Съвременен блог за маркова парфюмерия

Алберто Морилас – един от най-великите парфюмеристи в света

alberto morillas

Алберто Морилас (Alberto Morillas) е легендарен парфюмерист, който е създал над 300 ухания за почти всички световно известни парфюмерийни брандове. Неговият изключителен принос към парфюмерията му спечелва 2 престижни международни награди: “Prix Francois Coty” (спечелена през 2003 г.) и “Perfumer of the Year Lifetime Achievement” (присъдена през 2013 г от the Fragrance Foundation).

Той е роден през 1950 г. в Севиля, Испания. Навлиза в парфюмерийния свят на много ранна възраст – бил е само на 20 години, когато е останал пленен от парфюмерийния бизнес в Женева. През 1970 г. се присъединява към Firmenich като младши парфюмерист и до 1988 г. вече е главен парфюмерист там.

Стилът му е уникален и отличителен. Той е известен в парфюмерийния свят с иновативните си комбинации от естествени и изкуствени съставки. Любимите му нотки са флоралните, амбър и бензоин. Много интересен факт за него е, че все още пише формулите си на ръка (дори използва химикали с различни цветове). Както казва той: „Моят почерк е моята емоция. Когато пиша формулата, мога да усетя уханието на парфюма”.

Уникалният му стил се базира на понятието за несъвършенството. Ето какво казва за него: „Нищо не е напълно перфектно, а и перфектното е скучно. Понякога големият успех идва, когато едно ухание е несъвършено. Някои казват, че Angel на Thierry Mugler е твърде момичешки. Други казват, че Chanel No 5 е старомоден – но всъщност има нещо в тяхното несъвършенство, което ги прави забележителни. Всичко опира до естетиката и, понякога, когато липсва баланс, това е добре”.

Истински гений при парфюмите, той счита работата си за своя страст. Ето какво е мотото му в живота: „Всеки ден е откриване. Събуждам се всяка сутрин с мечтата, че ще открия ново ухание. Това е доживотното ми търсене като парфюмерист”.

Ето ги и някои от най-добрите ухания, създадени от Алберто Морилас, с които можете да се поглезите, от нашия онлайн магазин:

А кой е вашият любим парфюм, създаден от Алберто Морилас?

Exit mobile version