Съвременен блог за маркова парфюмерия

Ан Флипо (Anne Flipo) – Lady Million

Ан Флипо (Anne Flipo) може да бъде описана като чувствителен и любопитен хедонист, който изпитва страст към стилни ухания. Тя е прекарала детството си в Пикарди, Франция, където е била заобиколена от свежи цветя и зеленчукови градини, които са били първия й контакт с красивия свят на уханията.

Ето какво споделя за този ранен период от живота си: “Там разбрах много за природата и за основата на изкуството на това да живееш живот, изтъкан от прости удоволствия; бях удивена от природата и имам прекрасни спомени за семейни гозби и правене на сладкиши, като не забравям и любовта към музиката, която е основна част от личното ми равновесие”.

Когато пораства, тя посещава парфюмерийно училище във Версай, ISIPCA, където открива силата на есенциалните масла. След като завършва, тя започва да работи с  Jean-Louis Sieuzac и Michel Almairac. Днес тя работи за IFF (International Flavors & Fragrances) – ето и мнението й за това преживяване: “Най-накрая се освободих, вече съм много по-спокойна и вярвам в собствената си интуиция”.

Въпреки че е прекарала много време, работейки по женски парфюми, напоследък започва да създава и ухания за мъже. Както казва самата тя: “В началото ми беше трудно да навляза в тази част на парфюмерията. Сега се чувствам в свои води, това е една съвсем нова сфера, в която има много потенциал и осъзнах, че може да бъде много задоволяващо и да създаде невероятен ентусиазъм и енергия”.

Тя разглежда работата си като игра, в която правилата постоянно се променят: “Трябва да разбереш какво търси клиента до такава степен, че търсенето да се превърне в твое, да се потопиш в духа на проекта, да го изучиш от всеки ъгъл: парфюмът е едно вечно предизвикателство, в което трябва да се изправиш срещу несъвършенството на нещата. Докато го има усещането за недостигнатото, всичко е възможно, също както и в живота”.

Ан Флипо създава парфюми за най-известните парфюмерийни къщи над 30 години. Ето някои от парфюмите, създадени от нейната страстна интуиция:

Кой е вашият любим парфюм, създаден от Ан Флипо?

Exit mobile version