълка, ананас и розов пипер. Усещат се и дървесни нюанси от сандалово дърво, мускус и пачули.

Сред мъжките аромати един от фаворитите е Massimo Dutti Agua. Той е лансиран през 2001 година и е идеален избор за ежедневието на изтънчения мъж.  Съчетава както дървесни, така и горещи подправки. Грейпфрут, портокал, розмарин, салвия, кардамон и лавандула са някои от главните нюанси на парфюма. А ако истински искате да се потопите в ароматите на испанската марка, пробвайте и парфюмите Absolute, En Esencia и Massimo.

Слънчева Испания ни е дала много в сферата на кулинарията, спорта, музиката и културата. Освен с тях, както вече видяхме, страстните испанци могат да се похвалят и с отличната си парфюмерийна индустрия. Затова търсете, експериментирайте и се наслаждавайте на ароматите на Испания.

Exit mobile version