Хайвер – класен и елегантен, истински символ на лукс и висок социален статус

Хайверът е символ на лукс и висок социален статус още от времето, когато е бил стриктно пазен само за кралската трапеза през 16-ти и 17-ти век. По-късно той намира своето място и в чиниите на благородниците, а днес е част от диетата на богатите и известните. В миналото, обаче, е имало и периоди, в които е бил считан за общодостъпна храна. В наши дни всяко събитие, което претендира за класа и елегантност, неизменно предлага на гостите си този ценен деликатес.

Парфюми с хайвер

Интересен факт е, че есетрата, една от рибите, от които се добива хайвер, заема доста забележително място в рибната йерархия. През 1324 г. британското кралско семейство има толкова силен афинитет към нея, че е наречена „кралската риба”. Още повече, било решено, че всяка есетра, която се намира в Обединеното кралство, е собственост на монарха. Единственият производител на хайвер от есетра днес дори притежава писмо от кралицата, в което тя благородно му преотстъпва правата върху есетрите, които се използват от този производител.

Считан за храната на любовта, хайверът отдавна има славата на мощен афродизиак. Този факт е подкрепен и от някои научни доказателства, тъй като хайверът съдържа цинк, а цинкът увеличава либидото. Неговата съблазняваща сила е подсилена и от богатството и лукса, които съпътстват този изключителен деликатес.

Може и да си мислите, че мястото на хайвера е в чинията или на препечена филийка, но екстрактът от хайвер всъщност се използва много успешно в козметиката и парфюмерията. Екстрактът от хайвер се счита за страхотен помощник в производството на колаген и, като такъв, той е високо ценен в козметиката от висок клас. Той също така е богат на витамините A, D, B1, B2, B6, както и на амино киселини – всички тези ценни съставки помагат за забавяне на процеса на стареене. За кожата той е истинско съкровище – има стягащ ефект, осигурява оптимални нива на хидратация, защитава я от външните фактори и подобрява цялостния й вид.

В парфюмерията хайверът е нова нотка – Тиери Мюглер е този, който разработва революционния метод на молекулярна дистилация, чрез който става възможно извличането на нотката хайвер. Тази нотка помага на композицията да придобие баланс и поражда чувство на лукс, елегантност и изисканост – характеристики, които всеки парфюм се стреми да постигне.

В нашия онлайн магазин ще откриете някои от най-добрите парфюми с тази екстравагантна нотка:

  • Thierry Mugler Womanity EDP за жени – истинска хармония от контрасти, Womanity отразява безбройните лица на женствеността.
  • Carolina Herrera 212 VIP EDT за мъже – лансиран през 2011 г., този парфюм е вашата покана за всяко парти. Този ориенталско-дървесен аромат е създаден за стилния и харизматичен мъж, който знае как да се забавлява.
  • Guess Seductive Homme Blue EDT за мъже – лансиран през 2012 г, този освежаващ парфюм пасва много добре на смелия и неустоим мъж. Трудно е да се устои на тази дървесно-пикантна композиция с топли и чувствени нотки.

Харесвате ли парфюмната нотка хайвер? Използвали ли сте козметика с екстракт от хайвер? Споделете с нас в коментарите по-долу!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.