Карамел – чувствената любов между захарта и млякото ражда богатия и кадифен карамел – неустоим както за небцето, така и за обонянието

И вие ли сте в търсене на перфектната визия? А кой не е…? В случай, че обожавате сладкото ухание на захарен памук и лакта и ви е трудно да му устоите, пред вас стои една по-здравословна и по-приятна алтернатива от това да изядете шепа бонбони – вземете си парфюм с карамелена нотка в него и ще получите най-доброто от двата свята!

Карамел е това, за което се сещаме, когато желанието ни за нещо сладко достигне своя връх. Чувствената любов между захарта и млякото ражда богатия и кадифен карамел – неустоим както за небцето, така и за обонянието.

Caramel perfumes

Топлият и богат аромат на карамел, идващ от кухнята, няма да остави никого вкъщи безразличен. През годините карамелът е заслужил мястото си в хранителната индустрия (особено при десертите). Той се използва като овкусител и ароматизатор в десерти, за пълнеж в бонбони, като глазура за сладолед и др.

Карамелът има дълга история. Той се е използвал стотици години, а употребата му може да се проследи до 17 век. Нищо чудно, че дори тогава е бил любим десерт на всички – съставките му са били лесни за намиране, процесът по направата му не е изисквал много усилия, а и е имал дълъг срок на годност – все черти, които го правят предпочитан десерт дори и днес. Да не говорим за божествения му вкус, естествено!

Интересен факт за карамела е, че американците го обичат толкова много, че дори имат специален ден, в който се празнува Ден на карамела – 05 април!

В хранителната индустрия карамелът си пасва добре с аромати като ванилия, шоколад, ябълки, мляко и кленов сироп. В парфюмерията си пасва много добре с плодови, сладки и ориенталски нотки, особено с шоколад, пачули, акация, сандалово дърво, кехлибар и ванилия.

Тази наситена нотка се използва широко в парфюмерията заради способността си да обогатява деликатните флорални ухания и да добавя сладост към тяхната неуловима природа. Той се използва и в ориенталски парфюми, подчертавайки тяхната деликатност. Съществуват много и разнообразни карамелени нюанси, от които съвременната парфюмерия се възползва: захарен памук, осолен карамел, dulce de leche, лакта. Всеки от тези нюанси добавя различен щрих към парфюмите, което прави тази нотка толкова популярна както сред мъжки, така и сред женски парфюми.

В нашия онлайн магазин ще откриете много парфюми с карамелена нотка. Ето ги и някои от тях:

А вие имате ли си любим парфюм с карамелена нотка в него? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.