Дъбова нотка – дървесно и земно ухание, обгръщащо сетивата в топлата си прегръдка

Величественият дъб, със своя внушителен размер и удивителна красота, напомня за човешката незначителност, сравнена с мощта на природата. Ето защо не е изненадващо, че, в гръцката митология, е бил свещеното дърво за царя на боговете, Зевс.

“Най-силният дъб в гората не е този, който остава защитен от бурите и скрит за слънцето. Най-силният дъб е този, който се извисява без заслон, там, където е заставен да се бори за своето съществуване с ветровете и дъждовете, и изпепеляващото слънце.” – Наполеон Хил

Парфюми с дъбова нотка

Истински символ на мощта и издържливостта, дъбът е признат за национално дърво на много държави, между които Сърбия, Кипър, Англия, Естония, Франция, Германия, Молдова, Румъния, Латвия, Литва, Полша, САЩ, Уелс, Галисия и България. В политиката дъбът се използва за символ от много политически партии като консервативната партия в Англия и левите демократи в Италия.

“Когато дъбът е повален, цялата гора отеква от удара, но, същевременно, стотици жълъди започват тихо новия си живот, засяни от незабелязан бриз.” – Томас Карлайл

С над 600 разновидности, дъбовото дърво има широк ареал – може да бъде открито в Северна Америка, Южна Америка, Азия и Европа. Най-голям брой дъбови видове се намират в Северна Америка. Дъбовете са вечнозелени дървета, които са широко използвани заради силната си и твърда дървесина. Те, обаче, се използват и в алтернативната медицина, тъй като се твърди, че  дъбът оказва ползотворно влияние върху здравето.

Когато става въпрос за парфюмерията, дъбовата нотка е по-скоро образ, тя е чувството за величественото дърво в зелената гора, усета за нежния полъх на вятъра в короната му, звука на жълъд, падащ върху влажния горски килим от листа и мъх. Неговият аромат е дървесен и земен, обгръщащ сетивата в топлата си прегръдка.

Нашият уебсайт предлага богата гама парфюми с дъбова нотка в тях:

Кой е вашият любим парфюм с дъбова нотка в него?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.