Грейпфрут – сладък и остър, стимулиращ и освежаващ

Цитрусовата нотка грейпфрут е широко разпространена в парфюмния свят. Сладкият и остър аромат на грейпрфут е вдъхновил много парфюмеристи за създаването както на женски, така и на мъжки парфюми. Стимулиращ и освежаващ, грейпфрутът си пасва изключително добре с много други нотки като бергамот, лавандула, гераниум, Palma Rosa (разновидност на лимонова трева) , тамян, нероли, розмарин, кипарис, хвойна, жасмин, розово дърво и иланг-иланг.

Сравнително нов вид, грейпфрутът първоначално е бил отглеждан в Барбадос в 18 век. Вярва се, че той представлява естествена смесица между помело и портокал. Расте на сравнително малки дървета на гроздове (плодовете приличат на големи жълтеникаво-оранжеви чепки грозде). Цветът му може да варира от почти бял, до оранжев и рубинено червен. Основният производител на грейпфрут е САЩ (а само във Флорида е съсредоточена една трета от производството му).

Perfumes with grapefruit

Есенциалното масло от грейпфрут се извлича от кората на плода чрез студено пресоване. То е широко разпространено в арома терапията. Ароматът му е остър и цитрусов и е известен със своя стимулиращ и приповдигащ ефект. Той е силно оръжие срещу настинки и е особено известен като лек срещу целулита (тъй като помага за намалянето на нивата на течности е организма). Използва се и като антидепресант и има страхотни антисептични свойства. С успокояващия си ефект върху стомаха  грейпфрутът се използва и при лечение на различни хранителни разстройства.

В света на парфюмерията ще откриете грейпфрута както в мъжки, така и в женски парфюми. Той е много силен, когато се използва като върхова нотка, тъй като помага за откриването на композицията със силен и свеж старт като нежно проправя пътя към средните и базовите нотки. Като парфюмна нотка грейпфрутът може да варира от остра и тръпчива миризма до сладникаво и деликатно ухание (в зависимост от използвания сорт).

В нашия уебсайт ще откриете богато разнообразие от парфюми с нотки на грейпфрут. Ето и някои от тях:

Харесвате ли парфюми с нотката грейпфрут? Кой е любимият ви парфюм с грейпфрут? Споделете го с нас в коментарите по-долу!

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.