Съвременен блог за маркова парфюмерия

Какви дамски парфюми харесват мъжете?

What-Scents-do-Men-Like-on-Women-01

Научно доказано е, че има аромати, които мъжете харесват повече и смятат за по-привлекателни. Научете кои са тези ухания и в кои луксозни парфюми можете да ги откриете

Напръсквате се обилно с любимия си парфюм, който ухае така сякаш току що сте излезли от кухнята на баба, след като ви е изпекла Великденски курабии… И се чувствате превъзходно, тъй като тази вечер сте на романтична среща.

Определено искате да впечатлите отсрещната страна с външния си вид, а парфюмът ви цели да накара пулса му да спре, разбира се, не в буквален смисъл, но навярно разбирате какво имаме предвид.

Но, дали някога сте се замисляли за това какви аромати наистина се харесват на мъжете?

От научна гледна точна, обонянието играе изключително важна роля за това дали другите ви намират за привлекателни или не. Научен доклад, публикуван в списанието “Граница в Психологията” през 2017 г., гласи, че зрението, обонянието и слуха са едни от най-важните фактори при определянето на даден човек за привлекателен.

Според Д-р Алън Хърш, Директор на Фондацията за Проучване и Обработка на Обоняние и Вкус в Чикаго, “Приятните ухания могат да стимулират части от мозъка, които са директно свързани със сексуалното желание.” За да подчертае значимостта на обонянието в романтичните връзки, професорът по психология – Жанет Хавиленд-Джоунс от университета Рутгерс, Ню Джърси, отбелязва: “Още от времето на пещерните хора, човешкият мозък е устроен да преценя потенциални спътници в живота единствено на база обоняние”.

Различните ухания не само могат да ви направят по-привлекателни за отсрещния пол, но също така и да събуждат спомени. Уханието на разцъфнали дървета или пушекът от запален комин могат да се превърнат в моментална машина на времето, която ви транспортира назад в детството ви. Този ефект се нарича “автобиографични обонятелни спомени” или феноменът на Пруст, на името на френския писател Марсел Пруст. В неговата новела “По следите на изгубеното време”, главният герой потапя маслена сладка в чаша топъл чай и мигновено събужда отдавна забравени спомени от детството.

Д-р Алан Хърш е провел интересно научно проучване, за да установи кои дамски парфюми се харесват на мъжете. От него става ясно, че мъжете предпочитат гурме аромати, които миришат на храна, причината, за което, според Д-р Хърш, е че мъжете свързват същите аромати с дълбока емоционална жажда за сигурност, напомняйки им за ранните им години.

По-долу ще откриете някои от ароматите, които заеха челни позиции в проучването на Д-р Алън Хърш.

Ванилия

Ванилията е използвана като естествен афродизиак векове наред. Ето защо не е никак изненадващо, че това е един от ароматите, които мъжете предпочитат да бъдат носени от дамите. Причината, според Д-р Хърш, е че “Сладките и апетитни аромати са познати. Когато мъжете подушат подобен аромат, те си припомнят чистите детски дни, което им позволява да покажат привързаност и симпатии, тъй като се чувстват сигурни.”

Според Д-р Крейг Уорън от Институтът за Обоняние и Сетива, “Ванилията създава усещането за щастие навсякъде по света. От всички съставки, които се използват за направата на парфюми, ванилията е най-харесвана в глобален мащаб”.

Напръскайте се с аромат, базиран на ванилия преди да излезете на вечеря и ще се удивите от броя комплименти, които ще получите за една нощ.

Аромат с нотки на ванилия, който препоръчваме: Dior Addict

Канела

Произхождайки от южна Индия и Шри Ланка, канелата се използва от жените като съставна част на техните парфюми векове наред. Подправката е един от най-популярните афродизиаци за мъже, а научната причина зад успеха на канелата се гради върху това, че тя създава усещането на топлина и възбуда сред мъжете, подсилвайки кръвообръщението.

Аромат, който включва в себе си нотки на канела ще придаде мистичност и пикантност към цялостното ви присъствие, правейки ви неустоими за отсрещния пол.

Аромат с нотки на канела, който препоръчваме: Thierry Mugler Angel

Момина сълза

Със своя специфичени нежен аромат, момината сълза символизира чистота и смирение. През 1956 г., къщата на Dior създава аромата Diorissimo с цел да имитира уханието на любимото цвете на Christian Dior.

Проучване от 1993 г., открива, че ароматът на момина сълза подсилва възбудата и намаля чувството за апатия при хората.

А проучването на Д-р Хърш заключва, че мъжете предпочитат нежните пред силните ухания на цветя, като това на момината сълза. Ароматът на момина сълза се възприема позитивно от 11% от мъжете участвали в проучването, наред с този на орхидеи, здравец и виолетки, които също имат добра репутация на афродизиак сред мъжете.

Аромат с нотки на момина сълза, който препоръчваме: Mont Blanc Legend Pour Femme или Estee Lauder Pleasures  

Лавандула

Лавандулата, още позната като “билката на любовта”, има успокояващи свойства и стимулира сетивата. В продължение на повече от 2500 години, ароматът на лавандула се използва като естествен лек за намаляне на стреса и напрежението. Изненадващо за някои, ароматът има и свойството да разпаля страсти, тъй като успокояващото му действие кара мъжете да се чувстват обгрижвани и обичани. Твърди се, че Клеопатра е прелъстила Марк Антъни и Юлий Цезар с аромат на лавандула, което съвсем затвърждава вярата ни в ‘супер силите’ на това растение.

В проучването на Д-р Хърш, лавандулата се справя изключително добре сред мъжете, особено в комбинация с тиквен пай, което може би звучи абсурдно, но се дължи на съставките ванилия и канела в тиквения пай, които определено палят мъжките страсти.

Аромат с нотки на лавандула, който препоръчваме: Elizabeth Arden Green Tea Lavender

Сандалово дърво

Сандаловото дърво има много специфичен, мек и кадифен аромат, който с години наред е използван в индийските тантрични ритуали. С произход от Ориента, сандаловото дърво има широко разпространена употреба като афродизиак при третиране на импотентност и за намаляне на безпокойството.

При комбинация с нежни цветни аромати, като орхидеята, сандаловото дърво прави дамите неотразими в мъжките очи.

Аромат с нотки на сандалово дърво, който препоръчваме: Tom Ford Black Orchid

Жасмин

Жасминът е използван векове наред в някои части от Азия като естествен лек за подобрение на настроението, както и за справяне с емоционалния стрес и ниското либидо.

Жасминът е едно от най-чувствените бели цветя, често асоциирано с интимни отношения и романтика.

Вълшебният аромат на жасмин, комбиниран с нежни дървесни или цитрусови ухания ще превърне всяка дама в чаровна прелъстителка.

Аромат с нотки на сандалово дърво, който препоръчваме: Thierry Mugler Alien

Цитруси

Ароматът на цитрусови плодове е популярен със свойствата си да се справя с депресивни състояния и тревожност, както и да подобрява настроението на хората.

В проучването на Д-р Хърш, мандарината и портокалът се установяват като доста съблазнителни с цели 20% от мъжете реагирайки позитивно към аромата им.

Уханието на цитрусови плодове отключва позитивни мисли за лято и щастие, а според едно друго проучване мъжете предполагат, че сте по-млада в случай, че ухаете на розов грейпфрут.

Аромат с нотки на цитруси, който препоръчваме: Clinique Happy или Jimmy Choo Illicit

Както сами забелязвате, има доста аромати, от които да избирате, ако искате да сте с един ход напред в играта на прелъстяването.

Не унивайте дори ако никой от гореизброените аромати да не ви допада. Когато искате да направите впечатление, най-важното е да се чувствате красиви и да излъчвате увереност, носейки любимия си аромат.

Бъдете сигурни, че няма нищо по-секси от увереността, за това я носете със стил!

Exit mobile version