Съвременен блог за маркова парфюмерия

Как се използва лосион за тяло?

жена нанася лосион за тяло върху ръката си

съвети как да използваме лосиона за тяло

Горещият летен сезон официално е открит. Време е да се покажете навън и да се порадвате на слънчевите лъчи и дълги топли дни, облечени в любимите си ефирни тоалети. Тъй като кожата ви ще бъде на показ, не забравяйте да се погрижите за нейната хидратация и красив външен вид. Неизменна част от грижата за кожата – това е лосион за тяло.

В тази статия ще обърнем повече внимание на този незаменим продукт и ще потърсим отговор на някои често задавани въпроси: как да изберем подходящия лосион, кога и как да го нанасяме и ще ви разкрием един любим трик на звездните гримьори.

Какво точно представлява лосионът за тяло?

Първо нека започнем от там, че не всеки продукт за тяло е на практика лосион. Когато на етикета присъства думичката “лосион” – това обикновено обозначава хидратиращ продукт, който има по-лека консистенция, тъй като в състава си има по-голямо количество вода. Той е значително по-лек от маслата и кремовете за тяло, което го прави отлична опция за топлите дни.

Как да изберете подходящия лосион за тяло?

Както знаете в козметичните магазини ще откриете огромно разнообразие от лосиони. Но как да изберете подходящия за вас? Това в голяма степен зависи от вашия тип кожа. Например, ако кожата ви в някои зони става много суха, тогава непременно имате нужда от лосион за дълбока хидратация. Той ще омекоти и подхрани кожата и ще върне нормалното ѝ състояние.

Също така, ще намерите и ароматни лосиони, които са силно парфюмирани. Тяхната задача е освен да се погрижат за кожата, да усилят аромата и дълготрайността на парфюма ви. Някои от тях са с добавени бляскави частички, за да изглежда кожата ви още по-неустоимо.

В случай, че имате чувствителна кожа, склонна към раздразнения, съветваме ви да се придържате към продукти за лице и тяло с изчистен и натурален състав. Те ще осигурят необходимия ви комфорт и ще минимизират шанса за поява на дразнене.

Как и кога да нанасяте лосион за тяло?

Нанасянето на лосион е приятна и релаксираща процедура. Вземете достатъчно количество от продукта и го разтъркайте за кратко между дланите. Това ще затопли лосиона и ще помогне по-лесно да бъде абсорбиран от кожата. След това втрийте с нежни масажни движения върху краката, бедрата и ръцете, като наблегнете на сухите участъци (обикновено това са колената и лактите).

Кога и колко често трябва да повтаряте тази процедура е още един важен въпрос. Нанасяйте лосиона всеки път след като се къпете или взимате душ. Топлата вода може да пресуши и раздразни кожата. Специалистите съветват да нанесете продукта върху мокра кожа, за да се запази влагата.

Още един случай, в който е добре да нанесете лосион, е след бръснене, тъй като тогава кожата обикновено е суха и раздразнена. Преди и след пътуване със самолет също, тъй като отново може да усетите кожата си суха и опъната.

Един лесен трик за кадифен блясък през лятото

През горещите летни дни, кожата на тялото има тенденция губи хидратация и да става груба, особено ако се излагате продължително на слънце. А точно тогава е времето, когато избираме да носим дрехи, които разкриват краката, деколтето, ръцете и т.н. Затова използването на подходящ лосион за тялото през лятото е повече от задължителна стъпка в грижата за кожата.

За да подсилите летния загар с малка доза блясък, ето един много лесен трик. Вземете стандартно количество от традиционния подхранващ лосион, който използвате и добавете няколко хапки от любимия си течен хайлайтър. Смесете внимателно като разтъркате продуктите с длани и след това нанесете комбинацията върху откритите части на тялото. Това ще придаде нежен и деликатен блясък, които ще направи кожата ви да изглежда още по-красиво под слънчевите лъчи. Бляскавият ефект изглежда чудесно и за снимки. Това е един любим трик на звездните гримьори, така че, ако искате да сте Бионсе на плажа тази година, изпробвайте този лесен трик.

Exit mobile version