Какво издава парфюмът ви за вашия характер?

„Парфюмът на една жена говори за нея повече от почерка ѝ.“ Това са думи на известния моден дизайнер и познавач на женската красота – Кристиян Диор. Може би дори самият той не си е дал сметка колко вярно е това твърдение, когато го е изрекъл. Научни изследвания, проведени през последните години, показват, че има връзка между парфюма и характера на жената, която го носи. 

Всяка дама има един аромат, който обожава и купува отново и отново и той се превръща в нейна запазена марка. Въпреки, че парфюмите не могат да говорят,  те имат способността да разкриват много за темперамента на техните притежателки. Ако и вие сте любопитни да разберете какво говори любимият ви аромат за вашия характер, тогава прочетете следващите редове. 

Романтични флорални ухания

В морето от маркови дамски парфюми, флоралните аромати са сред най-предпочитаните от нежния пол. В тази група попадат нотки като: жасмин, роза, люляк, гардения, лотос и т.н. Фините и свежи цветни ухания прилягат на нежните и страстни дами. Жените, които избират тези парфюми обикновено са романтични натури и големи мечтателки. Те са умерени в облеклото и грима си и не обичат да прекаляват с излишна показност. Макар понякога да изглеждат срамежливи, те са много мили и грижовни към околните.

Цитрусови нотки, преливащи от енергия 

Лимон, лайм, бергамот, грейпфрут – цитрусовите аромати могат да бъдат описани с най-точно с една единствена дума – свежест. Дамите, които избират такива парфюми са преливащи от енергия, оптимисти по душа и винаги готови за нови приключения. Що се отнася до стила им, понякога те обичат да залагат на щури и нестандартни комбинации, а когато изберат нещо по-традиционно го разчупват с интересен аксесоар. Тези дами зареждат околните с енергия и в тяхната компания никога не може да скучаете. 

Ориенталски нотки за огнени жени 

Ориенталските парфюми често включват съставки като ванилия, карамфил, канела, екзотични цветя и подправки. Те прилягат на огнени и смели жени, които не се страхуват да бъдат център на внимание. Тези дами се открояват заради уникалната си личност и топлата си  чувственост. Те обичат да изпъкват и знаят, че лесно могат да го постигнат с правилния парфюм. В гардеробът им преобладават дрехи, подчертаващи женствеността и извивките на тялото. Изключително емоционални и чувствени, тези огнени жени могат бързо да запалят пожар в сърцето на всеки мъж. 

Плодови аромати за сладки момичета 

Плодовите аромати като пъпеш, диня, ягода и малина пасват перфектно на млади и енергични жени, в които завинаги остава да живее едно малко момиче. Те са сладки, нежни и невинни. Тези жени умеят да се  забавляват и не хабят време в ядосване за дреболии. Те откриват красота в всеки свой ден и знаят как да се радват на малките неща. Обичат ярките цветове, съчетани в нежна визия. 

Дървесни аромати, излъчващи спокойствие

Дървесните аромати са създадени на жени с темперамент на природни стихии. Те са изключително земни, целеустремени, спокойни и едновременно с това излъчват мощна енергия и сила. Дамите, попадащи в тази категория, обожават да прекарват всяка свободна минута на открито сред природата. И също като нея са разнолики. Характерно за тях е, че са много борбени и винаги постигат целите си. Едновременно с това пък са много откровени, грижливи и винаги готови да помогнат, когато имате нужда. А вие към коя категория спадате?

Следващият път, когато решите да похарчите пари за марков дамски парфюм, изберете внимателно, защото той е много повече от просто ухание. Той е вашият уникален почерк. 

You may also like...

2 Responses

  1. Калоян Дончев каза:

    Много полезна статия и поздравления за прекрасния Блог !

  2. Мария каза:

    Интервсно,забавно,полезно.Браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.