Съвременен блог за маркова парфюмерия

Как да изберем правилния парфюм

woman-shopping-christmas-perfumes-final_article_new

Знаете ли, че уханието провокира най-силно нашите спомени? Зад този факт, разбира се, стои логическо обяснение – обонятелният нерв се намира много близо до тази част от мозъка, която е свързана с емоционалната памет. С други думи – всеки път, когато усетите парфюма на стар приятел/приятелка върху напълно непознат човек в мола, старите спомени неминуемо ще изникнат в съзнанието ви.

Всички ние познаваме хора, които използват един и същи парфюм с години и изглежда сякаш тяхното ухание е станало част от самите тях. Да избереш правилния парфюм, своя уханен почерк, не е толкова лесно. В тази статия ще ви помогнем да вземете най-правилното решение с някои полезни съвети:

1. Определете вида аромат, който ви приляга най-много:

2.  Пазарувайте мъдро – когато си търсите ново ухание, се убедете, че преди това не сте използвали силно ароматизирани душ-гелове, лосиони или парфюми. Те само биха ви разсеяли при вземането на правилното решение за нов парфюм.

3. Вземете предвид сезона – ароматите ухаят по-дълго време през по-топлите месеци, основно защото кожата ви е по-хидратирана през този сезон. Така че винаги е по-мъдро да посегнете към по-леките парфюми за летните месеци и да заложите на по-тежки аромати за студените зимни месеци.

4. Тествайте парфюмите преди да пристъпите към покупка – парфюмите ухаят различно на различните типове кожа, така че винаги е добра идея да напръскате малко парфюм на китката си и да проследите как уханието се развива през целия ден.

5. Поискайте второ (а защо не и трето) мнение – когато излезете от магазина с новото ухание на китката си, попитайте своите приятели и семейство дали им харесва. Дали парфюмът не е прекалено силен? Отразява ли вашата индивидуалност? Ухае ли на собственото ви „аз”?

6. Осигурете си парфюми от различни парфюмни групи – тук се крие тайната към това да бъдете неотразими по уникален начин, в зависимост от сезона, от конкретния повод или дори от настроението ви!

7. Не очаквате, че ще намерите перфектния парфюм за един ден – знаете ли, че след четвъртото вдишване на различен аромат обонянието ви се обърква и започва да смесва миризмите? Със сигурност не искате това да се случи, докато се опитвате да намерите „вашия” парфюм. Един съвет – винаги използвайте кафените зърна, които са поставени на рафтовете в магазина между пробването на различните парфюми. Това ще помогне на носа ви да се „изчисти” от предишното ухание и да се подготви за следващото. Отделете достатъчно време за избора си и се забавлявайте!

Какъвто и парфюм да решите да бъде вашия уханен почерк, винаги избирайте внимателно, защото, както е казал Кристиан Диор, “Парфюмът разкрива повече неща за жената дори от почерка й.”

С помощта на нашите специалисти, намирането на правилния аромат никога не е било по-лесно. Можете да избирате между редица нотки, които ще ви отведат до вашия парфюм за секунди. Споделете в коментар :).

Exit mobile version