Съвременен блог за маркова парфюмерия

Фрезия – освежаващо и нежно, цветето, което фино гали сетивата и си играе с въображението

Освежаваща и напомняща за ранна пролет, фрезията вдъхва живот на спомени за невинно щастие. Нейният възхитителен аромат може да бъде описан като дървесен и цитрусов, в определена степен, но, това, което първоначално изниква в съзнанието, когато помислим за фрезия, е „чистота”. Вероятно това е и причината тя да е предпочитан аромат в продуктите за тяло (сапуни, лосиони за тяло, шампоани и др.).

Растението фрезия е първоначално описано като вид през 1866 г. Неговият произход е южната част на Африка, но фрезията, каквато ни е известна днес, е хибрид, култивиран от няколко вида фрезия. Когато е в естествената си среда, фрезията цъфти за много кратко време в ранна пролет.

Деликатният, но силен аромат на фрезия е вдъхновил много парфюмеристи за създаването както на мъжки, така и на женски парфюми. Нейният женствен и чист аромат, обаче, я прави по-подходяща за свежи и класни дамски парфюми. Съчетава се много добре с други флорални нотки като циклама, момина сълза, магнолия и божур.

Нотката фрезия се постига чрез изкуствени съставки, въпреки че е възможно да бъде добита и по естествен начин. Процесът на натурално извличане е труден и изисква твърде много усилия и цветя, така че парфюмеристите създават идеята за фрезия, вместо това, когато включват нотката фрезия в парфюмите си. Главната й цел е да завладее сетивата и да нарисува в съзнанието мисловна картина на прясно набран букет от щастие, жизненост и невинност. Нейният дървесно цветен аромат е освежаващ и нежен, той фино гали сетивата и си играе с въображението.

Фрезията е цветето, което най-често се използва за булчински букети. И нищо чудно, имайки предвид, че фрезията символизира невинност, вярност и доверие. Ако търсите тези качества в парфюма, който носите или човекът, за когото е парфюма, значи фрезията е парфюмната нотка за вас.

В нашия онлайн магазин ще откриете богато разнообразие от парфюми с фрезия. Ето и някои от тях:

Кой е вашият любим парфюм с нотката фрезия? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

Exit mobile version