Съвременен блог за маркова парфюмерия

Ароматът на празниците

коледа

Коледа е зад ъгъла, а при нас вече ухае на топъл чай от джинджифил и канелени пръчици. Вдъхновени от празничната атмосфера, ароматна и сякаш излязла от мечтана приказка, решихме да съберем всички аромати, които се асоцират с празниците, на едно място. Защото искаме да се потопим изцяло в празничното настроение и усетим приказните елементи, които ни обграждат; защото въпреки студеното време, на душата ѝ е топло и ароматно; защото сме готови за запомнящи се изживявания, добри постъпки и вдъхновяващи моменти.

Доказано е и, че ароматът е един от най-успешните и лесни начини да се върнеш към даден момент от миналото. Затова запомнете този списък и след време ще можете да се върнете при приказните празнични преживявания – така те ще ви топлят наистина през цялата година.

Канела

“Канела” е не само заглавие на страхотната книга на признат български автор, но и първата ни асоциация за коледните празници. Използва се като парфюмно ухание, подправка към вкусни и разтапящи душата сладкиши или горещия ни чай през студеното зимно време. Тя не само може да окаже ползотворно влияние върху тялото и духа ни, но и да ни „заключи“ едни от най-приказните спомени. Ароматът на канелата е като машина за пътуване във времето – винаги успява да ви върне в желания приказен момент.

Ром

Известната напитка всъщност произлиза от меласата, вторичен продукт от производството на захар. Тя ферментира, дистилира се и след това отлежава в дъбови бъчви – оттам идва и захарния вкус на напитката с дървесни нотки и тежък аромат. Но наистина учудващо е как едно и също ухание може да ни напомни на толкова различни неща. Коктейлите с ром (особено аромат чай, съчетан с алкохолната напитка) ни връщат към стоплящи тялото и душата моменти, случващи се на фона на бяла приказка, а използван като съставка в храните (и особено десертите) ни напомня за наситения вкус на изключително вкусните коледни сладки, които винаги присъстват на трапезата ни. Съчетайте го с празнично настроение, камина и любими хора и вижте случването на магията.

Сандалово дърво

Топъл, сладък, пикантен и чувствен – този аромат за секунди ще ви настрои на празнична вълна. Считан и за един от най-добрите афродизиаци, ароматът е перфектната добавка към тиха, топла вече у дома в компанията на любим човек.

Мандарина

Още с обелването на мандарината, празничното настроение в нас се възражда. Ако има аромат, който е задължителен за Коледа, то той е на тези цитрусови плодове. Изключително вкусни, приятно ухайни, те са страхотна добавка към трапезата или ароматната ви колекция. Причината да са толкова предпочитани през това време от годината не е само защото сега са най-изобилстващи и предлагани. Те имат изключително силен аромат, който ни освежава и ни кара да се чувстваме комфорта и магията. Освен това са много полезни, поради високите си нива на витамин C и фибри.

Ванилия

Ванилията е задължителна част от подобни списъци. Освен че също се счита за афродизиак, ароматът на ванилия отпуска и успокоява духа и тялото ни. Тя е от изключителна важност за психичното ни здраве и перфектно допълнение към една спокойна, тиха вечер вкъщи. Освен честото ѝ използване в парфюмерията, тя не бива пренебрегвана и в сладкарството – направете си домашен сладкиш, добавете няколко капки ванилов екстракт и се насладете на приказната вечер, която ви предстои.

Какао

За къде без какаова напитка през зимата? Ароматната подправка гали сетивата и ни обвива в ухайна прегръдка. Изключително характерен за студените месеци, но на Коледа то е повече от необходимо.

Смола и борови иглички

Ароматната смола ни помага да се принесем по-близо и свържем с природата. Представете си как сте обградени от високо извисяващи се, величествени дървета и как вървите леко около тях по магическа пътечка от борови иглички, паднали на земята, за да ви покажат пътя.

Джинджифил

Топъл джинджифилов чай и ароматни джинджифилови коледни сладки. Достатъчно е, нали? Сигурни сме, че вече мечтаете и виждате рецептата за сладките, които ще добавите и към вашите празници. Добре, спираме с многословието и ви оставяме да се потопите.

Приятно изкарване и приказни празници от Венера Козметикс.

Exit mobile version