Сандалово дърво – един от най-добрите избори за студените зимни месеци

Когато става дума за парфюми, един от най-добрите избори за студените зимни месеци е класическият ориенталски аромат на сандаловото дърво. То е топло, сладко, пикантно и чувствено и си отива с много други нотки като лавандула, пачули, жасмин, бензоин и бергамот. Тази богата и опушена дървесна нотка няма да ви предаде като изветрее лесно. Тя не само ще внесе страст в живота ви, но и ще ви помогне да преборите стреса, да се изпълните с енергия и да се чувствате по-секси от всякога.

парфюми със сандалово дърво

Нотката сандалово дърво се извлича от дървото Сандал. Това е относително малко вечнозелено дърво с отчетливо ухание (за разлика от други уханни дървета, дървото Сандал запазва своя аромат с години). Индийският вид сандалово дърво Mysore се счита за най-висококачественото, но то е застрашен вид и днес най-големият производител на сандалово дърво е Австралия. Интересен факт за сандаловото дърво е, че, за да се извлече качествено масло от него, дървото трябва да е поне 15-годишно. Сандаловото дърво е толкова скъпо, че дори корените му се използват и, вместо да се отреже, се изкоренява.

Използвано основно в мъжки парфюми, сандаловото дърво е също така смел избор за независимите жени, които не се страхуват да изразяват себе си. Както обяснява редакторът на парфюми от Ню Йорк Candice Sabatini: “Твърде често дървесните нотки се асоциират с мъжки парфюми, но това далеч не е задължително. Мекото и топло сандалово дърво се използва за парфюми от семейството на ориенталските ухания и може да бъде много женствено. То често се съчетава с тонка, пачули или амбра, но добрият парфюмерист внимава да не постигне ефекта на пресищане или евтино хипарско ухание.”

Сандаловото дърво е добре известно още от древността. През годините то широко се е използвало за духовни ритуали и церемонии. То е необходимост за много религии, включително индуизъм, будизъм, ислям, китайската и японската религия. Сандаловото дърво се използва и в медицината – в миналото широко се е използвало като антисептично средство, както и като лек срещу депресия. Счита се и за един от най-добрите афродизиаци.

Можете да намерите много парфюми със сандалово дърво в нашия сайт. Ето и някои от тях:

А вие за мъжки или женски парфюми считате сандаловото дърво по-подходящо? Кой е любимият ви парфюм със сандалово дърво? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.