Дъбова нотка – дървесно и земно ухание, обгръщащо сетивата в топлата си прегръдка

Величественият дъб, със своя внушителен размер и удивителна красота, напомня за човешката незначителност, сравнена с мощта на природата. Ето защо не е изненадващо, че, в гръцката митология, е бил свещеното дърво за царя на боговете, Зевс.

“Най-силният дъб в гората не е този, който остава защитен от бурите и скрит за слънцето. Най-силният дъб е този, който се извисява без заслон, там, където е заставен да се бори за своето съществуване с ветровете и дъждовете, и изпепеляващото слънце.” – Наполеон Хил

Парфюми с дъбова нотка

Истински символ на мощта и издържливостта, дъбът е признат за национално дърво на много държави, между които Сърбия, Кипър, Англия, Естония, Франция, Германия, Молдова, Румъния, Латвия, Литва, Полша, САЩ, Уелс, Галисия и България. В политиката дъбът се използва за символ от много политически партии като консервативната партия в Англия и левите демократи в Италия.

“Когато дъбът е повален, цялата гора отеква от удара, но, същевременно, стотици жълъди започват тихо новия си живот, засяни от незабелязан бриз.” – Томас Карлайл

С над 600 разновидности, дъбовото дърво има широк ареал – може да бъде открито в Северна Америка, Южна Америка, Азия и Европа. Най-голям брой дъбови видове се намират в Северна Америка. Дъбовете са вечнозелени дървета, които са широко използвани заради силната си и твърда дървесина. Те, обаче, се използват и в алтернативната медицина, тъй като се твърди, че  дъбът оказва ползотворно влияние върху здравето.

Когато става въпрос за парфюмерията, дъбовата нотка е по-скоро образ, тя е чувството за величественото дърво в зелената гора, усета за нежния полъх на вятъра в короната му, звука на жълъд, падащ върху влажния горски килим от листа и мъх. Неговият аромат е дървесен и земен, обгръщащ сетивата в топлата си прегръдка.

Нашият уебсайт предлага богата гама парфюми с дъбова нотка в тях:

Кой е вашият любим парфюм с дъбова нотка в него?

Perfume master

Здравейте. Аз съм главеният администратор.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.