Какви парфюми трябва да имаме в колекцията си?

За много хора изборът на парфюм остава на заден план. Често те го възприемат като функционален продукт, който им помага да миришат добре. Обикновено притежават по един парфюм и се сещат да пръснат по малко преди да излязат за купон или среща. И така шишенцето се седи на тоалетката с месеци или години докато го изхвърлят, защото вярват, че парфюмът се разваля след година или две.

Когато притежаваш един парфюм, нямаш голям избор – или си парфюмиран, или не. И този избор се определя от това дали мястото или случая го изискват. Но има и хора, които възприемат парфюмите като източник на лично удоволствие и притежават цяла колекция.

И така възниква въпросът – колко парфюма е нужно да притежаваме? Отговорът не е еднозначен, но за да ви улесним, ще изброим най-популярните разновидности и поводи:

 

1. Летен аромат

Горещото време се отразява върху парфюмите: намалява трайността им, но също така ги засилва, което означава, че тежки парфюми с дървесни или мускусни нотки не са подходящи. Свежи морски, зелени, билкови и цитрусови нотки се съчетават чудесно с високите температури.

Нашите предложения за дамите:

Нашите предложения за мъжете:

 

2. Спортен аромат

Спортните аромати са създадени да събуждат сетивата и да те мотивират. Често се характеризират с енергичност, жизненост и свежест. Много марки добавят пикантни или цитрусови нотки.

Нашите предложения за дамите:

Нашите предложения за мъжете:

 

3. Вечерен аромат

Най-често избираме силни, запомнящи се аромати за вечерни срещи. Нотки като ванилия и мускус са считани за чувствени, но също така бихме искали парфюмът да се усеща през цялата вечер. Това може да бъде постигнато с нотки като ветивер и кехлибар, които са известни със своята дълготрайност.

Нашите предложения за дамите:

Нашите предложения за мъжете:

 

4. Офис аромат

Всички знаем колко е трудно да изберем правилния тоалет за работа. Избирането на правилния аромат е също толкова трудно. Силните парфюми не са най-подходящите за тази цел. Вместо това изберете леки, чисти цитрусови аромати, които едва се усещат и няма да задушават колегите ви.

Нашите предложения за дамите:

Нашите предложения за мъжете:

5. Вечните класики

Всички знаят, че съществуват дрехи, които задължително трябва да присъстват в гардероба ви. По същия начин съществуват няколко аромата, които си заслужават инвестицията. Те са класики, защото са успели да преживеят всякакви промени в модните тенденции, и продължават да се продават с години.

Нашите предложения за дамите:

Нашите предложения за мъжете:

Разбира се, не е нужно да купувате всеки парфюм от списъка, това са просто предложения. Както и с дрехите, ще разберете кое е по вкуса ви с течение на времето и ще развиете свой собствен стил.

Но най-важното е, да носите правилния парфюм във всяка една ситуация и така винаги ще сте неотразими.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.